Dutch Classical Talent

Isabel Pronk
di 26 nov 2024 20:00
di 26 nov 2024
20:00
  • di 26 nov 2024
    20:00
    Altioszaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Een muziektheatraal concert voor hen die durven te dwalen

“Als het donker wordt, en ik alleen ben, kan ik weer van voren af aan.
Gebutst en gehavend. Tikkeltje broos. Dat wel.”

Mezzosopraan en actrice Isabel Pronk neemt het publiek mee door een nacht waarin de hoofdpersoon voor het eerst in tijden weer voelt wat eenzaamheid en donkerte is. Met monologen geschreven in samenwerking met schrijfster Amanda Payne en begeleid door pianotrio wordt dit verhaal verteld via muziek van onder andere Astor Piazzolla, Kurt Weill en Wende Snijders. Speciaal voor Isabel componeerde Sarah Neutkens een nieuwe liedcyclus die het holst van de nacht zal vormen. Een bijzonder concert over eenzaamheid, kracht, kwetsbaarheid, samenzijn en terugkeren naar (je eigen) licht.

 

Als het donker wordt, dan komen de wolven... Isabel Pronk verhaalt over de gevoelens van eenzaamheid en kwetsbaarheid die een mens overvallen in de nacht. Maar teruggeworpen worden op jezelf biedt ook kracht om opnieuw te beginnen. Met monologen van Amanda Payne en nieuwe muziek van Sarah Neutkens die ze speciaal hiervoor schreef.

Fascinerend

Pronk is niet bepaald een sopraan van de traditionele stempel. Ze toerde met Pynarello, en als cultureel ondernemer creëert ze muziektheater waarin ze genres en kunstvormen overstijgt. Volgens het juryrapport van Dutch Classical Talent vertelt ze ‘vastberaden en gretig haar verhaal’ en heeft ze ‘een goed gevoel voor tekst in combinatie met een vleugje theater’. Een boeiende avond gegarandeerd.

Finalist Dutch Classical Talent

Dit concours biedt jonge kamermusici een unieke kans om zichzelf op de kaart te zetten. Via audities kiest een vakjury drie talenten die onder begeleiding een prikkelend, actueel programma samenstellen en in veertien grote Nederlandse zalen optreden. Aan het einde van de tournee wordt de Dutch Classical Talent Award uitgereikt tijdens de feestelijke finale. Het saxofoonkwartet Osimun Quartet en de slagwerkgroep Kāna Trio zijn de andere twee kanshebbers.

Programma

Muziek van onder andere Astor Piazzolla, Kurt Weill, Wende Snijders en een nieuw werk van Sarah Neutkens, tekst van Amanda Payne