Dutch Classical Talent

Kāna Trio
wo 26 mrt 2025 20:00
wo 26 mrt 2025
20:00
  • wo 26 mrt 2025
    20:00
    Altioszaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Dit percussietrio kaart op spectaculaire wijze een spectaculair dringend probleem aan: hoe moeten wij ons verhouden tot de natuur? Zijn we er eigenlijk nog onderdeel van?

Het Kāna Trio waadt door de menselijke herrie en vervuiling voor een helder antwoord. Ze spelen ‘feilloos samen, krachtig maar nooit te hard’, aldus de jury van Dutch Classical Talent.

Machtige subtiliteit
Het thema van klimaatverandering leent zich voor overrompelende percussie. Maar te midden van het spektakel overschreeuwen de percussionisten zichzelf niet. Het Kāna Trio was winnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2022, en ook die jury benadrukte hun subtiliteit: ‘De jury was onder de indruk van het bezwerende samenspel. Het kleurenpalet reikte van fluisterzacht marimbageruis tot het meest onheilspellende oerwoudgeweld.’

Finalist Dutch Classical Talent
Dit concours biedt jonge kamermusici een unieke kans om zichzelf op de kaart te zetten. Via audities kiest een vakjury drie talenten die onder begeleiding een prikkelend, actueel programma samenstellen en in veertien grote Nederlandse zalen optreden. Aan het einde van de tournee wordt de Dutch Classical Talent Award uitgereikt tijdens de feestelijke finale. Mezzosopraan Isabel Pronk en saxofoonkwartet het Osimun Quartet zijn de andere kanshebbers.