Missie & Ambitie

Orpheus, kloppend theaterhart van de stad

Missie

Orpheus, kloppend theaterhart van de stad

Orpheus is het grootste culturele podium van Apeldoorn en de wijde regio. Wij presenteren een breed, aantrekkelijk en deels vernieuwend en exclusief aanbod aan theater en muziek voor een breed en divers publiek uit Apeldoorn en omstreken. Ons theater biedt een gastvrij podium aan creatieve initiatieven van binnen en buiten de stad. Wij zijn daardoor een belangrijke culturele ontmoetingsplek, waar het publiek gastvrij wordt ontvangen en het zich door ons laat inspireren, uitdagen en vermaken. Daarnaast verwelkomen wij zakelijke evenementen met excellente service en dragen daarmee niet alleen bij aan de eigen gezonde exploitatie, maar ook aan de economische bedrijvigheid en positionering van Apeldoorn.

Ambitie

Orpheus inspireert en verbindt

Inspireren

Met onze culturele programmering en alle overige activiteiten die wij organiseren, bieden wij inspiratie. Wij willen dat onze bezoekers de zalen geïnspireerd verlaten na een kijkje in een andere wereld. Een wereld die uitdaagt, bezielt en energie geeft. Bij een bezoek aan ons theater of congrescentrum krijgen onze gasten nieuwe ideeën, nieuwe gedachten en vermaak in een gastvrije ambiance. We programmeren met ambitie en weten daardoor ook nieuwe publieksgroepen te boeien en binden. Onze organisatie onderscheidt zich door oprechte aandacht voor iedereen. We zijn open en flexibel, zowel voor bezoekers, artiesten, opdrachtgevers en huurders als voor medewerkers.

Verbinden

De podiumkunsten zijn de kunsten van de verbinding. Artiesten op het podium zoeken actief contact met de bezoekers in de zaal. Als podium faciliteren wij deze ontmoetingen, maar wij komen ook graag zelf in contact met onze bezoekers. Wij gaan het gesprek aan en bieden bezoekers een plek om elkaar te ontmoeten, maar ook om samen mee te maken. Ook in de stad zoeken wij actief naar de verbinding. Wij willen ertoe doen en van belang zijn voor de inwoners en het bedrijfsleven. Wij kunnen en willen dat niet alleen. Wij zoeken onder onze bezoekers en bespelers bondgenoten die ons helpen om het verhaal over Orpheus en Apeldoorn te vertellen. Onze organisatie staat midden in de samenleving en levert een duidelijk herkenbare en merkbare bijdrage aan het culturele klimaat en de economische bedrijvigheid in de stad. Als een van de grootste culturele instellingen in de omgeving zoeken wij nadrukkelijk naar maatschappelijke verbindingen die bijdragen aan de levendigheid, de leefbaarheid en de sociale structuur in de stad. Wij werken nauw samen met andere (culturele) partners aan de toekomst van Apeldoorn. Onze podia zijn duurzaam en dynamisch en bieden een inspirerende en prettige werkplek voor onze medewerkers.

Jaarverslag

Via onderstaande links zijn de digitale versies van de meest recente jaarverslagen van Schouwburg en congrescentrum Orpheus NV te downloaden (PDF).