Toegankelijkheid

Een onbezorgd avondje uit!

Ook bezoekers met een beperking bezorgen wij graag een onbezorgd avondje uit. Daarom zijn al onze zalen en horecafaciliteiten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Speciale rolstoelplaatsen

Kom je in een rolstoel? Neem dan contact op met de Theaterkassa op 055 527 03 00 (op werkdagen geopend vanaf 10:00 uur). Zij bekijken per zaal welke rolstoelplaatsen beschikbaar zijn en reserveren graag een plaats voor je. Helaas is het niet mogelijk om deze plaatsen online te reserveren.

Per rolstoel is één plaats naast de rolstoelgebruiker beschikbaar voor je gezelschap. Afhankelijk van de zaal worden meerdere personen van het gezelschap ervoor of erachter geplaatst.

Slecht ter been?

Wanneer je slecht ter been bent, verzoeken wij je dit bij het reserveren van je kaarten aan te geven bij de Theaterkassa. Onze balkons in de Hanoszaal zijn niet per lift bereikbaar. Onze medewerkers van de Theaterkassa helpen je graag bij de keuze van je plaats. Wil je liever zelf via de website reserveren? Kies dan geen stoelen op de balkons van de Hanoszaal.

Invalidentoilet

Op de begane grond bij de Rabobankzaal is een invalidentoilet. Bij de Hanoszaal / Altioszaal is het invalidentoilet te bereiken met de lift.

Parkeren

Onze parkeergarage is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Op het bovendek van de parkeergarage zijn twee invalideparkeerplaatsen. Als je een geldige invalidekaart hebt, kun je daar parkeren. Kies bij het inrijden van de parkeergarage voor het rechter poortje en druk op de knop 'intercom'. Je krijgt dan een medewerker van de gemeente aan de lijn die de slagboom kan openen.

Parkeren voor mindervaliden is niet gratis. Je kunt wel gratis parkeren bij ingang Zuid. Hier zijn een beperkt aantal invalidenparkeerplaatsen, deze worden aangegeven d.m.v. een verkeersbord. Deze plekken zijn niet te reserveren.

Slechthorend

Ga je naar een voorstelling in Orpheus dan kun je gebruik maken van een extra hoortoestel. Deze kun je op de avond van de voorstelling gratis ophalen bij de informatiebalie in de vorm van een ontvanger. Met behulp van een stereo hoofdtelefoontje of een stereo lus kun je de voorstelling op persoonlijk gehoorniveau volgen. Na de voorstelling lever je het apparaatje weer in waar je het hebt opgehaald.

Wanneer je slechtziend bent of in je gezelschap bevinden zich mensen met een beperkt zicht, dan verzoeken wij je dit bij de reservering van je tickets aan te geven. De Theaterkassa zoekt in overleg met jou een geschikte plaats in de theaterzaal voor je uit.

Blindengeleidehonden zijn natuurlijk van harte welkom.

Komt het zien! Theater voor blinden en slechtzienden

Bij enkele voorstellingen in Orpheus is een blindentolk van Stichting Komt het Zien! aanwezig. Dan kun je echt alles meebeleven. Ook wanneer je weinig of niets ziet.

Lees meer

Prikkelarm naar het theater

Theater Orpheus heeft een programma samengesteld om prikkelarm theaterbezoek te realiseren. Voor wie hinder ervaart door de prikkels van drukte, geluiden, verlichting en andere zintuiglijke waarnemingen maakt een prikkelarm theaterbezoek het verschil. Wij willen dat iedereen zonder problemen kan genieten van het prachtige aanbod van Orpheus. Tijdens een prikkelarm theaterbezoek is het aanbod aangepast aan mensen die minder goed tegen prikkels kunnen.

Bekijk het prikkelarme programma

Speciale voorzieningen nodig? Laat het ons weten!

Heb je andere voorzieningen nodig om in Orpheus een geweldige avond uit te beleven? Neem dan contact op met de theaterkassa via 055-5270 300 of mail naar info@orpheus.nl. Wij helpen je graag!