Prikkelarm naar het theater

Stichting Onbeperkt Genieten

Theater Orpheus heeft in samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten een programma samengesteld om prikkelarm theaterbezoek te realiseren. 

Voor wie hinder ervaart door de prikkels van drukte, geluiden, verlichting en andere zintuiglijke waarnemingen maakt een prikkelarm theaterbezoek het verschil. Wij willen dat iedereen zonder problemen kan genieten van het prachtige aanbod van Orpheus.

Tijdens een prikkelarm theaterbezoek is het aanbod aangepast aan mensen die minder goed tegen prikkels kunnen. We letten er bijvoorbeeld op dat er tijdens de voorstelling geen gebruik gemaakt wordt van harde geluiden, knipperende lichten of erg drukke filmpjes. Daarnaast worden er waar mogelijk prikkelarme faciliteiten aangeboden.

Tijdens een theaterbezoek met prikkelarme faciliteiten bezoek je het reguliere theateraanbod. De voorstelling is dus niet aangepast. Wel worden er faciliteiten aangeboden die het bezoek prikkelarmer maken.

Bekijk voor het volledige prikkelarme cultuuraanbod in Nederland op www.prikkelarmecultuuragenda.nl.

Visuele voorbereiding

We proberen je zo goed mogelijk voor te bereiden op je bezoek aan Orpheus, zodat je een bezoek aan een concert of voorstelling met zo min mogelijk overbodige prikkels ervaart. Daarom hebben we een document opgesteld die je aan de hand van foto's en tekst uitleg geeft over hoe je bezoek aan Orpheus eruit gaat zien.

Download de visuele voorbereiding

Wat kan je verwachten?

We zetten graag een aantal belangrijke punten omtrent een prikkelarm bezoek aan Orpheus voor je op een rijtje:

 • De voorstelling is niet aangepast, je bezoekt dus het reguliere theateraanbod. Wel hebben we de voorstellingen geselecteerd die het beste geschikt zijn voor een prikkelarme ervaring.
 • Je bezoekt de voorstelling samen met regulier publiek. Er wordt dus wel geapplaudisseerd, en ook kun je ander geroezemoes, geluid of andere prikkels van publiek verwachten. We proberen je zoveel mogelijk in de wat meer besloten plekken in de zaal te placeren (bijvoorbeeld op het balkon), maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Voor een prikkelarm bezoek bieden we een eigen entree aan, een speciale prikkelarme ontvangstruimte en een eigen zaalingang, zodat je zo min mogelijk kan worden gestoord door andere bezoekers.
 • Er is begeleiding aanwezig die je wegwijst naar de zaal en de prikkelarme faciliteiten.
 • Er zijn geen oordoppen of koptelefoons aanwezig. We adviseren deze zelf mee te nemen als je gevoelig bent voor geluidsprikkels.

Boeken van tickets

Let op: het boeken van tickets voor voorstellingen met prikkelarme faciliteiten is niet mogelijk via de website. Bel voor het bestellen van kaarten met de Theaterkassa: 055 527 03 00. 

Let op: voor het uitverkochte concert van The Kilkennys op woensdag 30 november zijn nog enkele speciaal gereserveerde stoelen beschikbaar voor een prikkelarm theaterbezoek. Deze stoelen zijn nog uiterlijk tot en met maandag 28 november te boeken via 055 527 03 00.

Bel voor het bestellen van kaarten met de Theaterkassa: 055 527 03 00. 

Voorstellingen in dit thema

 • Fleetwood Mac: The Incredible Story

  The Cosmic Carnival
  do 29 dec 2022 20:00
  Een live documentaire!
  Rabobankzaal
  do 29 dec 2022
  20:00
  Tickets
 • Kiki Schippers

  MEER
  vr 13 jan 2023 20:00
  Altioszaal
  vr 13 jan 2023
  20:00
  Tickets
 • Lenette van Dongen

  Dat doet ze anders nooit
  di 14 mrt 2023 20:00
  Rabobankzaal
  di 14 mrt 2023
  20:00
  laatste tickets
 • De Regels van Floor

  Naar de boeken van Marjon Hoffman
  8+
  zo 14 mei 2023 13:00
  Rabobankzaal
  zo 14 mei 2023
  13:00
  Tickets
 • De Regels van Floor

  Naar de boeken van Marjon Hoffman
  8+
  zo 14 mei 2023 16:00
  Rabobankzaal
  zo 14 mei 2023
  16:00
  Tickets