Vriendjes van Orpheus

Ieder kind verdient de kans om te ervaren hoe magisch theater is! 

Heb jij een flyer gekregen van jouw meester of juf?
Klik dan hier om jouw vriendschap te activeren!

Met de Vriendjes van Orpheus maken we de magische wereld van theater toegankelijk voor alle kinderen in Apeldoorn. Word nu gratis Vriendje van Orpheus en laat de Orpheus pret beginnen!

 • Jij betaalt €2,50 i.p.v. €7,50 entree voor de jaarlijkse Vriendjesdag. Een feestelijke dag waarop kinderen kunnen verdwalen in de wereld van het theater:
  • Creatieve en actieve workshop.
  • Rondleidingen: Ga op avontuur achter de schermen van het theater
  • De leukste voorstellingen voor alle leeftijden (4-12 jaar)
  • En natuurlijk een bitterballenbak voor de ouders, want de kinderen vermaken zichzelf wel deze dag!
 • Jij ontvangt de Vriendjesnieuwsbrief met daarin de leukste theaterweetjes en informatie over kindervoorstellingen.

Vul het formulier in en word vandaag nog Vriendje van Orpheus! Heb je vragen? Mail dan naar vriendjes@orpheus.nl.

Word jij ook Vriendje?

Lampionnenoptocht Vriendjes van Orpheus

Speciaal voor Apeldoornse kinderen in de basisschoolleeftijd organiseert Theater Orpheus een lampionnenoptocht tijdens het Royal Light Festival. Om 17.00 uur gaan de deuren open. Rond 17.30 smullen de kinderen van gratis pannenkoeken. Als ze uitgegeten zijn, maken de kinderen zelf een mooie lampionnencreatie om vervolgens mee op stap te gaan in de optocht.

Om 19.00 uur starten we met een betoverend optreden op het plein voor Orpheus. Via het lichtkunstwerk in de Grote Kerk lopen we door het verlichte Oranjepark terug naar Orpheus.

Aanmelden voor deze gratis activiteit is verplicht. Vriendjes van Orpheus hebben een mail ontvangen met de aanmeldlink. Nog geen Vriendje van Orpheus? Word gratis Vriendje via www.orpheus.nl/wordvriendje en ontvang de aanmeldlink voor de lampionnenoptocht. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij!

Lukt het niet om mee te knutselen of was het vol? Kom dan om 19.00 uur met een lampion naar het plein voor Orpheus en loop mee met deze gezellige en stralende stoet!  

Jaarlijkse Vriendjesdag

Ervaar de magie van het theater tijdens onze jaarlijkse Vriendjesdag. Een feestelijke dag waarop kinderen kunnen verdwalen in de wereld van het theater. We organiseren toffe workshops en rondleidingen achter de schermen. Er spelen leuke voorstellingen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Ook in de foyer hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Knutselen, silent minidisco, glittertattoos noem maar op! En voor de ouders is er een lekkere bitterballenbak, want de kinderen vermaken zichzelf wel deze dag!

Op zondag 12 februari zagen we allemaal blije gezichtjes tijdens de jaarlijkse Vriendjesdag. Nieuwsgierig naar de foto's? Je vindt ze hier

Blokeer zondag 24 maart alvast in je agenda voor de Vriendjesdag van 2024! 

Vriendjesscholen

In samenwerking met onze Vriendjesscholen laten we kinderen kennismaken met het theater vanuit school. Daarmee worden ouders aangemoedigd zelf ook met hun kinderen naar een voorstelling te gaan.

“Ontzettend fijn om samen met Orpheus een bezoek aan het theater voor ouders minder spannend te maken en zo bij te dragen aan een inclusiever theater.”

Petra Bos, Directeur van Vriendjesschool De Rietendakschool

Voordelen Vriendjesscholen

 • Maak kans om Vriendjesschool van het jaar te worden en win:
  • een voorstelling voor de hele school op het schoolplein.
  • een kosteloze uitvoering van de eindmusical in Orpheus.
 • Ga voordelig met jouw school naar voorstellingen uit ons educatieaanbod.
 • Laat jouw lesthema’s als inspiratie dienen voor ons educatieaanbod.

“Een voorstelling of workshop aan laten sluiten op het thema dat wij op dat moment behandelen, maakt deelname aan de activiteit voor ons extra interessant.”

Marian van Luijk en Agnes Jansen, Cultuur coördinatoren van Vriendjesschool De Mheen

Meld jouw school vandaag nog gratis aan als Vriendjesschool en laat jouw leerlingen de spannende wereld van het theater van dichtbij ervaren. Meld je aan via het aanmeldformulier. Neem voor vragen contact op met Vriendjescoördinator Patricia Gillet via vriendjes@orpheus.nl.

Meld je aan als Vriendjesschool

Vriendjesschool van het jaar verkiezing

Jullie eigen groep 8 met hun eindmusical op de planken bij Orpheus! Dat zou toch onvergetelijk zijn? Orpheus presenteert opnieuw de verkiezing ‘Vriendjesschool van het jaar’! Doe mee en maak kans op het uitvoeren van jullie eindmusical bij Theater Orpheus én een theatervoorstelling op jullie eigen schoolplein.

Deelnemen kan door:
1.         Zo snel mogelijk het formulier in te vullen.
2.         Uiterlijk 3 maart jullie inzending in te sturen.

Overtuig de jury met een creatieve uitspatting dat jullie school de leukste Vriendjesschool van Apeldoorn is. Dat kan met een mooie creatie en/of een enthousiast filmpje waarop we jullie leerlingen zien shinen. Alles mag en kan, niks is te gek, het is tenslotte theater! Jullie inzending ontvangen wij graag via patricia.gillet@orpheus.nl of via Theater Orpheus, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn, t.a.v. Patricia Gillet.

Een deskundige jury bepaalt vervolgens welke school de titel 'Vriendjesschool van het jaar 22/23' krijgt. De top 3 scholen mogen hun eindmusical bij Orpheus opvoeren en de nummer 1 wint ook nog een voorstelling op het schoolplein. Wij brengen de winnende scholen op 13 maart een feestelijk bezoekje!

Aanmelden kan hier