Educatie aanbod

Ervaar de magische wereld van theater

Theater laat kinderen en jongeren op een andere manier kijken naar zichzelf, anderen en de wereld om zich heen. Als je dit op jonge leeftijd ervaart verrijkt dat de persoonlijke ontwikkeling. Een theaterbezoek is helaas (nog) niet voor alle kinderen vanzelfsprekend.


Om meer kinderen en jongeren in Apeldoorn te bereiken biedt Orpheus iedere schooljaar een gevarieerd aanbod voor scholen in het Theater aan. Het aanbod bestaat uit prachtige schoolvoorstellingen en rondleidingen achter de schermen. 

Primair onderwijs

Het primair onderwijs bieden wij een volledig professioneel aanbod aan workshops, voorstellingen en rondleidingen achter de schermen.

Voortgezet Onderwijs

Voor het voorgezet onderwijs bieden we ieder schooljaar een aantal schoolvoorstellingen aan die we in samenspraak met de scholen hebben geboekt. Daarnaast is het bijna altijd mogelijk een voorstelling uit het reguliere aanbod te bezoeken met een groep leerlingen. Wil je je leerlingen zelfstandig naar een voorstelling laten gaan voor het vak CKV dan kunnen zij gebruik maken van de speciale CKV verkoopmiddagen op woensdag 16 oktober 2024 en woensdag 22 januari 2025 van 15:00 uur tot 17:30 uur bij Theater Orpheus. Daarnaast kun je zelfstandig mét korting als middelbare scholier een voorstelling met je schoolpas of CJP pas bezoeken.

Voorstellingen en rondleidingen zijn via de links hierboven te boeken. Bij interesse in het bezoeken van een andere voorstelling met een groep leerlingen of als je op de ‘CKV mailinglijst’ wil dan kun je een mail sturen naar marij.wools@orpheus.nl.