Theater van de Stad

Theater van, door, in en met Apeldoorn

Onder de noemer Theater van de Stad organiseert Orpheus gedurende het jaar bijzondere voorstellingen en activiteiten buiten de reguliere programmering om. Deze voorstellingen zijn onder andere bedoeld om mensen die normaal niet naar het theater (kunnen) gaan kennis te laten maken met theater.

Daarnaast vindt Orpheus het erg belangrijk om bij te dragen aan culturele educatie voor zowel scholieren als (amateur) talent. De projecten in het kader van Theater van de Stad hebben uitsluitend een maatschappelijk-cultureel karakter en zijn niet bedoeld om winst te maken, maar worden gezien als maatschappelijke investering.

Zij maken mee in Orpheus

Orpheus is het theater van alle Apeldoorners. Niet alleen als bezoeker, maar ook door mee te doen, mee te denken of mee te beleven. We hebben een aantal van deze Apeldoorners die actief hebben bijgedragen aan een of meerdere projecten van het Theater van de Stad gevraagd om hun ervaringen met ons te delen. Je leest hun verhalen hieronder.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook meemaken in Orpheus? Bekijk de projecten hieronder om te zien hoe jij onderdeel kan worden van het theater van, door, in en met Apeldoorn!

Projecten

Onder andere de volgende projecten hebben plaats gevonden of staan in de planning:

Heb je vragen of ideeën in het kader van dit thema neem dan contact met ons op via marij.wools@orpheus.nl.

Maatschappelijke agenda

Bekijk de agenda met alle aankomende voorstellingen en activiteiten die vanuit een maatschappelijk oogpunt worden georganiseerd bij Orpheus.

Bekijk de maatschappelijke agenda

Maatschappelijke nieuwsbrief

Drie keer per jaar versturen we de maatschappelijke nieuwsbrief. Daarin besteden we aandacht aan alle projecten en activiteiten van Orpheus met een maatschappelijke inslag. Theater van de Stad activiteiten, bijzondere culturele verhuringen en nog veel meer.

Nieuwsgierig naar voorgaande nieuwsbrief? Bekijk de nieuwsbrief hier.

Wil je je aanmelden voor deze maatschappelijke nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar secretariaat@orpheus.nl.

Lees ook