Kinderkaravaan

Het reizende kindertheater in Apeldoorn

 

Theater Orpheus organiseert deze zomer de Kinderkaravaan

In de laatste week van de zomervakantie reist de KinderKaravaan met de theatervoorstelling “Buurman ondersteboven” door de parken van Apeldoorn. Vanaf maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus zijn er iedere dag 2 vrij toegankelijke voorstellingen in één van de parken van Apeldoorn te zien. De voorstellingen starten om 13.00 uur en 15.00 uur. De voorstelling is voor alle kinderen in Apeldoorn in de basisschoolleeftijd.

Locaties

Kinderkaravaan 2022

! Buurman onderste boven ¡  

Wat is, als boven onder en wat recht was ineens krom? Hoe ziet de wereld er van ondersteboven uit en kunnen we daarin dan nog wel onze weg vinden?

Wie kent het niet als je met je benen in de lucht op een klimrek ondersteboven hangt en er een duizelingwekkend nieuwe gewaarwording je overkomt. Niets is als het is en wat er is dat is dan best gek. 

De buren overkomen onverwachte ondersteboven kettingreacties die de zwaartekracht om zeep helpen en ons voorstellingsvermogen op de proef stellen. Natuurlijk lopen de dingen grappig uit de hand en wordt het een bende van het onderste bovenste. 

De buurmannen (en vrouwen) zij meester in het oplossen van hedendaagse problemen waar iedereen mee worstelt. Mijn veter is los, een broek die niet past, een gat in de sok, mijn fietsband is lek, alweer de gymspullen vergeten en niet te vergeten al die kauwgommen op straat en onder tafels en stoelen.

Samen met de kinderen proberen de Buren weer alles weer normaal te laten zijn. Zal het hun lukken? Ja…is het überhaupt nodig… of heeft het niet ook zijn charme om de dingen van een andere kant te zien. 

Buurman onderste boven een uitnodiging voor het spelen en de creativiteit. Een voorstelling met een hoop slapstick, live muziek, en vette achterstevoren dansen. 

Meer informatie

Kinderkaravaan

Kinderkaravaan

Het reizende kindertheater in Apeldoorn

Gratis toegankelijk
di 16 aug 2022 - vr 19 aug 2022

Voor iedereen!

Met de kinderkaravaan brengt Orpheus theater naar alle Apeldoornse kinderen die in de laatste vakantie week niet op vakantie zijn. 

Wij kijken er ontzettend naar uit en hopen jullie in een van de parken te zien! 

Houd bij slecht weer deze website en de socials media van Orpheus in de gaten. 

Foto's

Een sfeerimpressie van voorgaande edities van de Kinderkaravaan.

Theater van de Stad

De Kinderkaravaan is een van de activiteiten van Theater van de Stad. Onder deze noemer organiseert Orpheus gedurende het jaar bijzondere voorstellingen en activiteiten buiten de reguliere programmering om. Deze voorstellingen zijn o.a. bedoeld om mensen die normaal niet naar het theater (kunnen) gaan kennis te laten maken met theater.

Meer informatie over Theater van de Stad


De KinderKaravaan is mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds.