Jesus Christ Superstar

Jeangu Macrooy, Lucas Hamming e.a.
Wegens succes verlengd!
za 26 okt 2024 - vr 1 nov 2024
za 26 okt 2024
-
vr 1 nov 2024

Wegens groot succes komt Jesus Christ Superstar dit najaar terug naar Orpheus! 

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. 

In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

Het verhaal

Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024.

Volledig in het Engels gespeeld en gezongen.

 

Kijkwijzer:

Super Seats: word onderdeel van de happening

Jesus Christ Superstar voelt als een ware happening. Laat je onderdompelen en overrompelen door de industriële vormgeving, een onvervalst concertgevoel en een unieke setting. Intens en dichtbij. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar je zelfs letterlijk onderdeel kunt worden van het verhaal.

Kies voor één van de Super Seats, waarmee je op het podium zit en waar het verhaal zich rondom je afspeelt. Kom binnen tussen de coulissen, sta oog in oog met een levend kunstwerk en word meegezogen in de beleving! Of kies voor één van de andere plaatsen in de zaal en laat je uitdagen door een voorstelling die je niet snel zult vergeten.

Er zijn drie rangen Super Seats, waarvan de 1e en 2e rang in vrije verkoop zijn. Kies bij het boeken een Super Seat uit het vakje Podiumplaatsen, en selecteer vervolgens de rang.

Let op: de Super Seats zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. De rij- en stoelnummers op je tickets zijn geen indicatie voor je uiteindelijke zitplaats, deze krijg je op de avond zelf toegewezen. Je zit letterlijk ín het decor, het kan daarom zijn dat je niet met je hele gezelschap bij elkaar zit.

Voor meer informatie: www.jesuschristsuperstar.nl 

Praktische informatie

Mogelijke triggers

Jesus Christ Superstar bevat discriminatie, suggestie van fysiek geweld, fysiek geweld/ mishandeling, flitsende lichteffecten, scènes met film – theaterbloed en confronterende inhoud.

Leeftijdsadvies

De adviesleeftijd die gehanteerd wordt voor Jesus Christ Superstar is 16 jaar en ouder. Tijdens de voorstelling worden er scenes gespeeld die als schokkend kunnen worden ervaren.

Taal

Deze voorstelling is volledig in het Engels. Er is geen boventiteling aanwezig.

Credits

Jeangu Macrooy

Jesus

Lucas Hamming

Judas

Magtel de Laat

Mary Magdalene

Paul de Leeuw

King Herod

Alex Klaasen

King Herod

Edwin Jonker

Pontius Pilate

Jules Avery

Annas

Gino Korsèl

Peter

Stijn Proesmans

Simon

Richard Spijkers

Caiaphas

Leanne Lena

Ensemble

Jasper van den Brink

Ensemble

Dave Rijnders

Ensemble

Alicia Boedhoe

Ensemble

Kevin Manuputty

Ensemble

Marieke Goemans

Ensemble

Loes Bettonviel

Ensemble

Tim Stuart

Ensemble

Susanna Bijtelaar Ixcot

Ensemble

Stef van Gelder

Ensemble

Sofia Ferri

Ensemble

Shay Lachman

Ensemble

Quinten de Smedt

Ensemble

Lysanne van der Sijs

Ensemble

Valerie Lai

Ensemble

Credits

Creatives

Muziek: Andrew Lloyd Webber
Liedteksten: Tim Rice
Regie: Ivo van Hove
Scènografie en lichtontwerp: Jan Versweyveld
Choreografie: Jan Martens
Kostuumontwerp: An D’Huys
Musical supervisor: Ad van Dijk
Geluidsontwerp: Tom Gibbons
Producenten: Albert Verlinde, Matthijs Bongertman, Jaco Kaasschieter

Deze productie wordt gepresenteerd met toestemming van The Really Useful Group Limited