Zalf & Papaver

Ken jij de verborgen kant van Zwitsal?
Orpheus brengt Zwitsal tot leven
za 7 sep 2024 - zo 15 sep 2024
za 7 sep 2024
-
zo 15 sep 2024

De onthullende muziektheatervoorstelling Zalf & Papaver zet een verborgen Apeldoorns verhaal vol in de spotlight. Wat gebeurde er nou echt achter de gesloten deuren van de Zwitsalfabriek? Een verhaal dat over meer gaat dan babyzeep & zalf...

ALARM! In de Zwitsalfabriek is een ongeluk gebeurd. Een journalist van de regionale omroep komt verhaal halen, maar treft een gesloten gemeenschap aan. Voorman Gé wil zich niet uitspreken over wat er precies is gebeurd. Wat schuilt er achter de fabrieksfaçade van zachte babyverzorgingsproducten?

De vrouwelijke fabrieksmedewerkers pakken dagelijks aan de lopende band fris ruikende zalven in, terwijl hun mannelijke collega’s achter gesloten deuren verdwijnen. Totdat Lena’s nieuwsgierigheid de overhand neemt en ze – vermomd als man – binnendringt op de chemische afdeling. De verborgen papaveroase die ze hier aantreft, voert Lena en haar stille liefde Arthur weg van het monotone fabriekswerk naar een betoverende duizend-en-een-nacht wereld. Maar deze gezamenlijke droomvluchten naar het Midden-Oosten zijn niet zonder gevolgen. Hoe krijgt de voorman de Apeldoornse Zwitsalfabriek weer in het gareel?

Zalf & Papaver verbindt op fantasievolle wijze twee verschillende werelden met elkaar, die meer met elkaar gemeen hebben dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Verbonden via papaver smelten het Westen en het Oosten onoverkomelijk samen.

Zalf & Papaver wordt financieel ondersteund door bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Frank van der Walfonds en de provincie Gelderland en is mede mogelijk gemaakt door de samenwerkende gemeenten Apeldoorn, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen.

Credits

Credits

Acteurs

Bas Keijzer -
Nazanin Taheri - Lena / Leyla
Jelmer de Groot - Arthur

Bijrollen
Valerie van Erven Dorens, Rozemarijn van den Beld, Joyce Bleeker, Jamie Duijvestijn, Corine Filius, Ilse Jansen, Lianne van de Kamp, Gerdien de Kroon, Marcel van Straten, Veroniek Vreugd, Evi Winkelman, Sofie Winkelman en Julia Zandvliet

Concept, tekst en regie
Annechien Koerselman

Muzikaal leider en componist
Julian Schneemann

Muziek: Caravan
Het ensemble Caravan bestaat uit: Jawa Manla (ud en zang), Yanna Pelser (viool), Sinan Arat (ney), Bram Wassink (contrabas), Jeroen Batterink (drums) en Julian Schneemann (piano)

 • Decorontwerp
  Juliette Mout

  Kostuumontwerp
  Leila El Alaoui

  Lichtontwerp
  Wilfred Loopstra
 • Podiumtechniek
  Orpheus

  Productie
  Orpheus