Orpheus verwelkomt ruim 1500 internationale dansers voor Global Dance Open

Vijf dagen dans in Orpheus

Theater Orpheus wordt van 9 tot 13 juli het toneel van de Global Dance Open Finals, een van ’s werelds grootste internationale danscompetities. Maar liefst 1.550 dansers van 4 tot 25 jaar uit 37 landen komen samen met hun docenten, familie en vrienden naar Apeldoorn om te strijden in verschillende dansstijlen.

Nederlandse finalisten

Nederland heeft een eigen voorronde gehouden, en de volgende scholen zullen in de finale te zien zijn, waaronder de Apeldoornse Joji School of Arts:

  • Joji School of Arts
  • Dansen in Friesland
  • Next Dance Studio
  • Balletstudio Marieke Van Der Heijden
  • Acrofit Dance Studio

Diverse dansstijlen

De competitie zal een breed scala aan dansgenres omvatten, te weten Ballet Repertoire, Neoclassical, Contemporary, Jazz, Acrodance, National/Folklore, Lyrical, Hip-Hop/Street/Commercial, Showdance, Tap en Musical Theatre (Song & Dance).

Optredens Markthal en Parade

Tijdens de finaleweek worden verschillende activiteiten georganiseerd in de stad door deelnemers van Global Dance Open.

Woensdag 10 juli - Marktplein

  • Tussen 17:00 uur en 18:00 uur, onder de Markthal: een mini improvisisatiecompetitie met verschillende deelnemers
  • Tussen 18:00 uur en 20:30 uur, onder de Markthal: 51 optredens van deelnemers die hun finaleoptreden ook voor het grote publiek laten zien.

Donderdag 11 juli - Parade

Op 11 juli om 19:00 uur is er een parade door Apeldoorn waar alle dansers aan deelnemen. De parade start in het park voor Orpheus en loopt richting de Markthal op het Marktplein. Bewoners worden uitgenodigd om de dansers aan te moedigen.

Vrijdag 12 juli - Marktplein [GEANNULEERD]

  • Tussen 13:00 uur en 15:00 uur, onder de Markthal: 33 optredens van deelnemers die hun finaleoptreden ook voor het grote publiek laten zien.

Deze optredens zijn allemaal finalisten die zich in eerdere rondes al gekwalificeerd hebben, dus dat belooft dansoptredens van topniveau.

Al deze activiteiten zijn gratis toegankelijk.


De competitie in Orpheus zelf is ook open voor het publiek. Tickets kunnen worden gekocht via onze website.

Orpheus Speelt Buiten

Op vrijdag 12 juli organiseert Orpheus een speciale danseditie van de zomerprogrammering Orpheus Speelt Buiten. Drie dansvoorstellingen van Nederlands toptalent zijn dan te zien op het terras van Orpheus. Dr. Jekyll & Mr. Hyde en meer van Keshaw & Hamiro + Meie is gratis toegankelijk.