Hart voor theater: Orpheus biedt verdieping bij toneelvoorstelling Coriolanus

Voor iedereen die meer wil beleven en meer wil weten over de achtergrond bij een toneelvoorstelling biedt Theater Orpheus het Theaterhartticket aan. Voor €5,- extra ontvangt de bezoeker een randprogramma voor de beste toneelbeleving. Bij Shakespeares Coriolanus – zijn scherpste stuk over de gespannen relatie tussen volk en politiek – staat dat in het teken van het thema democratie.

Nicky van Rossum, programmeur Orpheus: “Coriolanus is een verhaal over macht, over de hardste schreeuwers die de publieke opinie bepalen, over het opportunisme waardoor we het algemeen belang uit het oog verliezen. Noem dát maar eens geen relevant thema in deze tijd. Reden voor ons dus om bezoekers hierover verdieping te bieden.” Theaterhart bezoekers worden deze avond extra in de watten gelegd met om 18:30 uur een heerlijke maaltijdsoep. Daarna volgt een interactief en verdiepend programma met als thema democratie. Remco van Rijn, dramaturg van Het Nationale Theater, laat de bezoeker nadenken over vragen als ‘Wat was democratie vroeger, en nu?’ en ‘Hoe blijf je als politicus in de huidige tijd op het ‘goede’ pad?’ 

 

Coriolanus

Het Nationale Theater presenteert Shakespeares Coriolanus. Een cast van topacteurs, waaronder Rick Paul van Mulligen, Betty Schuurman, Bram Coopmans en Yela de Koning als Coriolanus, neemt je mee in deze actuele Shakespeare met hoge hartslag en rake klappen. Het Nationale Theater trekt alles uit de kast: indrukwekkend decor, prachtige kostuums, dampende beats in combinatie met de poëtische tekst van Shakespeare. 

 

Ga naar Orpheus.nl voor het boeken van je tickets voor de voorstelling op 21 februari én je theaterhart ticket