Orpheus tot 1 juni gesloten i.v.m. het coronavirus, voorstellingen geannuleerd

Update 7 mei 2020

Deze voorstellingen zijn al verplaatst

Momenteel wordt er met man en macht gewerkt om nieuwe speeldata te vinden voor de ruim 100 voorstellingen die vanwege de coronacrisis niet door hebben kunnen gaan. Voor de volgende voorstellingen hebben we al een nieuwe datum kunnen vinden. Het blijft echter een hele ingewikkelde puzzel om alle voorstellingen en concerten te verplaatsen. We vragen daarom nog heel even je geduld, en bovenal: bewaar je ticket, geniet later!

Bekijk het actuele overzicht van verplaatste voorstellingen


Update 9 april 2020

Bewaar je ticket, geniet later

Orpheus sluit zich, net als vele andere theaters, concertzalen, evenementenorganisatoren en musea, aan bij het initiatief "Bewaar je ticket, geniet later". Kaartkopers van geannuleerde of verplaatste voorstellingen vanwege de coronamaatregelen worden opgeroepen hun gekochte ticket te bewaren. Deze blijft geldig bij een verplaatste voorstelling, of kan worden omgezet in een tegoedbon voor een andere voorstelling in Orpheus.

Kaartkopers ontvangen hierover per mail bericht. Meer over dit initiatief is te lezen op deze pagina.


Update 23 maart 2020, 20:30

Maatregelen verlengd tot 1 juni

Vanavond, maandag 23 maart, presenteerde het kabinet nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19). De maatregel die ons het hardst treft is het verbod op evenementen en samenkomsten tot 1 juni. Daaronder valt ook theater- en concertbezoek. Wij begrijpen deze strenge maatregelen in het belang van ieders gezondheid, maar wij zijn er ook door geraakt.

Wij gaan de komende weken kijken naar verplaatsingsmogelijheden en berichten iedereen zodra we meer duidelijkheid hebben.

Wij vragen begrip in deze uitzonderlijke en moeilijke situatie.


Update 16 maart 2020, 11:30

Orpheus tot en met 5 april gesloten

Op 12 maart heeft Orpheus alle voorstellingen, concerten en evenementen tot en met 31 maart moeten afgelasten als gevolg van de Coronacrisis. Na de berichtgeving van zondagmiddag 15 maart is deze gedwongen sluiting met een week verlengd.

 Voor de veiligheid van de eigen medewerkers heeft Orpheus nu besloten om geheel te sluiten. Mirjam Barendregt, directeur: “Het belangrijkste wat we kunnen doen is zoveel mogelijk thuisblijven en met zo min mogelijk mensen fysiek contact hebben. Daarom sluiten wij ons pand tot en met 5 april”.

Alle voorstellingen, concerten en andere evenementen in Orpheus tot en met 5 april zijn geannuleerd. Kaarthouders ontvangen hierover per e-mail bericht. Voor de afhandeling is de onderstaande tekst nog steeds van toepassing.


12 maart 2020

Tot onze spijt moeten wij alle voorstellingen, concerten en andere evenementen tot minimaal 31 maart 2020 annuleren als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus. Tijdens de persconferentie is deze maatregel door de minister van Volksgezondheid, de heer Bruno Bruins, afgekondigd. Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij kaartkopers en andere bezoekers pas in een later stadium informeren over de afwikkeling. Wij kijken allereerst naar de mogelijkheden om het concert, de voorstelling of het evenement naar een latere datum te verplaatsen. Het al gekochte ticket blijft daarvoor dan geldig. Wij vragen je begrip.

We verzoeken je om ons niet te bellen om onze telefoonlijnen niet te overbelasten. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht over de afhandeling van je gekochte tickets.