The Basily Gipsy Band

Feestelijke afsluiting Middagje uit
Onderdeel van 'Middagje Uit'
zo 1 jun 2025 15:00
zo 1 jun 2025
15:00
  • zo 1 jun 2025
    15:00
    Altioszaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

In Gipsy Party neemt The Basily Gipsy Band je niet alleen mee op een muzikale reis door diverse stijlen, maar ook in de rijke cultuur van de zigeuners. Ontdek hun leven, het reizen, de feesten, de taal, het verdriet, hun roots, de passie en het leren loslaten. 

The Basily Gipsy Band speelde op grote (Gipsy)festivals en in theaters over de hele wereld: North Sea Jazz, Django Reinhardt Festival in Frankrijk, Jak-festival in Indonesia, Copenhagen Jazz Festival, een theatertour door Japan en in diverse jazz-clubs in onder andere Engeland, USA, Hongarije, Italië, Zweden, België, Duitsland en Frankrijk. Eén van hoogtepunten in hun carrière is het optreden met Stéphane Grappelli, dé violist van de grote meester Django Reinhardt in het Circus Theater Scheveningen en in het Concertgebouw in München. Tevens speelden ze op privéfeesten van The Rolling Stones en traden ze op met gitarist Jeff Beck. Samen met Erik Visser, de grondlegger van de groep Flairck, maakten ze een wereldtournee.

De gipsy-jazz formatie Basily laat de tijden van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli herleven. Tegenwoordig heeft The Basily Gipsy Band een geheel eigen identiteit met traditionele Balkanmuziek en Spaanse zigeunerinvloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumpresentatie en de gedreven uitstraling weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoering te brengen.

Na afloop sluiten we het Middagje Uit seizoen feestelijk af in Restaurant O55.

Onderdeel van

Middagje Uit

Deze voorstelling is onderdeel van Orpheus Middagje uit. Een programma samengesteld door onze eigen Ouderenprogrammaraad. Met veel enthousiasme en liefde voor theater én Apeldoorn is een groep betrokken Apeldoorners aan de slag gegaan om een mooi programma samen te stellen voor de oudere Apeldoorner. Professionele voorstellingen wisselen af met zelf georganiseerde activiteiten zoals een pubquiz of een middag vol dans en wereldmuziek. Samen een gezellige middag hebben is bij deze voorstellingen en activiteiten het belangrijkste. Kijk hier voor andere voorstellingen binnen deze serie.