Dutch Classical Talent

Øsimun Quartet
do 9 jan 2025 20:00
do 9 jan 2025
20:00
  • do 9 jan 2025
    20:00
    Altioszaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Het Øsimun Quartet kiest zijn repertoire voor een belangrijk deel op emotionele en filosofische gronden. Op het podium smeedt het saxofoonkwartet, in 2023 finalist van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een haast spirituele band met het publiek. In dit elektische, unieke programma staat het cyclische en hemelse centraal.

Indrukwekkend
De vier musici zoeken de verbinding met muziek op een diepzinnig niveau. Een aspect dat de jury van Dutch Classical Talent duidelijk kon bekoren: ‘Als een onbeschreven blad laten ze zichzelf overrompelen door de muziek.’ Deze open, ontvankelijke houding komt terug in de eigenzinnige repertoirekeuze én in Øsimuns werkwijze. Het kwartet maakt zijn eigen arrangementen.

Finalist Dutch Classical Talent
Dit concours biedt jonge kamermusici een unieke kans om zichzelf op de kaart te zetten. Via audities kiest een vakjury drie talenten die onder begeleiding een prikkelend, actueel programma samenstellen en in veertien grote Nederlandse zalen optreden. Aan het einde van de tournee wordt de Dutch Classical Talent Award uitgereikt tijdens de feestelijke finale. Mezzosopraan Isabel Pronk en percussiegroep het Kāna Trio zijn de andere kanshebbers.

Programma

Muziek van Fanny Mendelssohn, Glazunov, Maslanka

Credits

Osimun Quartet, bestaande uit:
-Diego Dávila Cabanillas, sopraansaxofoon
-Fátima Alcázar, altsaxofoon
-Inés González, tenorsaxofoon
-Ricard Martínez, baritonsaxofoon