Sonja

Toneelgroep Maastricht, Angela Schijf e.a.
za 8 mrt 2025 20:00
za 8 mrt 2025
20:00
  • za 8 mrt 2025
    20:00
    Rabobankzaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Op Internationale Vrouwendag kruipt Angela Schijf in de huid van Sonja Barend, de koningin van de Nederlandse talkshow, in het toneelstuk: Sonja.

Annet Bremen tekent voor een nieuwe toneeltekst gebaseerd op Sonja Barends memoires: de bestseller Je ziet mij nooit meer terug. In een regie van Servé Hermans gaat de populaire talkshow host de confrontatie aan met de spoken in haar leven: de vragen zonder antwoord.

Live op televisie. De Rode Hoed vol publiek. De openingstune klinkt. Sonja is gestart. Onverschrokken kruist ze vanavond de degens met de criticus die haar al jaren neersabelt in de krant. Aan de talkshowtafel durft ze altijd alles te vragen, ook aan deze gast die nodig op z’n nummer gezet moet worden. Maar thuis aan de keukentafel krijgt Sonja de wezenlijke vragen aan haar moeder niet gesteld. Spreken over het gruwelijke lot van haar Joodse vader in de oorlog lijkt onmogelijk.

Na de spektakelmusicals Dagboek van een Herdershond en Het was Zondag in het Zuiden keert Servé Hermans terug naar de grote zalen van de theaters. Sonja is de vierde samenwerking van Angela Schijf en Hermans. Een pleidooi voor het stellen van vragen. Een ode aan het gesprek. Onverbiddelijk, onverschrokken. Sonja Barend!

Credits

Met: Angela Schijf e.a.
Tekst: Annet Bremen
Regie: Servé Hermans
Productie: Senf Producties en Toneelgroep Maastricht