Yunus Aktas

Maakt niet uit
do 20 feb 2025 20:00
do 20 feb 2025
20:00
  • do 20 feb 2025
    20:00
    Altioszaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Yunus Aktas is geboren en getogen in Barneveld. In 2022 heeft hij alle prijzen gewonnen bij het Cameretten Festival. Daar kan je hem van kennen. Je kan hem ook kennen van zijn optreden in de Avondshow Stand-ups met Arjan Lubach op televisie. Of uit Toomler in Amsterdam. Maar de kans is groter dat je hem helemaal niet kent. Dat maakt Yunus niet uit.

Volgens Albert Camus is het leven inherent zinloos en worden mensen geconfronteerd met absurditeit omdat ze zoeken naar betekenis in een wereld die geen intrinsieke betekenis lijkt te hebben. Niet dat Yunus weet wat intrinsiek betekent, maar dat maakt voor de voorstelling niet uit. Een held is - volgens Camus én volgens Aktas - iemand die zich bewust is van de absurditeit, maar toch verzet biedt. Daarom dit debuutprogramma. Volgens Yunus maakt de titel van deze voorstelling niet uit. Het maakt hem ook niet uit of je komt kijken. Hij gaat toch wel spelen. Elke avond weer.

En ook al maakt het Yunus niet uit, zouden wij, de directie en medewerkers van Theater Orpheus, het toch leuk vinden als je komt kijken naar Maakt niet uit.

Over Yunus
In 2016 bezoekt Yunus Aktas voor het eerst Toomler in Amsterdam met het idee om een keer stand-up comedy uit te proberen. Dat blijkt een succes, want in 2017 mag hij auditie doen voor Comedytrain. Begin 2018 is Aktas dan officieel lid. Tegenwoordig treedt hij daar regelmatig op en weet hij het publiek op zijn hand te krijgen met zijn alledaagse, maar toch absurde anekdotes.

In 2022 wint Yunus zowel de jury- als de publieksprijs op Cameretten Festival.

Onlangs was Yunus te zien als één van de cabaretiers in het programma de Avondshow Stand-ups van Arjen Lubach.