The Story of Travis

Theater Rotterdam
do 9 jan 2025 20:00
do 9 jan 2025
20:00
  • do 9 jan 2025
    20:00
    Rabobankzaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

The Story of Travis, dé theaterhit uit seizoen 22/23 komt nu ook naar Orpheus! De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2023 en was  "Keuze van de Wijkjury" van Wijkjury Amsterdam. Ritzah Statia werd genomineerd voor de Colombina.

In een indrukwekkend familieverhaal kijkt de Amerikaanse Travis terug op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden? Regisseur Romana Vrede en een cast van topacteurs waaronder Ruurt De Maesschalck, Jetty Mathurin en Howard Komproe nemen je mee op een reis door het leven van Travis. De toneeltekst van Esther Duysker is geïnspireerd door de succesvolle Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.

Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt De Maesschalck & Yamill Jones) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat Travis nog een keer op reis en keert terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan het familiegraf blikt hij terug op zijn leven, de keuzes die hij gemaakt heeft en de hoop die zijn familie op hem gevestigd had. Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis.

“Verpletterende familiekroniek is droomdebuut Romana Vrede” ★★★★★

NRC Handelsblad

Credits

Tekst: Esther Duysker
Regie: Romana Vrede
Choreografie: Alida Dors
Spel: Dionne Verwey, Howard Komproe, Jennifer Muntslag, Jetty Mathurin, Joy Wielkens, Ruurt De Maesschalck, Ritzah Statia, Yamill Jones
Dramaturgie: Karim Ameur, Aukje Verhoog
Decorontwerp: Niek Kortekaas
Lichtontwerp: Niek Kortekaas, Axel Dikkers
Compositie: muziek Ata Güner
Kostuumontwerp: Erik Bosman
Kap en grime: Alejandro Blijd
Scènefoto’s: Mark Bolk