Orpheus’ KinderKaravaan reist deze zomer weer langs de parken en dorpen

In de laatste twee weken van de zomervakantie reist de KinderKaravaan langs de parken van Apeldoorn, Beekbergen, Klarenbeek, Zutphen en Lochem. Van maandag 12 tot en met vrijdag 23 augustus (m.u.v. het weekend) trakteren Theater Orpheus, Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof twee keer per dag alle kinderen van 4 tot 12 jaar op de voorstelling Buurmans Buizenstelsel.

Gratis toegankelijk theater in de parken
Met de KinderKaravaan brengt Orpheus theater naar alle kinderen die in de laatste twee vakantieweken in of om Apeldoorn vakantievieren. Marij Wools, Programma coördinator Jeugd educatie bij Orpheus, blikt terug op vijf succesvolle edities: “Het is ieder jaar echt geweldig als alle kinderen en hun (groot)ouders samen op een picknickkleedje in het park genieten van theater. Door de wijken en de dorpen in te gaan zien we ook kinderen en hun ouders, zelfs hele BSO-groepen, die we normaal niet in het theater zien.”

Over de voorstelling Buurmans Buizenstelsel
Buurmans Buizenstelsel is een dansvoorstelling van plan d-, waarin kinderen meespelen en niet meer willen ophouden met allerlei leuke klusjes. Heb jij twee rechterhanden of juist niet, we hebben jou nodig: alle hands aan dek! We verbinden buizen, plakken, zagen, boren en leggen leidingen. En de buizen klinken ook nog waanzinnig! Samen met de andere klusgeluiden vormen ze te gekke muziek waarop gedanst wordt. De klusser is geboren! Bouw mee aan een duurzame toekomst. De voorstelling is ook geschikt voor slechthorende en dove kinderen. Bovendien is een van de spelers in Buurmans Buizenstelsel zelf doof.

Speeldata & locaties
Vanaf maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus zijn er iedere dag twee vrij toegankelijke voorstellingen te zien in Beekbergen, Klarenbeek, Zutphen en Lochem. Vanaf maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus speelt de voorstelling iedere dag twee keer in een van de Apeldoornse parken. De voorstellingen starten om 13.00 uur en 15.00 uur. Tip: zorg dat je een half uur van tevoren aanwezig bent. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen de kinderen namelijk lekker zelf aan de slag. Hier leren ze praktische vaardigheden om alvast in de 'klusstemming' te komen! 

De KinderKaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Gelderland, het is een coproductie van Theater Orpheus en plan d- in samenwerking met Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof.