Recensies Dochters van Nino

Met de muziektheatershow Dochters van Nino doopt Theater Oostpool de schouwburg om tot vrijplaats. Je maakt een tijdreis langs de levens van opeenvolgende dochters en moeders. Welke geschiedenis van je voormoeders draag je met je mee? Welke toekomst wens je voor degenen die na jou komen?

Recensies > Recensies Dochters van Nino

Op zaterdag 11 maart 2023 vond de landelijke première van Dochters van Nino plaats in Stadstheater Arnhem. De muziektheatershow van Theater Oostpool viel goed in de smaak bij zowel pers als publiek. Op deze pagina lees je de recensies. 

Dochters van Nino is op dinsdag 9 mei te zien in Orpheus!

Recensieoverzicht

Klik op een recensie hieronder om het volledige artikel te lezen.

Sanne Peper
8Weekly ★★★★
"Het getuigt van empowerment dat alle samenwerkende lieden op het toneel een vrouwelijk geslacht hebben. Wat van ieder personage ook zo’n sterke vrouw maakt, is het feit dat ze op een aangrijpende wijze gehele monologen afsteken tegenover het publiek. Van dialogen is bijna geen sprake. Deze techniek, de monologue intérieur, is dé manier bij uitstek om de gedachtestroom van iedere protagonist weer te geven en het geeft ieder van hen een uniek stemgeluid."
Sanne Peper
de Volkskrant ★★★
"Recht op het publiek, met soms een onderlinge dialoog, vertolken de vier actrices het indrukwekkende relaas dat eeuwen overspant.Lange tijd trekt Démira met haar dirigerende gebaren te veel aandacht, alsof het háár popconcert betreft, met bovendien nogal koel slagwerk van Harman. Pas wanneer de actrices als koor de muziek emotioneel mogen versterken, ontstaat indringend muziektheater."
Sanne Peper
Theaterkrant
"De jonge makers (regisseurs Seppe Salomé en Koen Verheijden zijn beiden nog niet lang geleden afgestudeerd) hebben met hun team een klein wonder verricht. Met Mette Bouhuijs als eindregisseur is er in nog geen twee maanden tijd vanuit het (bijna) niets een soepel lopende voorstelling geproduceerd die in niets de haast verraadt die voortdurend in hun nek moeten hebben gehijgd. In een decor van grote blokken die een massieve rotswand verbeelden ontvouwt zich een dramatische geschiedenis van strijd en vervolging, verteld door vier generaties vrouwen."