Voorlopig laatste theatertour in Nederland Tania Kross

Amsterdam, 10 januari 2023 - Volgende maand start Tania Kross met haar voorlopig laatste theatertour door Nederland. Op zaterdag 11 februari vindt de premiere plaats op Curacao van haar theatertour ‘Van Curacao tot Concertgebouw’, de laatste voorstelling is op 30 mei in Het Concertgebouw in Amsterdam. In haar nieuwe tour geeft zij haar geliefde publiek een inkijkje in waar zij vandaan komt en de reis die zij de afgelopen 25 jaar heeft gemaakt. Ook vertelt ze haar plannen voor de toekomst.

Artikelen > Voorlopig laatste theatertour in Nederland Tania Kross

Tania Kross viert dat ze 25 jaar op de planken staat. Ze maakt een mooie persoonlijke voorstelling vol met de dierbaarste muziek uit haar indrukwekkende carriére. Met haar toegankelijke benadering van klassieke muziek weet de op Curacao geboren operazangeres Tania Kross al 25 jaar een enorm publiek aan zich te binden.

Voorlopig laatste tour

In 2016 is het theater op Curacao compleet verwoest door een brand. Sindsdien heeft het eiland geen theater meer. Sinds twee jaar woont Tania weer op haar geboorte-eiland om een bijdrage te kunnen leveren aan de podiumkunsten op het eiland en in het koninkrijk. Aangezien dit project veel van Tania haar tijd inneemt tourt zij na mei 2023 voorlopig niet meer in Nederland. Voor de liefhebbers is het dus haast nu of nooit.

Jubileumvoorstelling ‘Van Curacao tot Concertgebouw

Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, geeft Tania samen met haar twee beste muzikale vrienden een intiem concert met haar lievelingsmuziek. De mezzosopraan gaat daarin altijd haar eigen weg. Ze zong wereldberoemde aria’s op het beroemde Glyndebourne Festival in Engeland, maar net zo makkelijk Madonna in haar eigen theatershow. Haar missie: mensen ontroeren met haar muziek.

Van Curacao tot Concertgebouw begint in Nederland op 17 februari 2023 in Gouda en eindigt, vanzelfsprekend op 30 mei 2023 in Het Concertgebouw in Amsterdam. De officiéle premiére vindt plaats op 11 februari op Curacao.