Recensies Jesus Christ Superstar

⭐⭐⭐⭐⭐

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. 

Recensies > Recensies Jesus Christ Superstar

In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

Jesus Christ Superstar is van 13 - 17 maart en van 26 oktober - 1 november 2024 te zien in Orpheus!

  • za 26 okt 2024
   20:00 - 21:40
   Hanoszaal
  • zo 27 okt 2024
   14:30 - 16:10
   Hanoszaal
  • di 29 okt 2024
   20:00 - 21:40
   Hanoszaal
  • wo 30 okt 2024
   20:00 - 21:40
   Hanoszaal
  • do 31 okt 2024
   20:00 - 21:40
   Hanoszaal
  • vr 1 nov 2024
   20:00 - 21:40
   Hanoszaal

Recensieoverzicht

Klik op een recensie hieronder om het volledige artikel te lezen.

Joris Henquet
de Volkskrant ★★★★★
"Meng de onverwoestbare muziek van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice met de rauwe, confronterende regiestijl van Ivo van Hove en je krijgt een theaterervaring die erin hakt. In de nieuwe productie van Jesus Christ Superstar wordt de muziek gloedvol uitgevoerd door een live orkest, maar staat toch het drama op de eerste plaats."
Jeroen Schmale
AD ★★★★★
"Van Hove heeft er een eigentijdse, rauwe versie van gemaakt. Een zintuigelijke zinneprikkeling ook, met wind, water en (film)bloed in een verder minimalistisch, haast industrieel decor- ook al heel erg Van Hove. Net als de gewaagde keuzes voor hoofdrolspelers Macrooy en Lucas Hamming (Judas). Twee muzikanten, die wel oren hadden naar dit maandenlange avontuur in de Nederlandse theaters. Het moet gezegd: Hamming speelt net wat minder expressief en overtuigend dan Macrooy."
Bianca Bartels
Trouw ★★★★★
"Regisseur Ivo van Hove koos intuïtief voor Macrooy als Jezus voor zijn versie van de beroemde Jesus Christ Superstar-musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber. Een muzikant casten voor een dramatische musicalrol klinkt als een risico, maar Van Hove blijkt een geweldige intuïtie te hebben. Macrooy is de gedroomde Jezus."
Erik Jonk
Metro ★★★★★
“Tickets voor Jesus Christ Superstar vliegen weg en dat is terecht ook: wow” “Wat er dan zo goed is aan deze versie? Alles. De cast gaat helemaal los, met een speciale vermelding voor de groep jonge honden die de apostelen in het levensverhaal van Jezus zijn (het einde ken je vast).”
Patrick van den Hanenberg
Het Parool - geeft geen sterren
"Van Hove liep anderhalf jaar geleden Tuschinski uit en zag op straat Jezus lopen, die ook net uit de bioscoop kwam. Het was Jeangu Macrooy, en Van Hove wist dat hij in de rijzige, statige Macrooy de hoofdrolspeler had te pakken voor de musical Jesus Christ Superstar. Na de première weten we: dat had Van Hove goed gezien."
Chantal Kunst
Broadwayworld ★★★★★
"The cast blows you away. Spirited and energetic, fully embracing their affection for the main man, Jesus Christ. It’s bizarre how this story is still ever so relevant. The mob mentality, and how fragile group dynamics."

Jesus Christ Superstar

Jeangu Macrooy, Lucas Hamming e.a.

Wegens succes verlengd!
za 26 okt 2024 - vr 1 nov 2024