Podiumtechniekdag 2023

Op 20 mei organiseert de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) de Podiumtechniekdag. Op deze dag openen tal van theaters, technische bedrijven, gezelschappen en evenementenlocaties door het hele land hun deuren om toekomstige werknemers een unieke inkijk te geven in de wereld van de podiumtechniek, die anders juist zo achter de schermen werkt. Dit keer geven we de podiumtechniek een plek in de spotlights.

Veel mensen hebben tijdens de coronaperiode om zich heen gekeken en de vleugels uitgeslagen om te gaan werken in een andere branche. Met de Podiumtechniekdag willen deelnemende theater, evenementenlocaties, technische bedrijven en gezelschappen mensen werkzaam in de technische branche laten zien dat de technische sector ook volop leeft in onze wereld. Om een voorbeeld te noemen: belichters scholen zich al tijden in de ICT, maar veel ICT’ers hebben er totaal geen weet van dat de wereld van de belichting uitstekend bij hun competenties aansluit.

Heeft de techniek op en rond het podium altijd al jouw interesse gehad? En lijkt het je leuk om met video, geluid, of licht te werken? Kom dan naar de podiumtechniekdag in Orpheus op zaterdag 20 mei. Met deze slogan wil de VPT toekomstige werknemers naar bedrijven/theaters/evenementen/poppodia trekken om in het hele land backstage te kunnen kijken en met podiumtechnici in gesprek te gaan.

De Podiumtechniekdag is een landelijk evenement, waarbij zich al tientallen theaters, gezelschappen en technische theaterbedrijven hebben aangesloten en op 20 mei hun deuren openen. 

Dus ben je geïnteresseerd om een kijkje achter de schermen te nemen en wil je ervaren hoe het is om met video, licht, of geluid aan de slag te gaan? Geef je hier dan snel op voor de Podiumtechniekdag in Orpheus.

Programma

15:00 - 16:15 uur: Workshop / rondleiding podiumtechniek 

Aanmeldformulier Podiumtechniekdag 2023