De KinderKaravaan XL: Reizend kindertheater nu ook buiten Apeldoorn

In de laatste twee weken van de zomervakantie reist de KinderKaravaan langs de parken van Apeldoorn, Beekbergen, Klarenbeek, Zutphen en Lochem. Van maandag 7 tot en met vrijdag 18 augustus (m.u.v. het weekend) trakteren Theater Orpheus, Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof twee keer per dag alle kinderen van 4 tot 12 jaar op de voorstelling Au! 

Marij Wools, programma coördinator Theater van de Stad & Educatie bij theater Orpheus, blikt terug op vier succesvolle edities: ‘Het is ieder jaar echt geweldig als alle kinderen en hun (groot)ouders samen op een picknickkleedje in het park genieten van theater, geweldig dat we dit nu uit kunnen breiden naar twee weken en dus dubbel zoveel kinderen deze ervaring mee kunnen geven. Deze uitbreiding is mogelijk dankzij een bijdrage van de provincie Gelderland’. 

Het programma

Au!, een voorstelling van plan d-, laat zien dat het leven niet alleen maar roze koek met slagroom en vlaggetjes voor de ramen is, maar dat het ook behoorlijk pijn kan doen. In deze vrolijke en dynamische dansvoorstelling wordt op grappige en ontroerende wijze getoond wat er allemaal tot pijn kan leiden, hoe die pijn kan worden ervaren en wat ervoor nodig is om de pijn te verzachten. De voorstelling laat zien dat pijn ook kan helpen, dat deze je ook sterker kan maken en dat pijn niet iets is om bang voor te zijn. Soms kun je het maar het beste uitschreeuwen van de pijn.

Vanaf maandag 7 tot en met vrijdag 11 augustus zijn er iedere dag twee vrij toegankelijke voorstellingen te zien in Beekbergen, Klarenbeek, Zutphen en Lochem. Vanaf maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus speelt de voorstelling iedere dag twee keer in een van de Apeldoornse parken. De voorstellingen starten om 13:00 uur en 15:00 uur. Meer informatie en de exacte locaties zijn te vinden op www.orpheus.nl/kinderkaravaan

KinderKaravaan XL

Na vier succesvolle edities vanuit Theater Orpheus in de parken van Apeldoorn breidt de KinderKaravaan uit. De voorstelling speelt nu ook in de omliggende dorpen Beekbergen en Klarenbeek. In samenwerking met Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof in Zutphen zijn daarnaast drie mooie parken in Zutphen en Lochem toegevoegd aan het reisschema. Wools vertelt: “Mede dankzij het optrekken met de theaters in Zutphen en Lochem en de hechte samenwerking met Plan d- hebben we een subsidie gekregen van de Provincie Gelderland. Hiermee kunnen we in 2023 en 2024 voorstellingen op maat maken voor de KinderKaravaan om hier vervolgens twee weken mee rond te reizen. Onze missie is om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Door kindertheater in de eigen buurt te brengen, genieten ook kinderen die normaal niet zo snel in het theater komen van cultuur.”