De Orpheus Vriendenprijzen

Dé publieksprijzen van Orpheus

De Orpheus Vriendenprijzen zijn dé publieksprijzen van Theater Orpheus. Twee prijzen die jaarlijks namens de Vrienden van Orpheus uitgereikt worden voor de Beste Voorstelling en de Beste Kleinezaal Voorstelling van het theaterseizoen. Met deze Orpheus Vriendenprijs wil het theater zijn publiek meer in verbinding brengen met de artiest.

De Vriendenprijs jury komt een aantal keer per seizoen bij elkaar. Aan het einde van het seizoen maken zij een shortlist bekend per categorie. De Vrienden van Orpheus mogen stemmen op hun favoriet. 

Uitreiking

De winnaars worden in september bekend gemaakt, tijdens de uitreiking van de Vriendenprijzen. 

De spelregels in het kort:

  • Een deskundige jury, bestaande uit 2 Goede Vrienden en 2 Hartsvrienden selecteert aan het einde van het seizoen de tien beste voorstellingen en de tien beste kleinezaal voorstellingen. Zij worden ondersteund door programmeur Marijt Helmink en de Vriendencoördinator Patricia Gillet
  • Alle Vrienden van Orpheus mogen eenmaal stemmen op hun favoriet
  • De Orpheus Vriendenprijzen worden uitgereikt aan het begin van het volgende seizoen, in september 2019

De jury

Lianne Bourgonje en Miranda Laernoes nemen namens de Vrienden zitting in de jury voor de Vriendenprijs. Zij worden ondersteund door Marijt Helmink (programmeur bij Orpheus) en Patricia Gillet (Vriendencoördinator Vrienden van Orpheus). 

Wat doet de Vriendenprijs jury?
De jury stelt elk jaar een top 10 samen voor beide categorieën. De jury zal zich voor de keuze baseren op type en kwaliteit van de voorstelling, de achtergrond van de makers en de publieksreacties. Zij komen hiervoor net voor de zomer bijeen. Vervolgens mogen alle Vrienden van Orpheus eenmaal stemmen op hun favoriet. De prijswinnaars worden bekend gemaakt aan het begin van het volgend seizoen.

De jury vindt het erg leuk om door je aangesproken te worden en zo meer kennis te nemen van de mening van alle Vrienden!