Prikkelarm naar het theater

Wie hinder ervaart door prikkels van drukte, geluiden, verlichting en andere zintuiglijke waarnemingen kan op zondag 14 mei prikkelarm genieten in Theater Orpheus. In samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten maakt Orpheus prikkelarm theaterbezoek mogelijk.

Nieuws > Prikkelarm naar het theater

Op zondag 14 mei is dat bij de familievoorstelling De Regels van Floor. Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een Emmy Award bekroonde televisieserie, komt De regels van Floor nu naar het theater! Een geweldige familievoorstelling doorspekt met humor en herkenbare familieproblemen.

Tijdens een theaterbezoek met prikkelarme faciliteiten bezoek je de reguliere theatervoorstelling. De voorstelling zelf is dus niet aangepast. Voor een prikkelarm bezoek biedt Orpheus een aparte entree aan, een speciale prikkelarme ontvangstruimte en een rustige zaalingang, zodat de bezoekers zo min mogelijk in contact staan met de drukte in het theater. Er is begeleiding aanwezig die bezoekers wegwijst naar de zaal en de prikkelarme faciliteiten.

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus: “Orpheus wil er voor iedereen zijn, ook voor mensen die vanwege een beperking anders niet naar het theater gaan. Door deze samenwerking en de trainingen die zijn gevolgd, maken we het theater toegankelijk voor iedereen. Aankomend seizoen staan er nog meer voorstellingen op het programma die toegankelijk zijn voor bezoekers die minder goed tegen prikkels kunnen. Maar bijvoorbeeld ook voor blinden en slechtzienden.” 

Het boeken van tickets voor voorstellingen met prikkelarme faciliteiten is niet mogelijk via de website. Bel voor het bestellen van kaarten met de Theaterkassa van Orpheus: 055 527 03 00 of mail kassa@orpheus.nl. Ga naar www.orpheus.nl/prikkelarm voor meer informatie.