13 live acts op vier verschillende podia: volledige line-up Jazzfestival Generations bekend!

Op zaterdag 16 september 2023 laat Orpheus iedereen weer genieten van heerlijke live muziek, van pure jazz tot swingende funk, soul, latin en pop. Dertien live acts vullen de vier podia van 15:30 uur tot middernacht. Orpheus maakt nu de volledige line-up bekend. Onder andere Antares Flare, SPQTRM, Sanne Sanne en Jasper Blom met zijn formatie vullen de line-up aan en maken duidelijk: ook deze vijfde editie wil je niet missen! 

Nieuws > 13 live acts op vier verschillende podia: volledige line-up Jazzfestival Generations bekend!

Mirjam Barendregt, programmeur van Generations: “Niets kan mij zo overrompelen en verrassen als live muziek met passie gespeeld. Ik vind het dan ook fantastisch dat we weer een line-up hebben waarin we de bezoekers meenemen in de rijke wereld van de jazz, soul en funk. Probeer dan maar eens stil te zitten! Ons festival is er voor iedereen of je nu een echte liefhebber bent of wilt kennismaken met de veelzijdigheid van het genre. Er is echt voor elk wat wils. En natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten”.

Antares Flare, een internationaal sextet, brengt een geluid dat rebels en beslist modern is. Gitarist Piero Conte, de creatieve kracht achter de formatie, laat zich inspireren door klanken van de Congo-regenwouden, muziek van Jimi Hendrix en Clever Austin. 

Jasper Blom geldt als een van de belangrijkste saxofonisten uit de Nederlandse jazzscene en streeft als componist naar een synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Blom won twee keer de European Jazz Competition en is winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2019, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Samen met zes jonge topmuzikanten zorgt hij er voor dat het als een big band klinkt op het podium van de Rabobankzaal. In september brengt het collectief een nieuw album uit, waarin zij een ode brengen aan het werk van Duke Ellington. En natuurlijk hoor je dit op Generations!

Volgens NRC één van de rijzende sterren op gebied van jazz in 2023: Loek van den Berg. Op Generations speelt hij met zijn Loek van den Berg Quintet het debuutalbum “Wayfarer” in de intieme Altioszaal. De recensies zijn lovend: "De kracht van dit kwintet ligt in het samenspel…
…Van den Berg demonstreert op Wayfarer een veelzijdig blazer te zijn. De eigenheid zit hem in de verhalende, moderne stukken, die steeds mooi van sfeer zijn en regelmatig weten te raken. ‘Wayfarer’ is een aansprekend debuut.”

Frank Pistorius en Arno Willemsen, van Nederlands meest bekende bluesgroep Flavium,  zochten elkaar weer op om hun liefde voor jazz gerelateerde pop te vertolken. Ray ter Riet en Armand Spee werden toegevoegd en de band werd gecompleteerd met Frans Scholten, Inge Gammauf en Maggie Doedens op zang. Zo ontstond de band SPQTRM die voornamelijk uit enthousiaste Apeldoornse muzikanten bestaat. Ze vertolken nummers van onder andere Steely Dan, Gino Vannelli, James Taylor, Boz Scaggs op een hoogwaardige manier. Pop met een jazzy ondertoon; muziek om op het puntje van je stoel te gaat zitten. 

Deze en meer geweldige bands en muzikanten laten je genieten van intieme klanken in de Altioszaal en Hanosstage of laten je mee swingen in de Rabobankzaal en Restaurant O55. Ben jij er deze vijfde editie ook bij? 

Tickets voor Generations zijn nu te koop voor € 35. Het volledige programma bekijken of meteen je tickets bestellen voor het festival op 16 september? Klik dan hier.

Generations wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van Sena Performers