Orpheus deelt opnieuw kennis met Apeldoornse amateurkunstinstellingen

Na het succes van afgelopen twee jaar biedt Theater Orpheus ook in 2024 de workshop Fondsenwerving aan voor amateur (muziek)organisaties gevestigd in de gemeente Apeldoorn. Koren, orkesten en theatergroepen worden in drie sessies bij de hand genomen om zelf een fondsaanvraag te schrijven. Deelname aan de workshops is gratis. 

Desiree en Anita van Slagwerkgroep Suona deden met succes mee aan de workshop Fondsenwerving. Hun event zit er inmiddels op en ze blikken vol trots terug: “Onze eerste eigen show: Suona Night Out - The Journey. En wat een Journey was het. Van het volgen van workshops fondsenwerving waar het idee ontstond tot de show op 1 juli. Nooit gedacht dat dit in onze mars lag. Deuren gingen voor ons open. We hebben er keihard aan gewerkt, maar wat was het het waard!”

Koren, orkesten en theatergroepen met bijzondere plannen waarbij extra fondsenwerving nodig is, krijgen opnieuw de kans de workshop Fondsenwerving te volgen. In drie bijeenkomsten geeft Mirjam Barendregt, directeur Orpheus, alle ins-en-outs van fondsenwerving. Vervolgens gaan deelnemers zelf aan de slag. Na afloop van de workshop kunnen zij een succesvolle fondsaanvraag indienen om hun project te realiseren.

Meer informatie en aanmelden

De workshops vinden plaats in Orpheus op 31 januari, 3 april en 8 juni 2024. Aanmelden kan tot 12 januari.  

Meld je aan