Orpheus' rode theaterbus staat weer op Drakenboot 2024

Alle kleine "draken" verzamelen bij de rode theaterbus!

Het jaarlijkse Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn trekt meer dan 80.000 bezoekers naar het prachtige Zwitsalpark. Op vrijdagavond zijn er spetterende optredens, en op zaterdag en zondag vinden er spannende drakenbootraces plaats. Het hele weekend kun je genieten van heerlijk eten bij foodtrucks, betoverende theater- en cabaretshows, leuke bands en een gezellige braderie.

Orpheus' rode theaterbus is ook weer aanwezig op het festivalterrein. Hier kunnen de kleine "draken" deelnemen aan de Silent Disco Theater van A. Vontura! Drie keer per dag begint er een leuke korte voorstelling. Ga op zoek naar fantasiedieren, maak een reis door de tijd en dwaal door de wonderlijke villa van de opa van Arie.

A.Vontura Silent Disco Theater Fantasiedier

Fantasiedieren zijn zeldzaam tegenwoordig, maar daar kunnen we met z’n allen wat aan doen.

We gaan het bos in op zoek naar jouw eigen bedachte diersoort. Let op! ... Daar zit ie. Hoeveel poten heeft ie, of zijn het vleugels? Wat voor glanzende regenboogvacht zie je, of zijn dat puntige stekels? We bestuderen de lieve diertjes om erachter te komen wat ze nu écht nodig hebben. Laten we samen het fantasie-dieren-bos een handje helpen. Met koptelefoons creëren we een weergaloze ervaring waarin iedereen meedoet.

A.Vontura Silent Disco Theater t.e.i.t machine

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken, maar… een tijdreis is natuurlijk wel gaaf!

In Arie Vontura’s geheime laboratorium is een fantastische uitvinding gedaan: met een speciale koptelefoon op kun je door de tijd reizen. Maar werkt het apparaat wel helemaal zoals het hoort? Samen met de kinderen gaat Arie terug naar de toekomst en vooruit naar het verleden. Naar welke tijd zou jij willen reizen?

A.Vontura Silent Disco Theater Villa Vontura

Je bent uitgenodigd voor een rondleiding door de wonderlijke villa van de opa van Arie Vontura.

In dit huis kom je binnen via de achtbaan, dans je door de wereldkeuken, ga je naar boven via de feestlift en beland je zomaar in je droomkamer. Ondertussen ontdekken we samen hoe dingen die voor de één normaal lijken, voor de ander heel gek kunnen zijn. Wat zijn jouw gewoonten thuis? Deze voorstelling is gemaakt in het kader van de Kinderboekenweek 2023.

Programma op Drakenboot

Zaterdag 22 juni

A.vontura Silent Disco Theater  

Tijden: 
13:30 – 14:30 Fantasiedier

15:30 – 16:00 Avontura en de T.E.I.T machine

17:00 – 17:30 Villa Vontura

 

Zondag 23 juni

A.vontura Silent Disco Theater 

Tijden: 
13:30 – 14:00 Fantasiedier

15:00 – 15:30 Avontura en de T.E.I.T machine

16:30 – 17:00 Villa Vontura