Silvesters Comedy Club

Comedy Night in Orpheus! Onder artistieke leiding van een onze eigen MC Silvester Zwaneveld geniet je van de leukste standuppers van Nederland.

Elke maand organiseren we Silvesters Comedy Club. Dit comedy café kan natuurlijk niet ontbreken op SCHATER! Dus toveren we deze keer de foyer om tot comedy club.

Host Silvester Zwaneveld neemt als MC de leiding en nodigt de beste stand-uppers van Nederland uit om te komen spelen. Maar liefst 3 speciale edities van Silvester's Comedy Club komen naar SCHATER. Geniet aan je tafeltje, met een drankje, van standup comedy zoals het is bedoeld: in een echte clubsetting.

Op Silvesters Comedy Club tijdens SCHATER zie je de leukste standuppers van Nederland de microfoon pakken! De Comedy Club kan je vinden in de Zadkine Foyer.

Line-up

Benjamin van der Velden
Daan van der Hoeven
Harry Glotzbach

Menno Bauma
Daan van der Hoeven
Daan is een meeslepende verteller en begenadigd grappenmaker met een vlijmscherpe timing. Hij heeft tot zijn 25ste altijd de gebaande paden gevolgd, tot hij op een dag naar buiten keek en een medewerker van de plantsoenendienst op een grasmaaier zag. Met geopende ogen heeft hij het roer omgegooid en is cabaretier geworden. Een sprong in het diepe, op weg naar het in zijn ogen hoogst haalbare: het simpelweg "zijn". Hij mag dan wel uit de sleutelstad komen, maar die sleutel heeft hij nog altijd niet gevonden. Daan speelt regelmatig op festivals als Lowlands, Paaspop, Concert at Sea en Oerol. Ook zag je hem op het International Comedy Festival Rotterdam (2015, 2016 en 2017) en het Utrecht International Comedy Festival (2015). Verder is Daan op de radio geweest bij radio 3FM en heeft hij een gastrol gespeeld in het satirische televisie programma Draadstaal. Momenteel is hij deelnemer aan Cameretten 2022.
Maikle Thijssen
Harry Glotzbach
Stap in het comedy universum van Harry Glotzbach en laat je verrassen door zijn bizar grappige kijk op de wereld om hem heen. Harry gaat met elke realiteit aan de haal, improviseert er flink op los, maar blijft altijd geloofwaardig. Een bizar bezoek aan de Action, seksuele frustraties, vooroordelen over het hebben van rood haar, relatieruzies door tandpastadopjes, Yoga pogingen, de ondergang van de Panda, Steve Jobs in de hel, de hilarische pijn van het ouder worden, baantjes waar je je kapot voor schaamt, het komt allemaal aan bod met een flinke saus vileine humor eroverheen. en ook met zijn gitaar en zangstem weet hij elk publiek te bespelen. Harry is vaste comedian bij het Comedy Cafe in Amsterdam en Utrecht waar hij meerdere malen per maand te zien is. Harry is finalist van het Leids Cabaret Festival en winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours en speelt hij al jarenlang op festivals als Lowlands, Paaspop, Zwarte Cross, Laughing Matters, Night of Comedy, Puur Gelul, Comedy Knight, Utrecht International Comedy Festival, Laughing Blizzard (Parktheater Eindhoven) en het International Comedy Festival Rotterdam.
Tim Hillege
Benjamin van der Velden
Zondag 29 april 1990 begon als een mooie zonnige lenteochtend. Het geluid van kerkklokken schalde over de kippenschuren van de Gelderse Vallei in Nederland. Vrome mensen gingen naar de kerk en zondaars sliepen uit. Tussen het gekletter van de klepels tegen de gietijzeren klokken klonk een krijs, een gil en een laatste puf. Benjamin van der Velden kwam op Aarde. Een zondagskind. Een doodgewone jongen zou je zeggen: 10 vingers en 10 tenen. Maar nog voordat de navelstreng werd doorgeknipt liet Benjamin het al lopen. Letterlijk en figuurlijk. Hij drukte zijn stempel en de toon was gezet. Hij opende zijn ogen en keek vertwijfeld de wereld in. De muur werd opnieuw geschilderd maar die blik is nooit meer weggegaan. Speelde het hoogtepunt in zijn leven zich af in de eerste luttele seconden op aarde of komt de climax nog? Benjamin van der Velden is zijn naam, voor vrienden en vroeg-tutoyerenden simpelweg Ben.