Orpheus maakt nieuwe namen voor Jazzfestival Generations bekend!

Jazzfestival Generations, hét festival waar je kunt genieten van de mooiste muziek, nationale en internationale muzikanten en van aanstormend talent tot gevestigde namen. Op zaterdag 16 september vindt de vijfde editie plaats van dit veelzijdige festival. Orpheus zorgt voor een line-up waardoor je je geen moment hoeft te vervelen en maakt drie nieuwe namen bekend.

Nieuws > Orpheus maakt nieuwe namen voor Jazzfestival Generations bekend!

Apeldoorner Gerlo Hesselink komt met zijn kwartet en speciale gast Florieke de Geus naar Generations. Zij zorgen voor verfijnde, eigentijdse jazz met lyrische trekken. Een energieke band van internationaal niveau mét Apeldoornse roots! Gerlo speelt zelf op de sax, Dirk Balthaus bespeelt de piano, Johan Plomp de bas en Joost Kesselaar de drums. De nieuwe cd van het Gerlo Hesselink Quartet is een tribute voor de 5 jaar geleden overleden zoon Jan Hesselink geworden. 

De band Liquid Spirits zorgt er met hun opzwepende liveact voor dat het dak er af gaat in Orpheus! Ze staat bekend om hun genrediversiteit; waar het ene nummer funky soul is met meerstemmige zang, leunt het andere nummer meer richting hiphop. Het winnen van de Sublime Award voor Best Album 2021 en het hebben van bijna 4 miljoen streams op Spotify geeft aan: dit is een must-see!

Maite Hontelé, trompettist/bandleider én meervoudig Grammy Award genomineerde is de nieuwe artistiek leider van het NJJO Orkest. Dit Jong Oranje van de jazz komt naar Orpheus om de mambo te laten horen. Maite vertelt: “Er is niet maar één soort mambo, maar een wereld aan mambo-varianten en nieuwe crossovers. En daarin werken wisselende latin-grooves en jazzimprovisaties op een perfecte manier samen. Zowel voor het NJJO als voor het publiek levert dit een brede waaier van mogelijkheden op: diepgang en vrolijkheid gegarandeerd!”

Supertalent JAÏNDA, zangeres Koosje met haar 6-koppige band en het Half Easy Trio met de Oekraïense zangeres Tamara Lukasheva werden al eerder bekend gemaakt. Orpheus maakt spoedig meer namen bekend die de vier podia van 15:00 uur tot middernacht gaan vullen. Eén ding is zeker: dit wil je niet missen! 

Ben je er dit jaar weer bij, tijdens de vijfde editie van Generations? Bestel vóór 31 mei je Early Bird tickets via orpheus.nl/generations.

Generations wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van Sena Performers