Theaterregels

Weet jij wat de theaterregels zijn?

Vriendjes van Orpheus > Theaterregels

 • Kom altijd op tijd voor een voorstelling 
  Het is erg vervelend voor de artiesten als de deur van de zaal opengaat voor laatkomers. Bij sommige voorstellingen mag je daarom pas weer in de pauze de zaal in.
   
 • Voor de voorstelling mag je jouw jas afgeven bij de garderobe
  Dit moet van de brandweer, voor het geval dat we de zaal onverwachts moeten ontruimen. De garderobe kost niets extra’s en na de voorstelling kan je jouw jas weer ophalen.
   
 • In het theater mag je geen eten en drinken mee de zaal in nemen
  Het is voor de mensen om je heen én op het toneel erg storend als je eet of drinkt, vandaar dat dit niet is toegestaan.
   
 • Ssssst de voorstelling begint
  Als de voorstelling is begonnen moet je proberen om zo stil mogelijk te zijn, zodat je niemand stoort. Natuurlijk is het wel toegestaan om lekker hard te lachen of te reageren op de artiesten die op het toneel staan.
   
 • Lekker blijven zitten als de lampen uit gaan
  Het is voor de mensen achter je in de zaal niet fijn als je gaat staan. Mocht je het toneel niet goed kunnen zien, dan kan je voordat de voorstelling begint een stoelverhoger halen bij de theaterkassa. Bij het slotapplaus mag je uiteraard wel gaan staan!
   
 • Mobiele telefoon, echt niet!
  Tijdens een voorstelling moeten mobiele telefoons helemaal uit of op vliegtuigmodus zetten. De straling van mobiele telefoons kan de techniek erg verstoren en dat wil natuurlijk niemand!
   
 • Foto's maken
  Bij de meeste voorstellingen is het niet toegestaan om foto’s of video’s te maken. Het kost veel geld om een voorstelling te maken en er wordt hard aan gewerkt door de artiesten. Het is daarom wel de bedoeling dat mensen naar het theater komen en niet ergens anders beelden kunnen bekijken!