Bezoekers Orpheus leveren massaal cadeaus in bij Orpheus

Orpheus riep tijdens de kerstvakantie op om clichécadeaus bij hen in te leveren in ruil voor een tegoedbon van het theater. Ieder jaar komen de welbekende sokken, kaarsen en het badschuim weer voorbij. Orpheus wist raad met deze clichécadeaus. Tegelijkertijd verkocht Orpheus ‘Snert van de chef’ waarvan de helft van de opbrengst aan stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst is gedoneerd. Aan beide acties is massaal gehoor gegeven.

Badschuim, sokken, geurtjes, een set kaarsen of een gourmetstel. Tientallen bezoekers kwamen op vrijdag 6 januari naar Orpheus met hun clichécadeaus. Deze cadeaus komen ten goede aan de Apeldoornse kledingbank Sant’Egidio. De plek waar mensen die financieel in de knel zitten terecht kunnen voor meer dan alleen kleding. Dinsdagochtend 10 januari leverde Orpheus alle cadeaus bij de kledingbank af. Gea Dashorst van Sant’Egidio:

”We zijn enorm dankbaar, deze cadeaus zijn zo fijn om door te geven aan onze gasten. Het is hartverwarmend dat er zo veel gedoneerd is, zo mooi!”.

Ook de ‘Snert van de chef’ is goed ontvangen door de Orpheus bezoekers. Daarmee heeft Orpheus €532,50 gedoneerd aan Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Een particulier fonds dat bij minder draagkrachtige gezinnen voor kinderen van 4 tot 18 jaar een aantal sociale activiteiten bekostigt. Hierdoor kunnen deze kinderen ‘meedoen’ met hun leeftijdgenootjes. Denk daarbij aan deelname aan een schoolreisje, lid worden van een sportvereniging, de aankoop van de sportuitrusting voor de club of kleding voor de scouting, balletschoenen voor balletles of een fiets om ergens heen te kunnen gaan. 

Huub Deterd, voorzitter van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst nam op 6 januari de cheque in ontvangst uit handen van Mirjam Barendregt.  Mirjam Barendregt, directeur Orpheus is trots op deze opkomst:

“Wij willen meer zijn dan een theater en een steentje bijdragen een de lokale gemeenschap. Het is fantastisch dat onze bezoekers ons daar mee helpen.”