Renovatie foyer West voltooid

Na een zomer hard werken is de nieuwe foyer 'West' volledig gerenoveerd. Een volledig nieuwe bar, infobalie en een geheel nieuw interieur zorgt er voor dat we onze gasten nóg sfeervoller kunnen ontvangen, dankzij architectenbureau Heyligers en Draisma Bouw.

De Schouwburg Orpheus uit 1965 werd in 2004 uitgebreid met de aanbouw van de huidige Hanoszaal en een geheel nieuwe foyer. Deze foyer West was inmiddels toe aan een update, dus kregen de interieurarchitecten van bureau Heyligers uit Amsterdam de opdracht om de foyer warmer, moderner en toegankelijker te maken, zonder afbreuk te doen aan de visie van Herman Hertzberger, de internationaal vermaarde architect van de nieuwbouw.

Tijdens de zomerstop is hard gewerkt door Draisma Bouw uit Apeldoorn om de renovatie voor de start van het nieuwe theaterseizoen op te leveren, en dat is gelukt!

Eyecatcher van de vernieuwde foyer is een geheel nieuwe bar die de twee oude barren vervangt. Maar liefst 22 meter lang, zo ingericht om wachtrijen tot een minimum te beperken, afgewerkt met een fraai marmeren look en een imposante barkast. In het oog springt ook de prachtige kroonluchter, gemaakt van duizenden goud- en koperkleurige aluminium schakels.

Het meubilair is eveneens volledig vernieuwd. Er zijn knusse zithoeken gecreëerd, en café O55 is voorzien van nieuwe tafels en stoelen. Langs de wanden zijn bankjes geplaatst met veel groen. Zo is er voldoende zitgelegenheid.

Bij binnenkomst tref je een nieuwe infobalie waar de Theaterkassa zich bevindt. Ook de VIP-foyer is onder handen genomen.

Waar mogelijk is gebruik gemaakt van bestaande materialen, en er is gelet op duurzaamheid. Zo is de oude eiken vloer hergebruikt, en zijn de oude kuipstoelen opnieuw gestoffeerd om opnieuw ingezet te kunnen worden. Verlichting is vervangen door zuiniger LED-verlichting.

We zijn trots op het eindresultaat, en ontvangen je dan ook graag in onze volledig vernieuwde foyer!