Orpheus straattheater bij Drakenbootfestival 2022

Orpheus programmeert straattheater op het festivalterrein. We krijgen een mooie plek midden op het hoofdterrein waar de bus een plek krijgt en tevens het vertrekpunt is van het straattheater.

Zaterdag 25 juni

Ga mee op Urban Safari! In een willekeurige stedelijke omgeving wordt het publiek door twee wildrangers op een Urban Safari meegenomen op zoek naar de diersoort ‘mens’. De theatrale rangers delen verrekijkers uit en wijzen tijdens de safari op de bijzondere gewoontes en gedragingen van de verschillende ‘dieren’. Het publiek volgt de ‘all terrain scootmobiel’ op de voet en krijgt zo een geweldige kans om van nabij met de bijzondere diersoort ‘mens’ kennis te maken en zelfs enkele van deze dieren aan te raken.

het startpunt is de theaterbus.


14.00u – 14.30u Voorstelling 1
15.30u – 16.00u Voorstelling 2
17.00u – 17.30u Voorstelling 3

 

Zondag 26 juni

Ko & Lou, twee rasechte Utrechtse circusartiesten, brengen in deze voorstelling een Ode aan de ophaler van afval, zwerfvuil en rommel! De man die net zo belangrijk is als de dokter, de psychiater en de motorcoureur: De Vuilnisman.

Onder het motto: ”De vuilnisman die alles kan!” presenteren Ko & Lou u een cascade van vervaarlijke salto’s, de sterke man-op-man Acro-Kliko Truc en verbazen zij u met hun vuilnismannensouplesse. Ze jongleren met vuilniszakken en “petflessen”, blikken, glas en rotte vis om zo het afval te scheiden. Onder het mom van ”samen bouwen en veilig stapelen” maken ze van en met het publiek een menselijke piramide. Tot Ko het niet meer ziet zitten en zich terugtrekt in zijn Kliko. De Kliko wordt doorboord met ontelbare bezems. Gooien Ko & Lou het bijltje er bij neer of zullen zij als De Nieuwe Vuilnisman laten herrijzen?
Zo geeft dit circusvariétéduo een geheel nieuwe betekenis aan afval en recycling.

Tussen de voorstellingen door is er ‘Doe mee circus’. 

13.00 – 13.30u Voorstelling 1
14.30 – 15.00u Voorstelling 2
16.00 – 16.30u Voorstelling 3