Orpheus combineert Matthäus Passion met Jesus Christ Superstar tot uniek theaterconcert.

Voor muziekliefhebbers is er geen Pasen zonder Matthäus Passion óf zonder Jesus Christ Superstar. In Orpheus kan je aankomend paasweekend een samensmelting van de twee klassiekers bezoeken: De Passie.

In De Passie versmelten de indrukwekkende muziekstukken van Johan Sebastian Bach en die van Andrew Lloyd Webber en wordt het universele verhaal over loyaliteit, vriendschap en hoop verteld. 

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus, is laaiend enthousiast “Een verteller, 8 solisten, een deel van het Bachkoor Apeldoorn, een groot live orkest en een band laten deze unieke combinatie van klassiek en rock horen. Een fantastische ervaring voor iedereen: jong, oud, klassieke muziekliefhebber en musicalfan, gelovige en atheïst. Ik ben heel blij dat we dit project, in samenwerking met muzikaal leider en initiatiefnemer Teun van Essen en in coproductie met Flint Theater ook in Orpheus kunnen brengen”.

De twee meesterwerken hebben natuurlijk de verhaallijn gemeen: beide stukken vertellen over de laatste dagen van Jezus, die volgens de overlevering vlak voor het huidige Pasen werd vervolgd, veroordeeld en ter dood gebracht. Ruud van Overdijk, bekend van zijn rollen in Rent, Hair, Zorro en Jesus Christ Superstar, neemt de rol van Jezus op zich. De verteller, Bram de Win, neemt je mee langs het paleis van Pilatus, de tuin van Getsemane en uiteindelijk naar de heuvel waar Jezus is gekruisigd.

Teun van Essen (dirigent), Carel den Hertog (dirigent/violist), Isaäk Hofland (regisseur) en Orpheus hebben hun enthousiasme gebundeld met deze nieuwe productie! Het Apeldoornse Bachkoor maakt deze unieke productie compleet. 

Op zaterdagavond 16 april kun je de voorstelling combineren met een uitgebreid driegangendiner in Restaurant O55 van Orpheus en op zondag 17 april, eerste Paasdag, kun je de matineevoorstelling combineren met een uitgebreide Paasbrunch. Bestel nu je tickets.