Repetities eigen productie LOO van start

Wie begin november overdag in Theater Orpheus rondliep, kon maar zo verrast worden door koninklijke klanken. Voor de eigen productie LOO vonden op dat moment de eerste repetities plaats. Regisseur Annechien Koerselman en hoofdrolspelers Laetitia Gerards, Jeroen van Venrooij en Annemarije Zoer treffen elkaar volgende week opnieuw in het Apeldoornse theater.

Annechien Koerselman, regisseur LOO: “Tijdens de eerste repetities viel meteen de chemie op tussen Laetitia en Jeroen. Ze zijn aan elkaar gewaagd. Via humor dagen ze elkaar uit. Zo’n chemie beschouw ik als regisseur als een cadeau, want die kan zonder al te veel moeite zijn theatrale vertaling krijgen in het kat- en muisspel dat zij in het stuk met elkaar spelen.” Dit kat- en muisspel speelt een belangrijke rol in dit even komisch als dynamisch muziektheater, waarin Marketingmanager Klamer (Jeroen van Venrooij) en zijn assistente Alicia (Annemarije Zoer) op zoek gaan naar de ziel van Loo. Ze hebben grootse plannen met het paleis nu zij volledig vernieuwd, heringericht en verbouwd is. Maar Loo, gespeeld door sopraan Laetitia Gerards, is een eigenzinnige dame, die zich niet zomaar voor ieders karretje laat spannen. Althans dat denkt ze, maar dan kent ze Klamer nog niet…

Op weg naar de première 
Woensdag 9 februari is de première, nog genoeg repetities te gaan dus. Vlak voor de première  komen de professionele cast, de musici (allen oud-musici van het NJO), de Apeldoornse amateurcast en vormgeving en licht voor het eerst samen. Een moment waar Koerselman enorm naar uitkijkt: “Dan zie ik eindelijk hoe het plaatje dat dan al zo lang in mijn hoofd zit, en waaraan ik tot die tijd met iedereen afzonderlijk gerepeteerd heb, op het podium werkelijkheid wordt.”    

De setting van deze voorstelling is overigens anders dan anders. De Rabobankzaal van Orpheus wordt voor deze speciale gelegenheid omgebouwd tot audiëntiezaal. Terwijl het publiek op de klanken van componisten als Händel, Mozart en Strauss jr. een majesteitelijk diner wordt geserveerd, stoft de cast samen met een achtkoppig muzikaal ensemble de Nederlandse geschiedenis af. Bijna vergeten stadhouders, koningen en koninginnen geven acte de présence en er worden bruggen geslagen naar het nu. Heeft de 400 jaar oude dame Loo anno 2022 nog wel een toekomst?

Meer informatie en tickets
LOO is van 9 tot en met 17 februari 2022 te zien, inclusief twee schoolvoorstellingen en een matineevoorstelling voor bezoekers die liever in de middag het theater bezoeken. Klik hier voor meer informatie en om tickets te kopen.

LOO wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van VSBfonds, Frank van der Wal Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Norma Fonds.