Gouden Dans Koninklijk

Trots trotser trotst zijn wij op onze 50 gouden dansers van dit jaar!! Met plezier hebben zij afgelopen Zondag, 28 November gestraald op het Hanos toneel van Theater Orpheus. Na een half jaar iedere maandag repeteren bij Orpheus, filmopnames in de tuinen van Paleis het Loo en hard werken aan kostuums en fotografie bij Gigant was het eindelijk zo ver. Onder leiding van Juliette van Ingen van Gouden Dans presenteerden wij de dansvoorstelling 'Koninklijk'!

Een terugblik op de voorstellingsdag; Om 10:45 kwamen de eerste dansers vol gezonde spanning binnenwandelen op zoek naar hun kleedkamer, die ze na wat trappen op en af eindelijk gevonden hadden. Met nog één generale repetitie te gaan voordat het doek opengaat, is er best wat spanning. Dat was vooral te merken in de kleedkamers bij de dames...  Onze 3 mannelijke dansers daarentegen zaten lekker te genieten van een bakje koffie in de kleedkamer.

Tijdens de generale repetitie werd er voor het eerst met licht, geluid en een levensgroot projectiescherm gewerkt. Dat was even wennen maar wel prachtig!  
Na een niet perfecte generale repetitie, zoals dat hoort, was de rust wedergekeerd en was het tijd voor een kop koffie en lunch in de artiestenfoyer. Daar werden de bewoners van het Thomashuis nog even in het zonnetje gezet, zij werden bedankt voor alle lekkere kopjes koffie en thee die tijdens de repetities door hen werden geschonken. Vol trots heeft Remco van het thomashuis een mooie bedankspeech gehouden. Wat een toppers! 

Om 14.30 uur was het tijd om de make up bij te werken, telefoons uit te zetten en sieraden om te doen want het was bijna SHOW TIME. De laatste tasjes werden nog gezocht, de kleding werd recht getrokken en ieder zette zijn/haar attributen klaar in de coulissen. De spanning liep op, nog 10 minuten op de klok, nog een keer spieken tussen de gordijnen of de kinderen, kleinkinderen en familie wel écht in de zaal zaten. Nee zwaaien kan écht niet...! Wat duren 10 minuten dan lang! 

Om 15.00 uur kondigde Liesbeth Osse, initiatiefneemster van de Gouden Dans de voorstelling aan en onder luid applaus schoven de heren het doek open en ging het fantastische schouwspel van start. Een uur lang werd het publiek getrakteerd op prachtige dansen, choreografieën en de videobeelden van Paleis het Loo. Even waanden we ons tussen het Koningshuis waarbij de Koningin in het middelpunt van de belangstelling stond. Wat een prachtige kostuums en bovenal; wat een enthousiasme op het toneel én in de zaal. Deze 50 mensen zijn bijna allemaal ouder dan 65 jaar maar duidelijk in de bloei van hun leven; wat een feest!Na een daverend applaus, bloemen en een dankwoord was het tijd voor de meet en greet in de foyer. Hier waren de foto's en videobeelden op schermen en doeken te zien. Prachtig om de deelnemers ook in de foyer te zien stralen op de foto's. Na het afscheid van trotse kinderen, kleinkinderen, vrienden en bekenden proosten wij samen op dit prachtige resultaat! Met dank aan een ieder die mee heeft gewerkt aan dit bijzondere project!

Gouden dans 2021 is met vlag en wimpel geslaagd.

Een deel van de kostuums en de foto's zijn vanaf a.s. vrijdag te bewonderen in de expositieruimte bij Gigant.

Meer informatie over het proces en de voorstelling.

Bekijk de video van RTV Apeldoorn.