Een zonnige KinderKaravaan

In de laatste week van de zomervakantie genoten honderden kinderen en hun (groot)ouders van de voorstelling BOOM in 5 verschillende parken in Apeldoorn.

En wat een geluk hadden we met het weer! De zon scheen (bijna) iedere dag dus perfect om met je picknick kleedje onder je arm te genieten van een voorstelling in het park.

Maar veel tijd om te zitten op een kleedje was er niet want dit jaar was het een heuse Theatertocht door het park!

De voorstelling BOOM van Plan- D
Een uur van te voren konden kinderen over de rode loper langs de Orpheus bus om een opdrachtenboekje, schatkist en terrarium op te halen en vervolgens op zoek te gaan naar schatten uit de natuur. En wat een prachtige schatten zijn er gevonden! Om 13u en 15u begonnen er voorstellingen en verzamelden de 4 groepen per kleur bij elkaar. Iedere groep volgde de schimmeldraden (want ja bomen zijn onder de grond verbonden door schimmeldraden) van zijn/haar kleur en kwam langs stukjes van de voorstelling. We keken naar Nadia in haar doek aan de boom, luisterende aandachtig bij de Luisterboom (hoe is het eigenlijk om een boom te zijn?), we kwamen langs de keuken waar in het chinees gekookt werd met takjes (viel er nou iets uit die boom?), de kinderen lagen onder een grote boom en zagen twee dansers die hingen in de boom (waren het nou takken of blaadjes?), de boomchirurg hielpen we met het meten van de takken en het tellen van de blaadjes, We kregen een fantastische paaldans-show van Nils Anders met een hangende paal in de boom (uniek!), de kinderen gaven hun schatten aan de boom en kregen ook wat lekkers terug van de boom en tot slot werd iedereen verbonden door schimmeldraden, net als de bomen. 

“Fantastisch dat we dit mede dankzij het VSB fonds weer mochten organiseren en natuurlijk geweldig dat jullie met zo velen zijn komen meegenieten van de voorstelling. Dit jaar was de animo groot; Ouders met kinderen, opa en oma met kleinkinderen en groepen van de BSO, kortom een prachtige opkomst! Er waren zelfs een opa en oma die iedere dag met andere kleinkinderen in een ander park zijn komen kijken. Geweldig toch? Volgend jaar weer!” Aldus Marij Wools, Programma coördinator Theater van de Stad. Hartelijk dank voor jullie bezoek aan het Matenpark, het Zuiderpark, Park Berg & Bos, het Mheenpark en het Prinsenpark.

Tot volgend jaar bij de KinderKaravaan!

Team Orpheus