Februari 2022 laten paleismuren van zich horen in Orpheus

Woensdagmiddag hing er een koninklijke sfeer in de Rabobankzaal van theater Orpheus. In een setting waarbij aanwezigen zich in de audiëntiezaal van Paleis Het Loo waanden, presenteerde Orpheus haar tweede eigen productie: LOO.

In deze wervelende muziektheatervoorstelling brengt sopraan Laetitia Gerards de grande dame, die Paleis Het Loo inmiddels is, tot leven. In het stuk gaan Marketingmanager Klamer en zijn assistente Alicia op zoek naar de ziel van Loo. Zij is het echter niet altijd eens met de grootse plannen die Klamer met haar heeft. Na een even komische als vurige discussie tussen Loo, Klamer en Alicia zet Laetitia als Loo het eerste lied in. En dan laten paleismuren écht van zich horen, stuk voor stuk zijn de aanwezigen onder de indruk van haar prachtige stem. Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus: “Toen het idee voor LOO, samen met regisseur Annechien Koerselman, steeds meer vorm begon te krijgen, was er voor ons maar één optie voor de rol van Loo: Laetitia Gerards. Haar stem en acteertalent in combinatie met haar prachtige verschijning maken haar de eigenzinnige diva die wij voor ogen hadden voor deze rol.” 

Het verhaal

LOO is humoristisch en dynamisch muziektheater, waarin Loo je meeneemt in haar persoonlijke verleden en gedachten en een luchtig kijkje geeft in de Nederlandse Koninklijke geschiedenis. Annechien Koerselman, regisseur van LOO: “In LOO staan historie, autoriteit en provincie (Loo) tegenover jong, voorvechter van gelijkheidsideologie en Randstad (Alicia). Het doel daarbij is niet om met een oplossing voor deze vraagstukken te komen, maar zoals theater dat doet de bezoekers te vermaken en aan het denken te zetten.” Extra bijzonder aan deze voorstelling is dat de bezoeker zich niet alleen in een ware audiëntiezaal waant, maar tijdens de voorstelling, op de klanken van Lully, Mozart en Offenbach, geniet van een royaal driegangendiner. Na een geslaagde presentatiemiddag verzucht Koerselman dan ook: “Ik heb er onvoorstelbaar veel zin in dat we deze productie straks ten tonele gaan voeren, met elkaar en voor, wat zeg ik tússen het publiek!”

Meer informatie 

De productie is van 9 tot en met 17 februari 2022 te zien, inclusief twee schoolvoorstellingen en een matineevoorstelling voor bezoekers die liever in de middag het theater bezoeken. Meer informatie over LOO is te vinden op www.orpheus.nl/loo. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de wachtlijst, zodat zij per e-mail over de start van de ticketverkoop geïnformeerd worden.

LOO wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van VSBfonds, Frank van der Wal Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Norma Fonds.