Orpheus viert 55e verjaardag met heel Apeldoorn!

Op donderdag 12 maart bestaat Theater en Concert Orpheus precies 55 jaar. Op die dag zal voor het eerst een stel in het theater trouwen. Glenn Langenbach en Jeroen Lamers waren in september de gelukkigen, toen zij geloot werden uit alle aanmeldingen. Op 12 maart zullen zij elkaar het ja-woord geven op het podium van de Hanoszaal. Het jubileum viert Orpheus verder met veel taart en een gratis toegankelijk programma voor heel Apeldoorn. Het feestelijke middag- en avondprogramma is te vinden op orpheus.nl/jarig.

Heel Apeldoorn Bakt 
Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Orpheus nodigt alle Apeldoornse thuisbakkers uit om een feestelijke taart te bakken en deze op 12 maart te laten proeven door een deskundige jury. De beste thuisbakker wint een volledig verzorgde avond uit in Orpheus voor 2 personen. Inschrijven voor Heel Apeldoorn Bakt, de Apeldoornse variant op het populaire tv-programma, kan nu via orpheus.nl/jarig.  

Orpheus trakteert taart
Orpheus trakteert zelf ook op taart. Wie? Iedereen die iets te vieren heeft op 12 maart, 55 wordt of 55 jaar getrouwd is, op nummer 55 woont of een andere goede reden heeft. Via de website van Orpheus kun je jezelf of iemand anders nomineren die op 12 maart verrast mag worden met een overheerlijke taart van Banketbakkerij Maassen. In totaal deelt Orpheus 55 taarten uit.

Gratis toegankelijk programma in Orpheus 
Op 12 maart is iedereen vanaf 16:30 uur welkom in Orpheus, bijvoorbeeld om de speciale expositie over de historie van Orpheus te bezoeken. De expositie, die vooral foto’s, oude krantenartikelen, publiciteitsmateriaal en anekdotes van bezoekers en (oud)medewerkers bevat, is tot het eind van het huidige theaterseizoen te bewonderen.

Ook opent om 16:30 uur Proef Lokaal. Een kleine markt vol lokale lekkernijen waar van 16:30 tot 21:00 uur naar hartenlust geproefd kan worden. Ook het restaurant van Orpheus is geopend en in extra feestelijke sferen met live muziek.

Om 18:30 uur klinkt het startschot van de Orpheus Fun Run; een feestelijke run die dwars door en rond het theater gaat. Alle 155 startplekken zijn ondertussen vergeven, maar iedereen is van harte welkom om te komen kijken, aanmoedigen en mee te feesten. Het volledige inschrijfgeld van de Orpheus Fun Run komt ten goede aan Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. 

De feestelijke afsluiter van de dag is een gratis toegankelijk Back to the sixties festival vanaf 21:00 uur. Verspreid door Orpheus, dat voor de gelegenheid is ingericht in jaren ’60 stijl, vinden diverse live optredens plaats van de band Johnny Lane, zangeres Denise en singer-songwriters Sabien Bouw en Stefanie Struijk.

Meer informatie
Orpheus viert op 12 maart haar verjaardag voor en met heel Apeldoorn. Kijk voor het volledige programma en alle informatie op www.orpheus.nl/jarig