Wanrooy & Los Pajaritos

Feestelijke afsluiting Middagje uit
Onderdeel van 'Middagje Uit'
za 1 jun 2024 15:00
za 1 jun 2024
15:00
  • za 1 jun 2024
    15:00
    Altioszaal
  • Exclusief pauzedrankje

‘Ik aai het hart en prik in de ziel’, zo omschrijft de Zwolse tekstdichter, auteur en componist Ronald Wanrooy zijn repertoire. Zelf kwalificeert de Zwolse kunstenaar zich meer als een zingende verteller dan als een vertellende zanger. Hij brengt met zijn kenmerkende rauwe stem zijn liedjes ten gehore voor wie ze maar wil horen. Wanrooy snijdt grote thema’s zoals de liefde, religie en verlies aan in een chansonachtige stijl, maar brengt ook woorden van hoop en geluk.

‘We willen ons publiek graag in een achtbaan van emoties meenemen. Dat doen we door ze soms een spiegel voor te houden, te ontroeren of op te tillen.’

En inderdaad. Wanrooy ’s teksten zijn soms confronterend, pijnlijk als zowel poëtisch en licht. ‘Op wie ik lijk qua stijl?’ Deze vraag beantwoordt Wanrooy kort en krachtig. ‘Op Wanrooy, natuurlijk.’

Swingende afsluiter

Om het Middagje uit seizoen swingend af te sluiten speelt, zingt en danst de 5 koppige damesgroep, Los Pajaritos na afloop van het optreden van Wanrooy op het podium in het restaurant. Met hun Spaanse temperament zorgen ze voor een prachtig feestje en gaan ze door tot iedereen op de dansvloer staat.

Middagje Uit

Deze voorstelling is onderdeel van Orpheus Middagje uit. Een programma samengesteld door onze eigen Ouderenprogrammaraad. Met veel enthousiasme en liefde voor theater én Apeldoorn is een groep betrokken Apeldoorners aan de slag gegaan om een mooi programma samen te stellen voor de oudere Apeldoorner. Professionele voorstellingen wisselen af met zelf georganiseerde activiteiten zoals een pubquiz of een middag vol dans en wereldmuziek. Samen een gezellige middag hebben is bij deze voorstellingen en activiteiten het belangrijkste. Kijk hier voor andere voorstellingen binnen deze serie.