Digitale Brochure

Seizoen 2023-2024

Programma > Digitale Brochure seizoen 2023-2024

Bekijk het nieuwe programma vanaf september 2023 in één handig overzicht hieronder. Tip: gebruik de 'Zet op wenslijstje' knop om alle voorstellingen die je graag wilt bezoeken op je wenslijstje te zetten en deze snel te bestellen.

Wil je het hele programma zien? Klik dan hier!

Graag tot snel in Orpheus!

 • The Analogues

  Hello Goodbye: The Very Best Of The Studio Years
  Reprise
  za 2 dec 2023

  Hello Goodbye kan beschouwd worden als een spectaculaire afsluiting van de periode waarin The Analogues alle studio-albums (van na 1967) van The Beatles live reproduceerden. De band behaalde de afgelopen jaren grote successen in binnen- en buitenland met integrale uitvoeringen van de albums die The Beatles wel opnamen, maar zelf nooit live uitvoerden: Magical Mystery Tour, Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, The White Album en, het meest recent, een combinatie van Let It Be en Abbey Road.

  Met Hello Goodbye stelden The Analogues zichzelf de lastige opdracht om uit die zes iconische albums een selectie van hoogtepunten te distilleren.

  "Dat ging niet zonder slag of stoot," zegt musical director Bart van Poppel. "Wij spelen nu al een jaar of zeven al die geweldige nummers van The Beatles, maar we zijn ook nog steeds diehard fans. Met nogal sterke opinies over wat nou écht de sterkste nummers zijn. Met de lijst die we nu hebben ben ik het in ieder geval helemaal eens; Beatles-liefhebbers hebben nu een uitgelezen mogelijkheid om in het theater te komen kijken of ze het eens zijn met onze keuze.”

 • Thjum Arts

  Tijdloos Genot
  za 2 dec 2023

  What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor.

  “Thjum speelt in zijn voorstelling Tijdloos Genot een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance”. Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn.

  In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.

  Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling heeft door gemaakt, blijkt als hij in 2018 mee doet aan het Amsterdams Studenten Cabaret festival en daar de Jury- en Publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret festival en in 2021 wint hij de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten.

 • Bert Visscher

  Dat zie je een ander niet doen
  Reprise
  di 5 dec 2023
  en
  wo 6 dec 2023

  Dat zie je een ander niet doen

  (WAAR WAS JE NOU ?)

   

  Waar was je nou Visscher ? Ja sorry hoor !
  Moest even door een pandemie en een winterslaap heen. 
  En dan toch weer het podium op? Natuurlijk, ik laat je toch niet in de steek om vervolgens geruisloos richting Geraniums en Bingo te rollen.

  Met 42 jaar theater in het hoofd kom ik met plezier weer langs. En misschien was dat het dan wel. Ben ook geen 60 meer. Vandaar dat we ook even het verleden induiken.

  Van Barbie Ken tot bloemschikken en van de klushoek (de helm !) tot de stotterende man van motorclub No Calendar. Wie weet.

  Samen met nieuwe idioterie en materiaal dat het nooit heeft gehaald, moet het wel een typische Visscheravond worden. 

  Ik sta in ieder geval te trappelen om jouw theater op de kop te komen zetten.  

 • Dutch Classical Talent

  Gerbrich Meijer
  di 5 dec 2023
  Jonge musici tonen hun kunnen tijdens een concerttour door het land en strijden om de Dutch Classical Talent Award.

  Een recital als een ‘one-womanshow’? De jonge klarinettist Gerbrich Meijer durft het aan en speelt met de conventies van het klassieke recital. Werken van onder meer Bernstein, Poulenc en Samuelsen illustreren haar voordracht over muziek en leven en welzijn van de componisten, compleet met beelden en interactie met het publiek. Een alleszins verrassend concert.

 • Joost Oomen

  Alle dichters hebben gouden helikopters
  do 7 dec 2023

  Wat is een gedicht? Leven alle dichters op tochtige zolderkamers? En wat moet je schrijven wanneer je je geliefde mooier vindt dan de maan? In Alle dichters hebben gouden helikopters legt Joost Oomen uit hoe poëzie werkt. Hij gaat op zoek naar het poëtische gevoel dat je kan overvallen als je een mier per ongeluk op de post doet of wanneer de sterren in de circustent van gaten blijken te zijn gemaakt. In een heldere analyse vol verhalen over de grootste dichters (van Vondel tot Campert tot Jonker) en met gedichten van Oomen zelf, maakt hij de poëzie voor iedereen toegankelijk. Zijn missie: heel Nederland aan het gedichten lezen krijgen!

  Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, theatermaker en heel erg grappig. Hij publiceerde meerdere romans en gedichtenbundels. In 2021 verkoos de Volkskrant hem tot literair talent van het jaar én werd hij derde bij de kennisquiz De slimste mens. Sindsdien schrijft hij columns voor de noordelijke dagbladen en treedt hij regelmatig op voor radio, televisie en op festivals zoals Oerol, Lowlands en De Parade. Daarnaast runt hij met zijn twee beste vrienden het Instagramkanaal Poëzie is een daad, waarop elke dag een gedicht verschijnt.

 • Laagland

  Het Nationale Theater
  do 7 dec 2023

  Het Nationale Theater presenteert Laagland, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht (televisieserie Het jaar van Fortuyn). Vingervlug en met snijdende humor toont hij de staat van Nederland. Een samenleving die wankelt langs de kloof tussen de elite en de middenklasse en tussen aan- en afgehaakt Nederland. Eric de Vroedt regisseert een topcast met onder andere Mark Rietman, Tamar van den Dop, Joris Smit en Soumaya Ahouaoui. 

  Het verhaal

  In de kleine gemeente Langwetering wordt de rust ruw verstoord als de plaatselijke recreatieplas wordt aangewezen als bestemming voor klimaatneutrale waterwoningen. De drijvende woonwijk is ontwikkeld door de succesvolle tech-ondernemer Hugo (Joris Smit). Tijdens een ‘keukentafelgesprek’ op het gemeentehuis blijkt echter dat de lokale bewoners, onder aanvoering van de flexwerkende elektromonteur Ferry (Mark Rietman), niets moeten hebben van Hugo’s goede bedoelingen. Er ontstaat een verbeten strijd om lands- en lijfsbehoud. Wanneer blijkt dat de levens van Hugo en Ferry méér met elkaar verbonden zijn dan ze allebei dachten, krijgt deze strijd een fatale wending.

  Hugo: Ik doneer aan goede doelen. Ik heb met dit project werkelijk alles op het spel gezet. Zodat jouw kinderen het eind van deze eeuw kunnen halen.

  Ferry: WAT KAN MIJ HET EIND VAN DE EEUW SCHELEN ALS IK NIET WEET OF IK HET RED TOT HET EIND VAN DE MAAND!

 • Sun Wukong the Monkey King

  Groundbreakers & Nanjing Acrobatic Troupe
  vr 8 dec 2023

  Monkey King is een spectaculaire dansproductie over Sun Wukong, een ongelooflijk sterk rebels wezen met serieuze magische krachten. Wees getuige van verbazingwekkende Chinese acrobatiek en gevechtskunst, verweven in een onvergetelijk dansdrama dat de essentie van de traditionele Chinese cultuur weergeeft en je zal achterlaten met een nieuwe waardering voor deze tijdloze Chinese legende.

  Beleef het gloednieuwe, moderne dans- en circus acrobatiek spektakel dat Sun Wukong the Monkey King is! Gemaakt door de bekende choreograaf Cunsong Xu van Groundbreakers Modern Dance en de directeur Chi Wenjie van het Chinese staatscircus, Nanjing Acrobatics Troupe, zal deze show het publiek zeker boeien met zijn spannende energieke en dynamische bewegingen. Geen traditionele verhaallijn, maar een unieke mix van krachtige abstracte danstaal en gedurfde acrobatiek. Wees getuige van de opmerkelijke reis van de ondeugende Wukong door het oude China. Zie hoe hij zijn magische krachten gebruikt om met goden en onsterfelijken te vechten, in verschillende dieren verandert en zijn vijanden te slim af is in een legendarische zoektocht naar onsterfelijkheid. Kom met ons mee voor een geweldige theatrale ervaring waarin we de kracht van vastberadenheid onderzoeken en de moed die nodig is om voor jezelf op te komen.

 • Chippendales

  Get Naughty Tour
  za 9 dec 2023

  Chippendales zijn terug! In 2023 keren de begeerlijke mannen van Chippendales eindelijk terug naar ons land met entertainment van de bovenste plank. Wil je met je vriendinnen nieuwe spannende herinneringen maken tijdens de perfecte girls night out, ben je op zoek naar het leukste vrijgezellenfeest ever of wil je gewoon een avond worden verleid door de bekendste en meest onweerstaanbare groep mannelijke entertainers? Doe ondeugend en kom naar Chippendales!

  Chippendales, verkozen tot nummer 1 in Vegas, komen met gloednieuwe show, met een aloud concept: sensuele danspassen, uitgekiende choreografieën en ophitsende muziek, samengevoegd tot één kolkend geheel, waarbij je als toeschouwer nauw betrokken wordt. Met de licht erotische shows weten de Chippendales het uitzinnige publiek als geen ander in vervoering te brengen. Boek nu en ontdek zelf waarom twee miljoen mensen jaarlijks een Chippendales show bezoeken!
 • Ricky Risolles

  Dat heeft zo'n Indo tòg niet nodig...
  za 9 dec 2023

  Waarom gooien Indo's nooit wat weg, duurt afscheid nemen minimaal anderhalf uur en monden simpele discussies vaak uit tot familieruzies? Als je antwoord wil op deze vragen, kom dan vooral niet naar deze show, want Ricky Risolles is terug!

  Na een megasuccesvolle eerste theatertour Ya, dat is iets Indisch... komt Ricky Risolles nu met zijn tweede theatershow Dat heeft zo'n Indo tòg niet nodig... Met een mix van stand-up comedy, cabaret, theater en muziek neemt hij je opnieuw mee op een on-Indische manier. Snel, gevat, hard en liefdevol. Hij is de statisfyer die je nooit hoeft op te laden. Ricky Risolles sloopt wederom het beeld dat de Indo alleen maar kan floreren op de achtergrond en nèt als op een eerste date, gaat hij ook nu weer graag met zijn billen bloot.

  Wederom geflankeerd en geflambeerd door Tante Lien (Wieteke van Dort) en Laurens van Wessel (producer Frans Bauer) vertelt hij aan de hand van waargebeurde verhalen en een hoog grapgehalte, hoe hij de spoken in zijn eigen hoofd te lijf gaat. Nieuw- en laatkomer Peter Warlich sluit dit keer aan als muzikant om de boel compleet te maken. Als een eenheid van super-antihelden sparen ze daarbij niemand noch zichzelf.

  Wie dacht dat hij zijn eerste show niet kon overtreffen, kan zomaar eens gelijk krijgen.

  Waar zijn vorige show ging over verbinding, gaat zijn nieuwe show over groei en angst. Dus laat vooral je ego thuis bij je verwachting en neem je zelfspot mee, dan ga je gegarandeerd een heerlijke voorstelling tegemoet. En… niet alleen voor Indo's!

 • Praatje Plaatje

  Praatje plaatje met Felix Meurders en The Berts
  Onderdeel van 'Middagje Uit'
  vr 15 dec 2023

  Een middag vol herinneringen, verhalen, beelden en muziek. 

  Geef vooraf je favoriete muziekstuk door en je wordt uitgenodigd bij Felix Meurders op de bank om te vertellen waarom en welke herinneringen het nummer oproept. 

  Vervolgens wordt de muziek gedraaid of live gespeeld door The Berts. Bezoekers mogen ook een grammofoonplaat meenemen.

  Dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

 • Maartje en Kine

  Sneeuwbeesten
  vr 15 dec 2023

  SNEEUWBEESTEN is een wervelend midwinterfeest. Het hypermuzikale cabaretduo Maartje en Kine neemt het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten. Overal en nergens strijken ze neer om u te laten horen en zien hoe men daar het feest van het Licht viert. Dit belooft een rijke avond te worden vol poëzie, kolder, kerstklassiekers én magische sages. Bovendien zijn er gastoptredens van bekende en onbekende Nederlanders. En alsof dit nog niet genoeg is, zal in elke stad het lokale zangkoor het duo vergezellen. Kortom: SNEEUWBEESTEN is een flonkerende voorstelling voor de donkere dagen.

  Maartje en Kine houden evenveel van Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon-zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend. Virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit.

 • Swan Lake

  Introdans
  Familievoorstelling
  za 16 dec 2023
  en
  zo 17 dec 2023
  Geliefde klassieker in een nieuwe, eigentijdse bewerking

  Na het enorme succes van Carmen.maquia, in seizoen 2022/2023, presenteert Introdans nu opnieuw een bekende, alom geliefde klassieker in een nieuwe, eigentijdse interpretatie. Met zijn Swan Lake creëerde de Belgische choreograaf Stijn Celis een frisse, humoristische en innovatieve bewerking van het ‘ballet der balletten’: het 125 jaar na de ‘oerpremière’ nog altijd wereldwijd uitgevoerde Zwanenmeer. Celis’ Swan Lake is een groots gemonteerde, levendige voorstelling, waarin het complete Introdans-danserstableau zal schitteren tegen de achtergrond van een imponerend decor, op de beroemde, majestueuze en ontroerende muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

  Celis maakte Swan Lake in 2006 voor Bern Ballet in Zwitserland, waarvan hij destijds artistiek directeur was. In zijn versie zoomt hij in op de relatie tussen prins Siegfried en zijn dominante moeder, de Koningin, en op Siegfrieds verlangen om te ontsnappen aan de ‘klauwen’ van de monarchie. Belangrijke thema’s in Celis’ interpretatie zijn het ontwaken van je zintuigen en de behoefte om je eigen weg te vinden, en dat maakt zijn productie ook zeer aantrekkelijk en invoelbaar voor jonge toeschouwers. In choreografische zin herken je de invloed die de ‘Zweedse school’ op Celis heeft gehad; de Belg danste jaren bij het Zweedse Cullberg Ballet. Dat resulteert in een krachtige, expressieve dansstijl, vol drama, poëzie, groteske humor en een overdosis fantasie.

  Introdans-directeur Roel Voorintholt: “Swan Lake is oorspronkelijk niet voor kinderen gemaakt, maar is wel heel geschikt voor hen. De productie prikkelt, is theatraal, bevat allerlei technische hoogstandjes, en tegelijkertijd is het verhaal heel goed te volgen. Als toeschouwer ga je op een fascinerende reis, waarbij je je geen seconde verveelt.”

  Celis’ Swan Lake heeft een omvangrijk decor, met in de oorspronkelijke versie onder meer zware rotsblokken en ijsschotsen (ontwerp van Jann Messerli). Omdat Introdans zijn producties duurzaam wil realiseren en vervoeren, werkte het gezelschap voor Swan Lake samen met het innovatieve Arnhemse ontwerpbureau Fillip Studio’s, dat opblaasbare decorstukken heeft ontwikkeld die niet van echt te onderscheiden zijn.

 • Fokker Blankers Tol

  Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol, Renée Fokker
  za 16 dec 2023

  Drie gevierde actrices. Bekend van talrijke voorstellingen, films en televisieseries, komen naar uw theater!

  Fokker Blankers Tol is een toneelstuk geïnspireerd door drie formidabele actrices. Drie zussen treffen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Tol is het onderwerp van een mediastorm. Fokker is ziek terwijl haar lichaam altijd haar anker en haar kapitaal was. Blankers heeft tot voor kort als een keizerin haar bedrijf geleid en is sinds de dood van hun ouders de matrone van de familie, maar raakt nu langzaam haar greep op de dingen kwijt. Gedrieën verstoppen ze zich even voor de wereld, om op adem te komen, en zich te verliezen in herinneringen. Maar dan blijken er best wel wat oude koeien in de sloot te liggen, en lijken in de kast. Kennen ze elkaar wel echt zo goed als ze denken? En hoeveel tijd hebben ze eigenlijk nog? Want de werkelijkheid klopt intussen steeds dwingender op de deur. Fokker Blankers Tol is een toneelstuk over drie sterke vrouwen die beginnen te wankelen.

 • Jasper van der Veen

  Niet gehinderd door enige kennis.
  za 16 dec 2023
  Jasper zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze argumenten, scherpe bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen. Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn brein, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie. Dus moet hij kiezen: alles kapot redeneren en tot niks komen. Of simpelweg het podium oplopen en weer beginnen met praten, niet gehinderd door enige kennis.

  Jasper (Groningen, 1987) studeerde Politicologie aan de UvA, haalde de finales van het Groninger en Amsterdams Studenten Cabaret Festival en sleepte in 2019 zowel de Jury- als de Publieksprijs binnen op Leids Cabaret Festival. Het NRC en de Volkskrant riepen hem in 2020 uit tot een van de comedytalenten van het jaar. In 2021 maakte Jasper zijn debuut als cabaretier met de voorstelling Het dreigt volslagen goed te komen. Afgelopen voorjaar speelde hij dubbelprogramma’s met Ronald Goedemondt.

 • Vrede

  Pynarello & Lisa Weeda
  di 19 dec 2023

  Wat is vrede ons waard? Wat heb je over voor vrede? Zelfs als die vrede alleen in je hoofd bestaat? Het rebelse muziekcollectief Pynarello en schrijfster Lisa Weeda vertellen in de donkere dagen voor kerst met woord en muziek een tijdloos en menselijk verhaal. Het verhaal van Lisa’s oudtante Klawa, die met Lisa vóór de oorlog in Odessa de opera Meinacht van Rimski-Korsakov bezocht. 

  Van Lisa Weeda verscheen in 2022 de bestseller ALEKSANDRA over haar Oekraïense familiegeschiedenis. De Volkskrant riep haar uit tot Literair talent van 2022 en ALEKSANDRA werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en ontving de Bronzen Uil voor het beste debuut.  Pynarello vertelt haar geschiedenis met muziek. Er klinken spannende noten van Ligeti, hoopvolle muziek voor strijkers van Korngold, een ontroerend Oekraïens volkslied en ook Bachs bede om vrede Dona nobis pacem ontbreekt niet.

 • Silvesters Comedy Club

  Comedy Night in Orpheus!
  di 19 dec 2023
  -
  di 14 mei 2024

  Dé Comedy Club van Apeldoorn!

  Iedere derde dinsdag van de maand wordt ons restaurant O55 omgebouwd tot comedy café: Podium O55. Met elke maand een wisselende line-up, open bar én natuurlijk een eigen podium.

  Geniet aan je tafeltje, met een drankje, van standup comedy zoals het is bedoeld: In een echte clubsetting. Apeldoorner Silvester Zwaneveld is (bijna altijd) de MC van de avond en kondigt de comedians met de nodige grappen aan. 

  In Silvesters Comedy Club zie je de leukste Nederlandse standuppers de microfoon pakken.

 • Thuis

  Peuterpret
  2+
  wo 20 dec 2023
  In een sprookjesachtig tafereel met geanimeerde schilderijen en passende muziek worden de kinderen meegezogen in de wereld van Anastasiia en haar hondje Djonnik.

  Als door een storm hun huis verdwijnt moeten ze op zoek gaan naar een nieuw huis.
  Een huis waar ze zich weer thuis kunnen voelen.

  Tijdens hun zoektocht door de meest verschillende landschappen, ontmoeten ze allerlei dieren.
  Zouden ze in één van de huizen van hun dierenvrienden kunnen wonen?

  Het huis van de giraf is veel te groot, het huis van de pinguïn te koud, maar ze geven niet op!
  Uiteindelijk lukt het ze een huis te vinden waar ze zich thuis voelen.

  Wil je weten hoe?

  Maak dan de reis met Anastasiia en Djonnik mee en ontdek samen hun nieuwe thuis!

  Een spannende, grappige en ontroerende voorstelling vol beweging, muziek en animatie.

  Na de voorstelling mogen de kinderen op het podium hun eigen wenshuis tekenen.

  De voorstelling 'Thuis' is geïnspireerd op het persoonlijke verhaal van maker Anastasiia Liubchenko.
  Zij verliet haar huis in Oekraïne om op zoek te gaan naar een nieuw thuis in Nederland.

 • A night Around... The Christmas Tree

  Dinnershow in Orpheus
  wo 20 dec 2023

  Een avondje écht helemaal anders uit, waarbij jij in de schijnwerpers staat! Tijdens A Night Around… The Christmas Tree neem je plaats op een plek waar je als bezoeker normaal niet komt, Orpheus’ grootste podium!

  We nemen je in deze intieme setting alvast mee in de kerstsferen. Have yourself a merry little christmas en ga met een kerstgevoel naar huis. Geniet van muziek, entertainment en een verrukkelijk diner - met passie bereid door onze eigen O55 keukenbrigade – waarbij je tussen de gangen door wordt getrakteerd op de grootste kerst hits. Waan je in winterwonderland en durf je daar ook naar te kleden!

 • De ongeplukte zusters van Almere County

  Plien van Bennekom, Ilse Warringa, Rop Verheijen, Wart Kamps en Bart Rijnink
  do 21 dec 2023

  De Ongeplukte Zusters van Almere County is een oergeestige, gloednieuwe muzikale komedie, geschreven door Ilse Warringa, losjes voortbordurend op het werk van Jane Austen. Met de beste komedie-acteurs van Nederland: Plien van Bennekom, Rop Verheijen, Wart Kamps, Bart Rijnink en Ilse Warringa!

  In De Ongeplukte Zusters keren we twee eeuwen terug in de tijd en volgen we drie zussen en hun moeder in hun zoektocht naar liefde. De oudste en verstandigste zus laat zich leiden door sense, de romantische middelste verlangt naar een leven vol sensibility en de jongste smacht naar vurige begeerte. Maar strookt dit wel met de tijd van nu? Kan er nog wel ouderwets gehunkerd, veroverd en versierd worden? Staan we in onze zoektocht naar een partner nog wel in contact met onze hartstocht of stellen we te hoge eisen? Hoe maak je elkaar, anno 2023, het hof? Wachten de zussen als muurbloempjes af tot ze geplukt worden door Mister Darcy of nemen ze het heft in eigen handen tijdens dé balavond van de eeuw? Dompel je onder in een avond vol wapperende jurken, opzichtige pruiken, opsmuk, tierelantijnen, kokette dansjes en oprechte gevoelens.

  De Ongeplukte Zusters van Almere County zal de geschiedenis in gaan als de verrukkelijkste muzikale komedie van dit theaterseizoen!

 • Kerstconcert met de Vijfde van Mahler

  Phion
  do 21 dec 2023

  Mahler met kerst bij Phion is een echte traditie. Dit jaar is het de beurt aan Mahlers Vijfde symfonie. Een groots vijfdelig werk dat je meevoert in de emotionele achtbaan van zijn leven in de jaren dat hij aan deze symfonie werkte. Hoogtepunt is het beroemde Adagietto, een verstilde maar hartstochtelijke liefdesverklaring aan zijn aanbeden Alma. Dirigent is Alexei Ogrintchouk, al jaren een vertrouwd gezicht bij Phion.

  Mahlers Vijfde met Kerst

  Mahler met Kerst bij Phion, het is een traditie die al heel wat schitterende concerten heeft opgeleverd. Dit jaar is het de beurt aan Mahlers Vijfde symfonie. Een groots vijfdelig werk vol muzikale tegenstellingen, dat je meevoert in de emotionele achtbaan van zijn leven in de jaren dat hij aan deze symfonie werkte. In de tragische treurmars waarmee de symfonie begint, hoor je zijn besef van de vergankelijkheid van het leven dat hij nog niet lang daarvoor door een inwendige bloeding bijna had verloren. Het Adagietto is een verstilde maar hartstochtelijke liefdesverklaring aan zijn aanbeden Alma. En de ‘himmelhochjauchzende’ finale is muziek van uitzinnige vreugde. 

  Alexei Ogrintchouk

  Alexei Ogrintchouk, hoboïst en dirigent, leidt het orkest in deze machtige symfonie. Voor Phion is hij een vertrouwde keuze, hij is in de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een van de vaste dirigenten. Als hoboïst bij internationaal gerenommeerde orkesten heeft hij alle Mahlersymfonieën grondig leren kennen. Mahlers Eerste in het klein dirigeerde hij enkele jaren geleden al bij Camerata RCO, met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Nu Mahler in het groot met de Vijfde. Een indrukwekkend begin van de feestdagen!  

 • Kerst op Sterk Water

  Op Sterk Water
  vr 22 dec 2023

  In de inmiddels traditionele improvisatie kerstshow van Op Sterk Water wordt de balans weer opgemaakt. Hoe zitten we erbij, wat gaat het nieuwe jaar brengen? Buiten is het donker, binnen is het koud, dus sleep je familie, vrienden en collega’s mee naar het theater, kruip dicht tegen elkaar aan en lach om alles wat er voorbij komt: jullie tradities, vastgeroeste familiepatronen, menu-stress en koffiecornergesprekjes. Ingepakt in liedjes, keigrappige scenes en briljante improvisaties, met een strik van kaarslicht en jingle-bells. 

  Met trots en plezier kondigen we onze gastspeler aan: stralende ster Maaike Martens!

  De sprankelende en veelzijdige Maaike Martens, vooral bekend als de onvergetelijke Ursula uit de hitserie ‘De Luizenmoeder’, sluit zich dit jaar aan bij de kerstshow.

   

  All I want for Christmas is Op Sterk Water!

 • The Cinemusic Experience

  Met René Mioch & Het Cinemusic Orkest
  vr 22 dec 2023

  Na een succesvolle tournee in 2022-2023 gaat Het Cinemusic Orkest opnieuw de theaters in. In deze unieke belevenis speelt het 36-koppige orkest de filmmuziek van meer dan 20 wereldberoemde speelfilms, met synchroon op de achtergrond de originele filmbeelden op een groot wit doek. 

  Op het avondvullende programma staan onder anderen: Harry Potter, James Bond, Dances with Wolves, Lord of the Rings, The Imitation Game en Da Vinci Code. Het is een adembenemende concertshow met licht- en geluidseffecten. Het programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan filmjournalist René Mioch. De kennis van Mioch over films en zijn interviews met de vele filmacteurs, regisseurs en componisten zijn integraal onderdeel van de show. Het orkest staat onder leiding van dirigent Henk Ummels. 

 • De verrukkelijke kinderbakshow

  Rutger van den Broek & De Grote Haay
  6-12 jaar
  za 23 dec 2023

  Bakken is nog nooit zo hip geweest als nu. Taarten, cakes en koekjes worden steeds meer thuis gebakken en nu dus ook live in het theater!

  Thuisbakker Rutger van den Broek en theatermaker Mark Haayema vertellen je alles over bakken: van graankorrel tot witte bloem en van melk tot een vette botercrème. Kees de Koekenbakker komt ook langs, hij zingt hits als: ‘Suiker, boter, bloem & ei’ en ‘De koek is op’. Wie kent ze niet!

  De Verrukkelijke Kinderbakshow is een interactieve, vrolijke en educatieve show waarbij alle zintuigen geprikkeld worden door te ruiken, te proeven, te luisteren, te kijken en te voelen!

 • Titus & Fien Winterrevue

  De Finale
  4+
  vr 29 dec 2023

  Na 15 jaar op het toneel, honderdduizenden lachende kinderen én grootouders, miljoenen views op YouTube en een mega hit te zijn geworden op TikTok, neemt het populaire groene duo deze winter definitief afscheid van het toneel. Met De Titus & Fien Winterrevue De Finale komt er een einde aan een tijdperk en zal alles uit de kast worden getrokken om nog één keer de meest hilarische, meest grootse en meest gekke groene show neer te zetten!

  Dus oliebol! Zet je schrap, want na het succes van de Titus & Fien Winterrevue in 2022, komen jouw groene vrienden nog één keer terug met een gloednieuwe show, de Titus & Fien Winterrevue De Finale. Natuurlijk zullen zij op het toneel verschijnen met de Oliebollenband, het Oliebollenballet en komen er naast gloednieuwe hilarische sketches ook oude hits voorbij zoals het spekkie en natuurlijk het Oliebollenlied. Dat wordt gegarandeerd lachen, gieren en brullen!

  Zwaai jij voor de laatste keer naar je groene helden, ga jij nog een keer met ze op de foto, zing jij mee met hun allergrootste hits en kom jij met de hele familie nog een keer dubbel liggen van het lachen? Deze aller aller allerlaatste onvergetelijke, hilarische show wil je niet missen!

 • The Chicago Funk

  A Tribute to the Legendary Earth, Wind & Fire
  Bekend van The Tribute: Battle of the Bands
  za 30 dec 2023

  The Chicago Funk brengt een eerbetoon aan de muziek van Earth, Wind & Fire. Finalist in het tweede seizoen van het SBS6 televisieprogramma ‘The Tribute, Battle of the Bands’, waarbij ze hoge ogen gooien bij het publiek! 

  De liefde voor de oude soul, disco en motown muziek zit in hun aard. De show is een wervelwind aan hits die voorbij komen en last but not least zal dit feestje bij iedereen het disco vlammetje doen ontwaken. In samenwerking met Amerikaanse creative director David A Tobin hebben ze alles op alles gezet om de juiste sound, tot in de perfectie, eruit te halen. “Als jij je ogen dicht doet, dan moet Earth, Wind & Fire voor je staan”, dat is het uitgangspunt van deze 12-koppige tribute band. 

  De originele popgroep Earth, Wind and Fire staat bekend om de hoge noten van Phillip Bailey, het warme geluid van Maurice White en de herkenbare stem van Ralph Johnson. Deze kenmerkende stemmen moesten blijven en eer aangedaan worden. Die stemmen zijn gevonden in de Nederlandse artiesten Nigel Brown, Clayton Peroti en David Goncalves.

  De muzikale tribute sensatie neemt je mee terug naar de 70’s en 80’s. Alle hits zoals ‘Boogie Wonderland’, ‘In the Stone’, ‘After the Love has Gone’ en natuurlijk wereldhit ‘September’ komen voorbij. Trek je disco outfit uit kast en groove mee tijdens deze waanzinnige show!

 • Soaring Spectacle

  di 2 jan 2024

  Ontdek de magie van de lucht en laat je verwonderen door het adembenemende spektakel Soaring Spectacle! Stap binnen in een betoverende wereld vol acrobatiek, paaldansen, aerial hoop en nog veel meer. Dit is een show die jong en oud in vervoering brengt, een feest voor de zintuigen. Laat je verrassen door de indrukwekkende kunsten van zowel beginnende talenten als ervaren professionals. Ademloos kijk je naar de gracieuze bewegingen in de lucht, de krachtige poses aan de paal en de ongelofelijke lenigheid van de artiesten.

  Voor jonge gezinnen biedt Soaring Spectacle een unieke kans om samen te genieten van een spektakel vol verwondering en avontuur. Laat de kinderen op het puntje van hun stoel zitten terwijl ze getuige zijn van ongelooflijke stunts en betoverende acts die hun verbeelding prikkelen. Tijdens de pauzes kun je zelf deelnemen aan de magie van de show. We hebben palen en hoepels beschikbaar, zodat ook jij kunt ervaren hoe het voelt om deze prachtige dansvormen uit te proberen. Kom en laat jezelf meeslepen in de wereld van acrobatiek en ontdek je eigen verborgen talent! 

  Ook volwassenen zullen versteld staan van de technische vaardigheden en de elegante choreografieën die deze show te bieden heeft. Mis de kans niet om de magie van Soaring Spectacle te ervaren. Koop vandaag nog je tickets en maak je klaar om weggeblazen te worden door een onvergetelijk avontuur in de lucht!

 • Emoji Explosie

  HNTjong & Eva Line de Boer
  8+
  wo 3 jan 2024

  Emoji Explosie is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn.

   

  "Ken je die emoji met het ontploffende hoofd? Zo voel ik mij vaak, alsof ik overloop van emoties. Dit is de voorstelling die ik mijn achtjarige zelf had gegund."

  - Regisseur Eva Line de Boer

  Rollercoaster van emoties

  Voor Mo loopt de spanning tijdens gym vaak hoog op. Vooral wanneer ze als allerlaatste gekozen wordt of als ze een wedstrijd verliest. Dan overvalt het haar: haar bloed begint te koken en het lijkt alsof ze ontploft van emotie. Ze voelt alle ogen op zich gericht; schaamt zich voor haar tranen en wenst dat de vloer van lava was, zodat ze zich kan teleporteren naar haar favoriete game – waar ze zich wel op haar gemak voelt. Het liefst had ze op school ook een controller om haar offline emoji’s mee te besturen.

   

  ’s Nachts in haar dromen gaan de gymzaal en de gamewereld steeds meer op elkaar lijken. Ze wordt achtervolgd door hypergevoelige basketballen, vuurt tranen af op tegenstanders en gymleraar Arend verandert in de Oppereindbaas. In deze tussenwereld durft ze haar gevoelens de vrije loop te laten en gaat ze alle challenges aan. Lukt het haar om het hoogste level te bereiken én haar innerlijke angsten in de gymles aan te gaan?

   

  Een voorstelling als een game

  Emoji Explosie is de nieuwe jeugdvoorstelling van regisseur Eva Line de Boer en HNTjong over het fascinerende gebied tussen de online en offlinewereld. Een voorstelling over emoties, lichtelijk geïnspireerd door games als Roblox, gebaseerd op gesprekken met kinderen. Een visueel neon-spektakel waarin het perspectief continu switcht. Met acteurs Ayisha Siddiqi als Mo, Paul R. Kooij als gymleraar Arend & Oppereindbaas en Roben Mitchell als alle obstakels.

   

  Bekijk alvast de repetitiefoto's!

 • South African Road Trip

  ROOTS!
  do 4 jan 2024

  Na een reeks succesvolle voorstellingen op Londen West End komt South African Road Trip nu naar het theater met hun gloednieuwe voorstelling: ROOTS!

  ROOTS! zit boordevol muziek die recht uit het hart komt. Ga mee op een unieke en authentieke reis door Zuid-Afrika en laat je onderdompelen in de rijke tradities van de prachtige Xhosa cultuur.

  Deze veertien musici en dansers uit Kaapstad performen vol passie en energie én vertellen indringende en persoonlijke verhalen. Ze nemen ons mee naar hun oorsprong. Openhartige en hartverwarmende verhalen over het dagelijkse leven worden afgewisseld met verhalen over de geschiedenis van Zuid-Afrika. Wat kregen ze van huis uit mee over religie en tradities? Wat betekent de strijd voor vrijheid in Zuid-Afrika voor hen? Hoe kijken ze naar de toekomst? En welke verbindende rol speelt muziek in hun cultuur?

  Traditionals, gespeeld op authentieke instrumenten, worden afgewisseld met bekende nummers zoals Miriam Makeba's Pata Pata, Fast Car van Tracey Chapman en Here Comes the Sun van The Beatles. Nummers die verrassend genoeg ook onderdeel zijn van onze roots.

  ROOTS! prikkelt de zintuigen met opzwepende live muziek, een prachtig videodecor en ritmische Afrikaanse dans!

 • De Hospita

  Simone Kleinsma & Paul Groot
  vr 5 jan 2024
  -
  zo 7 jan 2024

  Het jubileumjaar van Simone Kleinsma wordt gevierd met de eerste speciaal voor haar geschreven musical: De Hospita.

  De gloednieuwe Nederlandse musical De Hospita vertelt het verhaal van Madeleine Coutard (Simone Kleinsma), een flamboyante dame die ooit een revuester was met vlijmscherpe humor. Wanneer de oud-comédienne en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen nemen zij drie jonge studenten in huis die veel lawaai en vooral discussie met zich meebrengen. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt.

 • Wouter Monden

  Stormbrein
  za 6 jan 2024
  Het stormt in Wouters brein. Groot nieuws en klein leed, het doet wat met Wouter. Wouter peinst, praat en reflecteert, maakt zich zorgen en ziet oplossingen en kansen. Net een gewoon mens, zou je denken. Wouter is vader, schrijver, grappenfabrikant. Klaar voor het echte, grote werk. Met toegewijde aandacht voor de samenleving, zijn lief, zijn dochter en zijn passie; grappen maken. “Humor is de enige reddingsboei om het hoofd boven water te houden”, aldus Wouter. In zijn voorstelling ‘Stormbrein’ kijkt Wouter eerlijker dan ooit naar zichzelf en naar de wereld. Alles wat om te huilen is, wordt genadeloos belachelijk gemaakt. Het wordt een gave, niet te missen show.
  Wouter Monden is de sympathieke host van de enige echte Elektra Podcast met ruim 75.000 luisteraars per maand. Hij interviewde inmiddels al meer dan 175 cabaretiers waaronder Theo Maassen, Brigitte Kaandorp, Peter Pannekoek, Najib Amhali, Philippe Geubels en Guido Weijers. Daarnaast is Wouter al jaren de vaste publieksopwarmer van alle televisieshows van Arjen Lubach en speelt hij regelmatig in verschillende comedyclubs.
 • Disney's Winnie de Poeh

  De Musical
  zo 7 jan 2024

  Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (oh... en vergeet Teigetje niet!) komen tot leven in een prachtig verbeelde musical-bewerking.

  Met de wereldberoemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy Award-winnaars Robert en Richard Sherman, wordt dit verhaal verteld met nieuwe theatrale en levensgrote poppen. Gebaseerd op de wereldberoemde verhalen van A. A. Milne en de films en tv-series van Disney.

  Na het succes van Disney Winnie de Poeh in New York, Chicago en Londen, brengt Morssinkhof Terra Theaterproducties deze nieuwe familiemusical nu voor het eerst naar Nederland, volledig gezongen en gesproken in het Nederlands!

 • De Navertellers

  Doodservaringen in een opbeurend muziekprogramma
  Onderdeel van 'Middagje Uit'
  do 11 jan 2024

  Is er leven na de dood? Bij de Navertellers wel! De Navertellers gaan eeuwig door omdat ze met elkaar hebben afgesproken dat een overleden lid van het gezelschap wordt opgevolgd door een nieuw lid. Rob Boonzajer Flaes is gaan hemelen, maar blijft onderdeel van de voorstelling. Hij wordt opgevolgd door Thijs van der Poll. Deze muzikant en acteur van Hauser Orkater, die een medisch dossier van 260 pagina’s kon laten zien, is meteen aangenomen.

  Zes ervaren hemelpoort bestormers

  De Navertellers is een opbeurend muziekprogramma van zes ervaringsdeskundigen die hun doodservaring kunnen na-vertellen. Uit de eerste hand! Smeltende duetten, orkestrale uitbarstingen, een stevige beat en de nodige levensliederen. Met Eddie B. Wahr, Kees van der Vooren, Paul Prenen, Thijs van der Poll, Terts Brinkhoff en Toon Agterberg.

 • Her Majesty

  San Francisco City Trip
  do 11 jan 2024

  Na het succesvolle Are You Ready For The Country, waarin de countryrock centraal stond, reizen de mannen van Her Majesty in hun nieuwe programma naar het San Francisco van eind jaren zestig, begin jaren zeventig. De stad werkte in die tijd als een magneet op muzikanten uit de hele wereld.

  Dat wordt dus een heerlijke avond met muziek, aangevuld met projecties, van onder meer Grateful Dead, Jefferson Airplane, Creedence Clearwater Revival, Steve Miller, David Crosby en andere artiesten die San Francisco in die periode aandeden.
 • Milène van der Smissen

  Voor mijn part Dolly
  za 13 jan 2024
  en
  vr 19 apr 2024

  Milène is actrice, danseres, een hele goede zangeres en ook nog eens de allergrootste Dolly Parton fan! In haar voorstelling Voor mijn part Dolly kom je dan ook van alles te weten over haar idool en luister je naar verrassende arrangementen van die waanzinnig bekende songs als Jolene en 9 to 5.

  Hoe werd Dolly Parton de wereldster die ze is? In deze voorstelling gaat Milène in gesprek met dit muziek-icoon, die op 19 januari 2023 maar liefst 77 kaarsjes uitblies. Het publiek neemt zij aan de hand van de tijdloze (country) muziek mee op een ontroerende en muzikale reis, vol foute mannen en sterke vrouwen. Milène wordt begeleid door gitarist Wijtze Valkema of Levi Manner.

  Milène over Dolly Parton:

  ‘De muziek van Dolly weet me tot tranen toe te roeren en laat me springen en dansen van vreugde. Ik ben gefascineerd door de manier waarop Dolly zich als artiest en mens profileert. Bovenal ben ik totaal ondersteboven van haar rake teksten, meeslepende verhalen en aanstekelijke melodieën.’

  Voor mijn part Dolly is een theatrale muziekvoorstelling waarbij het publiek in een razend tempo een spoedcursus Dolly Parton krijgt en van de waanzinnige opzwepende muziek van Dolly Parton kan genieten.

 • Nieuwjaarsconcert

  Residentie Orkest
  za 13 jan 2024

  Geen mooiere traditie dan het vieren van het nieuwe jaar met het feestelijke Nieuwjaarsconcert van het Residentie Orkest. Een vrolijk en gevarieerd muzikaal feest met heerlijke melodieën van Mozart. Onze vaste gastdirigent Richard Egarr staat met zijn tomeloze energie garant voor muzikaal vuurwerk. Ideaal voor het inluiden van het nieuwe jaar!

  Champagne, oliebollen en muzikaal vuurwerk! Om het nieuwe jaar passend in te luiden, vieren we met het Residentie Orkest een uitbundig Mozart-feest op het podium. Een avond vol muzikale hoogtepunten met dé Nederlandse bariton van het moment Raoul Steffani en met graag geziene gastsopraan Louise Kemeny. En ook klinkt Mozarts allerlaatste symfonie: de machtige Jupitersymfonie. Een absoluut meesterwerk, genoemd naar de God van het licht en de stralende hemel. Een werk vol levensvreugde. Hoopvol als het nieuwe jaar.

 • Youp van 't Hek

  De Laatste Ronde
  ma 15 jan 2024
  -
  do 18 jan 2024

  Op tijd weg van het feestje. Dat was een van de ware wijsheden van Youp zijn vader. Dus gaat hij stoppen. Dit wordt zijn laatste theaterseizoen.

  Stoppen op zijn zeventigste! Hij zet geen punt, maar een feestelijk uitroepteken achter zijn vrolijke carrière. En voor die tijd reist hij nog één keer met De Laatste Ronde langs alle Nederlandse en Vlaamse theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar met zoveel plezier heeft gespeeld. Nog een keer keihard lachen om alles wat het leven in zijn ogen aantrekkelijk en belachelijk maakt. En we weten: dat is veel. Heel veel zelfs. Zeker zoals Youp het ziet en helemaal hoe hij het vertelt. 

 • De Kleine IJsbeer

  Peuterpret
  Reprise (2+)
  wo 17 jan 2024
  Lars, de kleine ijsbeer, woont met zijn vader in een grote witte wereld van sneeuw en ijs. Hier voelt hij zich veilig en thuis. Die avond staat er een scherpe wind en de golven zijn woest. Zijn ijsschots breekt af en de zee neemt hem mee, weg uit zijn bekende poolwereld. Alles is opeens anders. Van vreemde groene planten tot bijzondere dieren en geluiden. Maar… hoe komt hij weer thuis? En… wat is thuis eigenlijk?

  De kleine ijsbeer is de fantasierijke vertolking van ‘Een ijsbeer in de tropen’. Een ontroerend verhaal over vriendschap, je thuis voelen, het durven toetreden tot het onbekende, en de ongelofelijke kracht en schoonheid van de natuur. In een woordloze, muzikale en beeldende vertelling komt het verhaal van Lars op spectaculaire manier tot leven. De handgemaakte stoffen decorstukken en poppen prikkelen iedereen om met Lars mee te gaan in een groots avontuur!

 • Augustus Oklahoma

  Toneelgroep Maastricht & Theateralliantie
  Topacteurs in vlijmscherp familiedrama
  vr 19 jan 2024
  -
  zo 21 jan 2024

  Een grappig, herkenbaar en aangrijpend toneelstuk over hoe moeilijk het is om familie te hebben en om familie te zijn, met een topcast van maar liefst twaalf acteurs, waaronder Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok.

  Augustus: Oklahoma vertelt het tragikomische verhaal van de familie Weston die verscheurd wordt door diepe geheimen en onvervulde verlangens. De drie gebroken generaties gaan meedogenloos en nietsontziend de confrontatie met elkaar aan waarbij de waarheid onvermijdelijk boven tafel komt. De onvergetelijke personages, vlijmscherpe humor en live muziek maken dit toneelstuk van het hoogste niveau boeiend tot de laatste seconde. De regie is in handen van Michel Sluysmans.

 • Erwin van Ligten

  Stille Kracht
  vr 19 jan 2024

  Stille kracht staat voor magie, mysterie en onzichtbare kracht. Wie kan ons beter meenemen in dit begrip dan de Nederlands-Indische, virtuoze gitarist Erwin van Ligten?

  Van Ligten is geboren in Surabaya op Java in Indonesië. Als zijn vader in 1958 met gezin naar Nederland verhuist, neemt hij de ukelele en krontjongmuziek van Java mee. Met zijn moeder luistert Van Ligten naar countrymuziek. Hij leert zichzelf gitaarspelen. Zijn grote voorbeelden zijn Jackson Browne, Jimi Hendrix en Bob Marley.

  Fans dichten Van Ligten stille kracht toe wanneer hij zijn gitaar laat spreken. In dit theaterconcert hoor je hoe hij de weemoedige klanken van de krontjong met rock, blues of reggae verenigt. De Molukse percussionist Victor Lekranty, de eveneens op Java geboren verteller Cindy Smits en de Balinese Barong-danseres Nova begeleiden Van Ligten.

 • Wim Daniels

  Filosofietsen
  za 20 jan 2024

  Filosofietsen. Dat is de titel van de nieuwe voorstelling van Wim Daniëls. Het is een theatercollege, waarin de geschiedenis en ontwikkeling van de fiets centraal staan.

  Wim doet op verrassende en vermakelijke wijze de historie van de fiets uit de doeken en geeft antwoorden op vragen als: Wie is de uitvinder van de fiets? Waar komt het woord ‘fiets’ vandaan? Waarom vond men lange tijd dat vrouwen niet thuishoorden op de fiets? Hoe plak je een band? Wat is er mis met het vroeger zo populaire lied ‘Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel’? Wie was de eerste Nederlander die op de fiets de wijde wereld introk? Waarom zit de kettingkast rechts van het frame en de bel meestal links?

  Een bezoek aan de voorstelling Filosofietsen maakt fietsen nog fijner. Een voorstelling voor iedereen die een fiets heeft.

van 4

Bekijk ook deze overzichten