Digitale Brochure

Seizoen 2023-2024

Programma > Digitale Brochure seizoen 2023-2024

Bekijk het nieuwe programma vanaf september 2023 in één handig overzicht hieronder. Tip: gebruik de 'Zet op wenslijstje' knop om alle voorstellingen die je graag wilt bezoeken op je wenslijstje te zetten en deze snel te bestellen.

Wil je het hele programma zien? Klik dan hier!

Graag tot snel in Orpheus!

 • In de Schemering

  Esther Apituley, Hans Dagelet en Renée Bekkers
  Onderdeel van 'Middagje Uit'
  wo 24 apr 2024

  In De Schemering is een theatrale concertperformance waarin theater, muziek en literatuur schaamteloos door elkaar vloeien. Het artistieke hart wordt gevormd door Esther Apituley (altviool), Hans Dagelet (acteur, trompet), Renée Bekkers (accordeonist). De voorstellingen presenteren we op bijzondere locaties verspreid over Nederland en heeft een ‘plug & play’-karakter.

  De uren zijn vergleden. Dat wat net nu was, is nu verleden tijd. Harold en Fanja, tijdreizigers, staan met de brokstukken in hun handen. Samen proberen ze het spoor terug te vinden naar het moment dat er nog wel coherentie was. Eva is juist op zoek naar nieuwe ervaringen, alles kan nog alle kanten op. Sterker nog; zij wíl nog alle kanten op. Deze drie treffen elkaar. Ze moeten voorzichtig zijn, want er dreigt gevaar. Hun afwijkend gedrag is opgevallen. Daar moet een einde aan komen, vinden bepaalde hooggeplaatste figuren. Ze worden gevolgd.

  Een productie van Stichting Viola Viola

 • Mell & Vintage Future

  Roots & Romance III
  do 25 apr 2024

  Roots & Romance III is een fris vervolg op deel II. Verwacht nieuw eigen werk, nieuwe covers, niet eerder in het theater gespeelde liedjes, maar zeker ook de inmiddels internationaal bekende songs van de band. Met avond aan avond een bewezen geweldig mooi geluid, dankzij het vooruitstrevende eigen geluidssysteem.

  Tijdens de theatertour in 2022 bleek dat Mell & Vintage Future geweldig tot hun recht komen in het theater. De muzikaliteit van dit bijzondere trio, de uitzonderlijke stem van Mell, de eigen liedjes groots en klein en de bijzondere coverversies van de roots van de band: het leverde in de aandachtige omgeving van het theater een onvergetelijke show op. Veruit de meest gehoorde reacties waren: “wat een energie, wat een stem, wat een plezier, wat een geweldig mooie avond”. Het enthousiasme van het publiek was ongekend en de plaatverkoop na afloop van de shows brachten het laatste album Break The Silence zelfs op de eerste plaats van de Nederlandse vinylchart!

  De persoonlijke verhalen van Mell, Ton en Martin, de achtergronden bij eigen liedjes, soms best grote onderwerpen, de redenen voor een bijzondere cover en classic love songs,  Mell & Vintage Future maken het tot een even opwindend als ontroerend geheel dat smaakt naar veel meer. En dus komt er meer, in Roots & Romance III.

  Volop genieten, van jong tot oud!

 • Ashton Brothers

  BROTHERS
  vr 26 apr 2024

  Dwars door fysieke grenzen van theater. Dwars door ruimte en tijd. Dwars door huid en haar, in een rechte lijn naar je hart.

  ‘No man is an island’ (John Donne, 1624)

  Met hun gloednieuwe show BROTHERS brengen de Ashton Brothers een ode aan elkaar, aan de tribe die ze samen vormen. Met onverschrokken “visuele poëzie en absurdistisch variété” (De Telegraaf) nemen ze je mee in hun oneindige universum. Een eigen kosmos van magie en muzikaliteit, met spectaculaire en hilarische halsbrekende toeren. Een verrassende kijk op de veerkracht van ons bestaan en van de planeet waarop we ronddolen.

 • Talking Hands

  Filiaal theatermakers
  Een voorstelling met gebarentaal en signdancing
  9+
  wo 1 mei 2024

  Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de allereerste handafdrukken in oude grotten naar de stille handen van onze tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT).

  Talking Hands is een bijzondere cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal helemaal geïntegreerd wordt. Met een diverse en veelzijdige cast; de tolk NGT is ook professioneel danser en de acteurs zijn even handig voor als achter de camera’s. De jonge Syrische Ud speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. De live muziek wordt gecombineerd met de stille muziek van sign dancing. Kortom, een poëtische, grappige en muzikale voorstelling (met weinig tekst) over wat ons mensen verbindt door alle tijden heen en over veelzeggende handen.

  Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar en extra leuk als je ook een beetje gebarentaal kan.

 • Michael Pilarczyk

  Rust in je Hoofd
  Reprise
  wo 1 mei 2024

  In Rust in je hoofd vertelt Michael Pilarczyk over levenskunst. Een inspirerend theaterprogramma over bewustzijn en zelfinzicht, afgewisseld met korte geleide meditaties en prachtige muziek. Deze avond is een moment voor jezelf.

  De kunst van een gelukkig leven begint met het begrijpen van je denkwijze. In ons drukke bestaan nemen we nog maar weinig tijd voor onszelf. We hebben meestal te weinig tijd en te veel onrust. Vooral onrustige gedachten. We zijn druk in ons hoofd.

  Hoe kan het zijn dat we leven in een van de meest welvarende gebieden ter wereld en niet happy zijn? Waar komen die honderdduizenden burn-outs vandaan? Waarom zijn we te druk met van alles en hebben we geen tijd om te genieten van het leven? Ho stop! Druk even de pauzeknop in bij jezelf. Michael Pilarczyk vertelt wat je kunt doen om je geluksgevoel te verhogen, je onrustige gedachten te laten verdwijnen en hoe je weer rust krijgt in je hoofd.

  Michael Pilarczyk: “Elke dag een meditatiemoment zorgt voor meer bewustzijn, zelfinzicht, rust en stilte in jezelf. Meditatie heeft mijn leven compleet veranderd! En dat geef ik graag door aan iedereen die daar gebruik van wil maken.”

 • Mouna Laroussi

  Waanzien
  do 2 mei 2024

  Mouna gaat het in haar nieuwe voorstelling Waanzien hebben over kijken, zien en gezien worden, door een bril kijken, begluren, wegkijken en in de gaten houden. We zien elkaar misschien nog wel, maar kijken vaak niet verder dan onze neus lang is. En als we niet meteen snappen wat we zien, kijken we alsof we water zien branden. We zetten onze oogkleppen op. Kijken elkaar met de nek aan. En vergroten zo onze blinde vlek.

  Of we kijken elkaar juist op de vingers, houden een oogje in het zeil. Omdat we door een gekleurde bril kijken. Tot we uiteindelijk groen- en geelzien. Omdat we elkaar het licht in de ogen niet gunnen. En dan raken we even zo verblind, dat we dingen zien die er helemaal niet zijn.

  Mouna laat zien dat al dat kijken kan leiden tot hilarische misverstanden. Maar ook dat we misschien te vaak wegkijken en elkaar daardoor uit het oog verliezen. Ze pleit ervoor elkaar liefdevol in gaten te houden. Want je weet: uit het oog, uit het hart.

  Waanzien is de derde solovoorstelling van Mouna Laroussi: Vrouw. Moeder. Echtgenote. Ondernemer. Én iemand met een bi-culturele achtergrond. Mouna moet in het dagelijks leven door heel wat brillen kijken. In Waanzien nemen Mouna met haar alterego Fatima en een bont gezelschap aan karakters verschillende onderwerpen als het vluchtelingendebat, opvoeding, migratie, integratie, discriminatie en emancipatie eens goed onder de loep. Dit alles in een multidisciplinaire vorm met dans, beweging en theater.

  Waanzien ontroert, maakt je aan het lachen en bovenal… verbindt.

 • Sven Ratzke

  Marlene
  do 2 mei 2024

  De internationale theaterhit Marlene komt naar Nederland. Een wervelend muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich: filmgodin vol mysterie en glamour, die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde en de laatste jaren van haar leven, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement, de isolatie verkoos.

  Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte “Go home Marlene!” en “Verrader!”. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 20ste eeuw. Een inkijkje in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

  Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one man shows, waaronder internationale hit-voorstelling Where are we now over het leven en werk David Bowie, waarmee hij over de wereld toerde, is Sven Ratzke de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten.

  Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en omlijst teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths (art director Max Mara), balanceert Marlene tussen groots theater en intieme one woman show, vol van vileine humor en grote emoties. Marlene laat niemand onberoerd.

   

 • Clube da Esquina

  Gideon van Gelder & Lilian Vieira
  Onderdeel van het Jazz-Kwartet
  vr 3 mei 2024
  Zangeres Lilian Vieira en pianist Gideon van Gelder vinden elkaar in de Braziliaanse muziek van Toninho Horta, Milton Nascimento, Lo Borges en de rest van de Clube da Esquina (de ‘club op de hoek’).
  Het collectief van vernieuwende Braziliaanse muzikanten uit de staat Minas Gerais die de invloeden van pop, progrock, (afro-)Braziliaanse en klassieke muziek vermengden werd groot in de jaren zeventig en drukte voor altijd zijn stempel op de Braziliaanse muziek. Voor Lilian de muziek van de radio uit haar jeugd; voor Gideon een even grote muzikale invloed gehoord jaren later tijdens zijn reizen door Brazilië. Het duo neemt je mee in hun geheel eigen versies van deze tijdloze muziek.
 • Ver van je bed

  Live, laugh, laat me met rust
  Een cabaretmusical
  Een cabaretmusical
  vr 3 mei 2024

  De cabaretmusical Ver van je bed zorgt voor een frisse wind in de theaters en neemt je op satirische wijze mee langs de herkenbare uitdagingen van deze tijd. Geen olifant in de kamer blijft onbenoemd in deze eigentijdse cabaretmusical met een grote dosis humor, satire en nieuwe muziek.

   

  Op bezoek in het ouderlijk huis zit Hannah (Renée de Gruijl, o.a. De Tocht, SpangaS) samen met broer Pieter (Martijn Kardol, o.a. winnaar Leids Cabaret Festival) bij moeder Marjan (Annick Boer, o.a. De TV Kantine, Last One Laughing, Wie is de Mol?). Hannah is bijna 30 en had eigenlijk verwacht haar leven nu wel zo’n beetje op de rit te hebben. Een koophuis kan je in deze huizenmarkt niet manifesteren en een relatie vinden zonder te hoeven swipen lijkt een onmogelijke opgave. Pieter zoekt met spoed naar een betaalbare woning voor hem en zijn baby. Tot overmaat van ramp, zit er opeens een andere man op de plek van hun vader: Jan Dirk (Bart van Veldhoven, o.a. Soldaat van Oranje, Diana en Zonen), de nieuwe “lifecoach” van Marjan.

  Kon het allemaal maar weer zijn zoals vroeger. Maar hoe gaat dat wanneer de wereld in een razend tempo blijft veranderen en een happy end onbereikbaarder lijkt dan ooit? Samen gaan de generaties weer op zoek naar die verbinding en omarmen ze het ongemak wat daarbij komt kijken.

  Uit de voorstelling

  “Soms wanneer ik niet kan slapen denk ik aan een ander universum, miljoenen lichtjaren hiervandaan, waar op dit moment iemand net als ik met een soort James Webb-telescoop zit te kijken hoe wij deze planeet langzaam naar de afgrond helpen.”

  “Oh, dat heb ik nooit.”

  “Waar denk jij dan aan als je niet kunt slapen?”

  “.. Patty Brard"

 • Wilco Stronks

  Mijn Muzikale Helden
  ma 6 mei 2024

  Wilco Stronks’ viert 60ste jaar met theatershow ‘Mijn Muzikale Helden’

  Bij een verjaardag hoort een cadeau, bij een kroonjaar past spektakel. Laat dat maar over aan de muzikale meester Wilco Stronks. De Apeldoorner, bekend als dirigent van meerdere koren en actief als componist/arrangeur en muziekdocent, zal op zijn 60steverjaardag flink uitpakken. Hij geeft zichzelf een show cadeau met “Mijn Muzikale Helden”, een event dat hij met velen wil delen. Daarom huurt hij voor deze eenmalige gelegenheid de Rabobankzaal in theater Orpheus af. 

  “Mijn Muzikale Helden” is een eerbetoon aan nationale en internationale artiesten die Stronks in zijn carrière hebben geïnspireerd. Een swingende 10-mans live band met blazers, 4 vocale topsolisten (Lucie de Lange, Hans Cassa, Jeffrey Zuhdy & Richard Joris) en 4 popkoren (te weten: Vocalgroup ADD9, Overdagkoor ZOETGEVOOISD, NL pop-&rockkoor KLINKT GOED en het Apeldoorns Soul- & Discokoor FAME) staan garant voor spektakel. Tijdens het concert komen - naast enkele eigen liedjes - vooral songs van grote namen uit de wereld van muziek voorbij, zoals van: James Taylor, Toto, The Carpenters, Rob de Nijs, Queen, The Beatles, Gerry Rafferty, Shakatak, Nothing but thieves en vele anderen. Hits en verhalen wisselen elkaar af tijdens het concert. Ze vormen de leidraad in het muzikale leven van Stronks.

 • Kurt Vonneguts Slachthuis Vijf

  Theater Rotterdam: Erik Whien
  di 7 mei 2024

  De succesvolle theaterbewerking van het bijzondere anti-oorlogsmeesterwerk Slachthuis vijf is dit voorjaar opnieuw in de theaters te zien. De voorstelling, regie Erik Whien met Bram Suijker in de hoofdrol, werd enthousiast ontvangen door pers en publiek en behoorde tot de selectie van de beste voorstellingen in 2022.

  Luister. Billy Pilgrim is losgeraakt van de tijd. De Amerikaanse soldaat kan in 1945 door een deur stappen, en ergens in 1965 naar buiten komen. Zo herbeleeft hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog het gruwelijke bombardement op Dresden en wordt hij tegelijkertijd door aliens ontvoerd en tentoongesteld op hun planeet Tralfamadore. Op die plek leert Billy dat de dingen niet anders kunnen gebeuren dan ze gebeuren. En dat alle dingen tegelijkertijd gebeuren.  

  In Slachthuis vijf zien we Billy aan de hand van gesprekken met zijn dochter Barbara en zoon Robert door het verleden, heden en toekomst schieten. De realiteit rondom hem valt langzaam uit elkaar en traumatische gebeurtenissen uit Billy’s leven krijgen daarmee een nieuwe plek en betekenis.

  Regisseur Erik Whien brengt het bijzondere meesterwerk van Kurt Vonnegut naar de grote zaal, met acteurs Bram Suijker, Sophie Höppener en Jasper Stoop. Slachthuis vijf wordt vaak omschreven als anti-oorlogsboek, maar het is alles door elkaar: existentieel, hilarisch, spannend, sciencefiction en filosofisch.

  Opnieuw te zien in de Nederlandse theaters
  Slachthuis vijf behoorde tot de officiële juryselectie van het Nederlands Theaterfestival in 2022. De jury schreef: “Met zijn heldere regiekeuzes en onnavolgbare, perfect gedoseerde acteursregie, bewijst Erik Whien opnieuw één van de grootste regisseurs van dit moment te zijn. De voorstelling laveert tussen kleinmenselijk drama en het grote gebaar, doorbreekt schaamteloos de vierde wand en vuurt wonderbaarlijke toneelbeelden op de toeschouwer af die nog lang op het netvlies gebrand blijven.” In mei en juni maakt de voorstelling een reprisetournee langs de Nederlandse theaters.

  Erik Whien
  Erik Whien heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij op weergaloze manier een boek naar het toneel kan brengen. Na Revolutionary Road van Richard Yates en Verdriet is het ding met veren van Max Porter volgde de succesvolle toneelbewerking van Slachthuis vijf.
  Dit seizoen maakte hij A Case for the Existence of God, een door pers en publiek bejubelde voorstelling met onder andere Bram Suijker in de hoofdrol.

   

   

 • Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp

  Overvloed
  wo 8 mei 2024

  In een tijd waarin het ene alarmerende rapport over het klimaat het andere opvolgt, bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. In de voorstelling Overvloed doen ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender. De uitkomst is een theatervoorstelling waarin je wordt meegenomen in hun verbeelding van de toekomst. En waarin met humor duidelijk wordt wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. 

  Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan.
  Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken?
  Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt?

  Na de voorstelling is een panelgesprek waarin Patrick en Sjoerd in gesprek gaan met drie prominente gasten over de vraag: hoe ziet de wereld er in 2100 uit?

 • Slagerij van Kampen

  40 jaar jubileumtour
  za 11 mei 2024

  In deze 40 Jaar Jubileumtour smelten het prachtige verleden en het krachtige, indrukwekkende heden samen tot een fantastische live-ervaring. De hartverwarmende energie van de bandleden, de prachtige visuele effecten en de overweldigende oerdrift van de drums zorgen wederom voor een onuitwisbare indruk. Slagerij van Kampen: een tijdloos ritmisch fenomeen!

  Een Edison Award, een gouden cd, vele theatertournees, tv-optredens en een liveoptreden voor Nelson Mandela: Slagerij van Kampen heeft de afgelopen 40 jaar prachtige successen geboekt. Ze staan bekend als dé inspiratie van vele percussiegroepen over de hele wereld.

  Het typische Van Kampen-geluid, een unieke stijl van synchroon drummen met ongekend veel variaties, is gebaseerd op de stijl van de legendarische Burundi Drummers. Oprichter Willem van Kruijsdijk: “Al vroeg was ik onder de indruk van de Burundi Drummers, ik moet een jaar of twaalf zijn geweest toen ik ze voor het eerst hoorde. Van deze unieke manier van unisono drummen gaat een enorme oerkracht uit." Na 40 jaar is deze oerkracht nog steeds onmiskenbaar te zien, te horen en te voelen in de optredens van Slagerij van Kampen.

 • De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

  Meneer Monster & CDP Theatre
  Reprise (5+)
  zo 12 mei 2024

  Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

  De Waanzinnige Boomhut is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Dit seizoen zet Meneer Monster samen met het Australische CDP Theatre Producers zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal. Ze hebben deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij.

  Meneer Monster maakt cartoonesk actietheater gecombineerd met visuele comedy voor de hele familie dat bulkt van de energie en spelplezier. Met De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen wonnen ze in 2018 de Zapp Theaterprijs en een Zilveren Krekel.

 • Het Wim Sonneveld Complex

  Via Rudolphi Producties | Tarik Moree, Tim Olivier Somer en Daniël ‘t Hoen
  Een gevecht in vriendschap
  di 14 mei 2024

  In een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende. Maar mag je in tijden van woon-, stikstof-, asiel- en klimaatcrises nog wel theater maken puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen?

  Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één keer, maar liefst tweemaal: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken beiden de cabaretier. Gaandeweg ontstaat er wrijving tussen de twee en komen heden en verleden op gespannen voet met elkaar. De strijd mondt uit in een duel. Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Samen met de driekoppige band The Sunfields gaan Tim en Tarik de confrontatie aan.

   

  “Soms krijgen we commentaar van hardnekkige Sonneveld-fans. Zeker wanneer ze hun vraagtekens zetten bij Margootje (‘nu psychisch echt een zootje’) en Het dorp (‘Het raadhuis is van bol.com, die dorpen groeien langzaam krom, alleen nog stikstofboerderijen’).

  Leuk juist, die frictie, vindt Moree: ‘Een deel van het publiek komt echt voor de nostalgie, en een ander deel denkt na een kwartier: nee toch, ze gaan toch niet écht alleen maar Sonneveld doen? Beide groepen worden bediend.” interview de Volkskrant

 • Silvesters Comedy Club

  Comedy Night in Orpheus!
  di 14 mei 2024

  Dé Comedy Club van Apeldoorn!

  Iedere derde dinsdag van de maand wordt ons restaurant O55 omgebouwd tot comedy café: Podium O55. Met elke maand een wisselende line-up, open bar én natuurlijk een eigen podium.

  Geniet aan je tafeltje, met een drankje, van standup comedy zoals het is bedoeld: In een echte clubsetting. Apeldoorner Silvester Zwaneveld is de MC van de avond en kondigt de comedians met de nodige grappen aan. 

  In Silvesters Comedy Club zie je de leukste Nederlandse standuppers de microfoon pakken.

 • Muk Ziet Ze Groeien

  Peuterpret
  2+
  wo 15 mei 2024

  In Muk ziet ze groeien ontdekken we de lente. We zien hoe kleine dieren en planten zich wonderlijk transformeren. Een kuiken kruipt uit een ei en rups ontpopt zich tot een vlinder. Lentekriebels in een wederom visueel inventieve wereld met techniek en poppenspel, ditmaal ook begeleid door live muziek!

  Muk, de eerste voorstelling rondom de populaire prentenboekenserie van Mark Haayema, Job van Gelder en Laury Tinnemans heeft al met veel succes twee seizoenen gespeeld. Het eerste boekje stond in de prentenboeken-top10 van de Nationale Voorleesdagen.

 • LEVEN

  George en Eran Producties & Club Classique
  wo 15 mei 2024

  Jeugdvrienden Adam Kissequel en George Tobal vertellen in LEVEN over hun bijzondere vriendschap met Roos, een meisje dat ze tijdens een treinreis ontmoeten. Drie jongelingen die vol overgave in het leven staan ervaren de kracht van vriendschap en liefde. Maar wanneer Roos ziek wordt worden ze geconfronteerd met de rauwe realiteit van verlies. Te midden van hun rouw moeten ze opnieuw leren omgaan met elkaar, het leven en de leegte die het verlies met zich meebrengt.


  In dit aangrijpende verhaal waar woorden tekortschieten speelt Club Classique muziek van Schubert tot Brahms, Piazzolla en Glass. LEVEN is een ontroerende en meeslepende voorstelling die het publiek zal raken en inspireren.

 • Orphée et Eurydice

  Nederlandse Reisopera
  do 16 mei 2024

  De opera Orphée et Eurydice vertelt het bekende verhaal van Orpheus, die zijn geliefde Eurydice terug wil halen uit het dodenrijk. De Opheus-mythe draait rond eeuwige thema’s als kunst, dood en liefde, waarbij de nadruk vaak op de laatste ligt; Orpheus riskeert voor zijn gestorven geliefde zelfs zijn eigen leven. Maar tegen het goddelijk gebod in kijkt hij om naar Eurydice en verliest haar daarmee opnieuw. Maar in de versie van componist Gluck eindigt de opera met een happy end. De figuur Amor en de kracht van de liefde worden bezongen en Orpheus wordt met zijn Eurydice op aarde verenigd.

  Het bekende Orpheusverhaal is in Glucks versie teruggebracht tot de essentie. Een compact drama voor drie personages: Orphée, Eurydice en L’Amour. Na de plotselinge dood van zijn jonge echtgenote reist Orpheus af naar de onderwereld om haar terug te halen uit het schimmenrijk. Tijdens zijn reis wordt de mythische zanger tegengehouden door geesten uit de dodenwereld, maar zijn gezang weet hem uiteindelijk naar de Elysische velden te brengen, waar hij Eurydice aantreft. Zij weigert Orpheus te volgen en haar bestaan in vergetelheid te verruilen voor het aardse tranendal. Wanneer zij hem uiteindelijk toch volgt, kijkt Orpheus achterom en met de overtreding van het eerder opgelegde verbod, verliest de bedroefde echtgenoot voor de tweede maal zijn geliefde. Aan het einde geeft de altijd zegevierende liefdesgod Amor de treurende Orpheus zijn geliefde terug.

 • BLØF

  Theatertour
  vr 17 mei 2024
  en
  za 18 mei 2024

  Het is te lang geleden. Daarom gaan we in het voorjaar van 2024 weer eens het theater in. Met een dwarsdoorsnede van ons oeuvre, een mengelmoes van oude en nieuwe liedjes, van bekend en onbekend werk, van stevig tot verstild. BLØF zoals BLØF wil zijn. Komt dat zien en horen. Wij hebben er in elk geval heel veel zin in. 

 • Jeannine la Rose

  Genoeg?!
  za 18 mei 2024

  Jeannine La Rose raakt iets in ons, wat we wel kennen maar vaak niet durven te voelen: Dat we er mogen zijn, met al onze mooie én minder mooie kanten. We zijn continu maar bezig om ons aan te passen aan wie we volgens de ander moeten zijn. Botoxen, detoxen, diëten, lippen vullen, aardig en interessant genoeg gevonden willen worden. Wanneer is het genoeg?!

  Jeannine – bekend van musicalrollen in o.a. Color Purple, Tina de Musical en The Bodyguard - speelt in deze voorstelling geen rol maar is zichzelf en kent het gevoel van 'anders' zijn: ‘Ik hoor nergens bij. Als mix van zwart en wit, Surinaams, Afrikaans, Europees val ik tussen wal en schip. Soms te wit, soms te zwart, soms te dik maar helaas nooit te dun.' Jeannine is kleurrijk. Ze emotioneert, verbindt, laat je dansen, laat je lachen en met haar stem raakt ze je tot diep in het hart. Cabaret met een lach, een brok in de keel en een gevoel van herkenning.

 • Rust en Vreugd

  Doris Baaten, Wil van de Meer e.a.
  Dé opvolger van de succesvolle Hendrik Groen reeks
  za 18 mei 2024

  Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh.

  Emma – een glansrol voor Doris Baaten - is nog maar kort weduwe als zij tijdens het opruimen een vergeten inschrijving terugvindt voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’. In gedachten aangespoord door haar overleden man gaat ze kijken en wordt op slag verliefd. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp. 

  Tuincontrole commissies en onderlinge strijd blijken echter de vreugde in het groene paradijs te verstoren. Emma besluit vol bravoure in actie te komen tegen de vele ongeschreven regels. Ondanks haar verdriet vindt ze op de tuin haar geluk weer terug mede dankzij haar nieuwe vrienden.

  De schrijver van Hendrik Groen weet, dit keer door de ogen van Emma, wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Met veel humor en vilein. Rust en Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral hilarische muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

 • Daniël Arends

  High Class Bitch
  di 21 mei 2024
  en
  wo 22 mei 2024

  'Alweer een nieuwe show van Daniël Arends?'

  Jemig, als dat niet ten koste van de kwaliteit gaat eet ik mijn hoed op. Nou ja, misschien toch gewoon maar weer gaan…'

 • Opvliegers: Girls on Fire!

  Lone van Roosendaal, Hilke Bierman, Cystine Carreon
  De OPVLIEGERS zijn terug!
  di 21 mei 2024

  Na het overdonderende succes van de theatervoorstellingen OPVLIEGERS, komen de vriendinnen Lone van Roosendaal, Cystine Carreon en Hilke Bierman met het leukste feel-good concert van het seizoen: Opvliegers Girls on Fire!

  Een show vol bekende hits die élke vrouw kan meezingen zoals I’m Every Woman, Respect, Girls Just Wanna Have Fun en Telkens weer, afgewisseld met hun zeer herkenbare, persoonlijke, ontroerende en hilarische verhalen.

  Want hoe 50 zijn deze vrouwen eigenlijk? Hoe houden deze carrière moeders het vol in ‘a men’s world’? Heeft Lone echt last van moodswings? Onthult Cystine haar “secret weapon” om er zo goed uit te blijven zien? Is het waar dat Hilke worstelt met haar corrigerend ondergoed? Nooit gaven deze drie dames zich zo bloot.

  Dus heb je zin om mee te zingen, mee te dansen, maar zeker ook om te lachen? Kom dan met je vriendinnen (en beste vriend) naar Opvliegers Girls on Fire! Hét vriendinnen uitje van het jaar met Lone van Roosendaal, Cystine Carreon en Hilke Bierman.

  50+ and still on fire! (soms iets te veel, zet open dat raam!)

 • VIER x VIER

  Theater a/d Rijn
  Ontdek de energie van een nieuwe generatie
  14+
  do 23 mei 2024

  De nieuwste generatie dansmakers los van het gebaande pad

  In VIER x VIER gaan choreografen Jefta Tanate, Charles Pas, Cheroney Pelupessy & Laura Daelemans terug naar de essentie van dans. Met het lichaam als verbeeldingskracht en los van het gebaande pad, brengen ze vier korte performances. Persoonlijk, energiek en vol op de creativiteit. Solo, duet en trio, hiphop, modern en mime: alles komt voorbij. 

  Neem plaats rond de dansvloer, laat je verbeelding prikkelen en ga mee op avontuur met de nieuwste generatie.

 • Hommage aan Duke Ellington

  Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Dennis Mackrel ft. Phion & Anna Serierse
  vr 24 mei 2024

  ‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’ - Het is één van de vele hits van jazzlegende Duke Ellington, maar ‘The Duke’ liet zich ook sterk inspireren door klassieke muziek en bracht jazz- en symfonieorkest dichter bij elkaar. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw blikt nu, 50 jaar na zijn dood, terug op het veelzijdige oeuvre van The Duke. Naast een nieuwe bewerking van Grieg's Peer Gynt Suite samen met strijkers van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel hoor je ook de vele klassiekers die hij samen met Ella Fitzgerald opnam, in dit concert vertolkt door de Edison-winnende jazzvocalist Anna Serierse. Ook wordt met een aantal jonge jazztalenten de invloed van Ellington op de hedendaagse jazz onderzocht. Het concert wordt geleid door de Amerikaanse dirigent Dennis Mackrel. Of je nu jazzfan bent of een liefhebber van klassiek, dit concert mag je niet missen!

  Over Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Dennis Mackrel

  Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse. De big band behoort tot de top van Europa, met een sterke visie en respect voor muziek in al haar vormen. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte samen met legendes als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. Naast dat ze meer dan eeuw Nederlandse jazz toegankelijk willen maken voor nieuwe generaties, kijkt het orkest graag vooruit en werkt samen met hedendaagse (jazz)musici uit alle windstreken. Het orkest werkt al méér dan twintig jaar samen met dirigent, componist en jazzdrummer Dennis Mackrel, bekend van the Count Basie Orchestra en het Vanguard Jazz Orchestra.

   

  Over Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel

  Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Onder leiding van chef-dirigent Alexei Ogrintchouk biedt Phion een grote variëteit in muzikale programma’s met als doel te vernieuwen en te verrassen. Grenzen worden verlegd en kaders van traditionele concertbeleving, concertzaal en het vak van orkestmusicus worden doorbroken. Het orkest introduceert nieuwe thema’s en gaat samenwerkingen aan binnen en buiten het eigen vakgebied. Zo klinkt Phion elke keer anders en valt er voor iedereen iets te ontdekken.

 • Simon Keats

  On the Road
  vr 24 mei 2024

  Simon Keats tourt regelmatig door het land als onderdeel van The Kik. Daarnaast heeft de singer-songwriter al enige tijd een eigen muzikale talkshow. Simon Keats neemt je mee op avontuur.

  Smaakvol wordt verteld over hoe in een Hollywood film in Los Angeles belandde in de rol van een overwerkte topchef. Of hoe met de producer van Bob Dylan en Lou Reed songs opnam in hartje New York. Hoe hij Obama zo ver kreeg om een liedje van hem en Judy Blank in zijn playlist te zetten. Liedjes van onder andere Elton John, Bruce Springsteen en Tom Petty zullen samen met zijn eigen repertoire het verhaal van muzikale ondersteuning voorzien. Een show vol met humor, herkenning en muziek. Buckle up, we’re going a bit off road!
 • Totally Spice

  A Spice Girls Tribute!
  Bekend van The Tribute: Battle of the Bands
  za 25 mei 2024

  Totally Spice: A Spice Girls Tribute! neemt je mee terug naar de jaren ’90 met een authentiek Spice Girl-optreden. Vijf professionele zangeressen belichamen Ginger, Scary, Baby, Sporty en Posh in een show waarin het ene hoogtepunt het andere opvolgt. Alle bekende nummers passeren de revue. Leef je uit en zing mee met o.a. Stop, Spice Up Your Life’ Say You’ll Be There, Mama en natuurlijk Wannabe! Finalist van het SBS6 programma The Tribute: Battle of the Bands.

  De Spice Girls domineerden de jaren ’90! Met hun debuut Wannabe scoorde de band een wereldwijde nummer 1-hit. Gewapend met plateaulaarzen en een flinke dosis girlpower veroverde de Spice Girls de gehele wereld met vele internationale successen. De Spice Girls zijn formeel nooit écht uit elkaar gegaan maar treden desondanks nog maar sporadisch op. Maar wil je nu toch een optreden van de best verkopende meidengroep ooit ervaren? Maak je dan geen zorgen: Totally Spice is hier met een missie om de iconische meidengroep uit de jaren 90 en hun boodschap van women empowerment te vieren.

  Totally Spice, opgericht in 2013, is het geesteskind van Sanne de Jong. Een toegewijde fan van de Spice Girls die voornemens was de magie van de muziek van de oorspronkelijke groep in leven te houden en naar een nieuw publiek te brengen. Er werden diverse audities gehouden om artiesten te vinden die niet alleen over muzikaal talent beschikten, maar ook bij de unieke persoonlijkheden van Scary, Baby, Sporty, Ginger en Posh Spice pasten. Na een lange zoektocht is dit gelukt, dichter bij the real thing kom je niet! 

  Totally Spice: A Spice Girls Tribute! neemt je mee terug naar de jaren ’90 met een authentiek Spice Girl-optreden. Vijf professionele zangeressen belichamen Ginger, Scary, Baby, Sporty en Posh in een show waarin het ene hoogtepunt het andere opvolgt. Hierbij mogen de iconische looks en originele danspasjes natuurlijk niet ontbreken! Alle bekende nummers passeren de revue. Leef je uit en zing mee met o.a. Stop, Spice Up Your Life’ Say You’ll Be There, Mama en natuurlijk Wannabe!

 • Herman van Veen

  Een Voorstelling
  do 30 mei 2024
  en
  vr 31 mei 2024

  zing het honderd uit
  ook al ben ik van gisteren
  speel altijd wel viool,
  dans wat ik dansen kan
  al krijgt de tijd er vat op
  het nieuwe gaat er nooit vanaf

  Op 30 en 31 mei 2024
  speelt Herman van Veen
  met zijn ensemble in Theater Orpheus
  een keuze uit zijn repertoire.
  Spiksplinternieuw werk
  en uit de nog niet verschenen bundel
  Geen idee.
  Tevens gaat hij in op enkele verzoekjes.

 • The Fortunate Sons

  The Best of CCR
  "Een weergaloze ode aan de tijdloze muziek van Creedence Clearwater Revival!"
  Bekend van The Tribute: Battle of the Bands
  do 30 mei 2024

  The Fortunate Sons hebben met hun zeer succesvolle deelname aan het SBS6-programma ‘The Tribute – Battle of the Bands’ de muziek van CCR bij het grote publiek weer flink onder de aandacht gebracht en gezorgd voor een ware CCR Revival.

  Ga mee naar de hoogtijdagen van de popmuziek met de grootste hits van CCR. Een feest der herkenning voor jong en oud!

  Bad moon Rising, Proud Mary en Who’ll stop the Rain. Dit is zomaar een greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival (CCR) op haar naam heeft staan. Klassiekers die de tand destijds moeiteloos hebben doorstaan en bij vele generaties in het muziekgeheugen gegrift staan. Dankzij het magische stemgeluid van John Fogerty en de talloze hitsingles groeide CCR eind jaren '60 uit tot één van de grootste bands uit de muziekgeschiedenis. 

 • Wanrooy & Los Pajaritos

  Feestelijke afsluiting Middagje uit
  Onderdeel van 'Middagje Uit'
  za 1 jun 2024

  ‘Ik aai het hart en prik in de ziel’, zo omschrijft de Zwolse tekstdichter, auteur en componist Ronald Wanrooy zijn repertoire. Zelf kwalificeert de Zwolse kunstenaar zich meer als een zingende verteller dan als een vertellende zanger. Hij brengt met zijn kenmerkende rauwe stem zijn liedjes ten gehore voor wie ze maar wil horen. Wanrooy snijdt grote thema’s zoals de liefde, religie en verlies aan in een chansonachtige stijl, maar brengt ook woorden van hoop en geluk.

  ‘We willen ons publiek graag in een achtbaan van emoties meenemen. Dat doen we door ze soms een spiegel voor te houden, te ontroeren of op te tillen.’

  En inderdaad. Wanrooy ’s teksten zijn soms confronterend, pijnlijk als zowel poëtisch en licht. ‘Op wie ik lijk qua stijl?’ Deze vraag beantwoordt Wanrooy kort en krachtig. ‘Op Wanrooy, natuurlijk.’

  Swingende afsluiter

  Om het Middagje uit seizoen swingend af te sluiten speelt, zingt en danst de 5 koppige damesgroep, Los Pajaritos na afloop van het optreden van Wanrooy op het podium in Café O55. Met hun Spaanse temperament zorgen ze voor een prachtig feestje en gaan ze door tot iedereen op de dansvloer staat.

 • De 3 Biggetjes

  K3
  De Musical
  vr 7 jun 2024
  -
  zo 9 jun 2024

  Na het enorme succes van de hit-musical in 2003 en 2007 keert de 3 Biggetjes in 2024 terug naar de theaters. Dit keer kruipen Hanne, Marthe en Julia van K3 in de huid van de biggetjes: Knirri, Knarri en Knorri. 

  De show belooft een onvergetelijk avontuur te worden waarbij de 3 biggetjes op de hielen worden gezeten door Wuppert, Waldo en Willy – de drie zonen van de boze wolf. 

  Het verhaal voert je mee naar een wereld vol spanning, fantasie en een vleugje romantiek. Deze swingende musical zit vol met mooie, herkenbare liedjes dat jong én oud zal bekoren. En dat je zeker niet wilt missen! 

  Naast K3 zal ook schitteren: Marie Verhulst als Pluisje en Nurlaila Karim als Ganda, Mama Big.

  Binnenkort maken we ook de rest van de cast bekend.

 • Michael Starring BEN

  Michael Jackson Tribute
  za 15 jun 2024

  Michael Jackson was een Amerikaanse zanger, songwriter en danser die algemeen wordt beschouwd als een van de grootste entertainers aller tijden.

  De dood van Jackson op 25 juni 2009 wekte hernieuwde interesse in zijn muziek en zijn grootste hits worden nog steeds aangemerkt als meesterwerken van de muziekgeschiedenis waar Jackson zelf wordt gezien als een cultureel icoon en een legende in de muziekindustrie.

  15 jaar na zijn plotselinge overlijden op 50-jarige leeftijd, herdenken we Michael Jackson met een wervelende show die in Groot-Brittannië grootse en lovende recensies kreeg, en waarin alle grote hits oor en oog passeren.

  Een choreografisch theaterspektakel uitgevoerd door de fantastisch dansende en zingende Michael Jackson vertolker ‘Ben’ die wordt geflankeerd door vier dansers en muzikaal ondersteund door een geweldig Engelse live-band.

  Een reis langs meer dan 30 jaar van zijn muziek met de grootste hits van Michael Jackson en The Jackson 5, inclusief 'Thriller', 'Beat It', 'Billie Jean', 'Man in the Mirror' en nog veel meer.

  MICHAEL!
  Flashbacks van de man, zijn muziek en zijn zwaartekracht tartende bewegingen in een 2 uur durende ode aan het superstardom en de magie van The King of Pop ...

 • Bee Gees Forever

  You should be dancing
  Winnaar van The Tribute: Battle of the Bands
  di 18 jun 2024
  en
  vr 21 mrt 2025

  Inmiddels kent heel Nederland ze, want de afgelopen winter verrasten ze iedere zaterdagavond weer tijdens hun deelname aan ‘The Tribute - Battle of the Bands’ én….ze zijn dé winnaar geworden!!

  Met in de finale 3 maal een 10 van de jury en een 9,6 van het publiek, scoorde Bee Gees Forever de hoogste cijfers óóit uit de afgelopen 3 seizoenen! En dan nu trekken ze meteen al de theaters in!

  De legendarische gebroeders Gibb schreven talloze hits, zoals To Love Somebody, Tragedy, Stayin’ Alive en How Deep Is Your Love. Bee Gees Forever speelt ze allemaal.. en meer! Eyecather Mike, de speelse Jeffrey en alleskunner Martijn gaan samen met hun weergaloze band de muziek van de Bee Gees nieuw leven inblazen….en dat werd hoog tijd!

  Een dynamische show met de heerlijk relaxte songs van destijds tot de swingende wereldhits van de band uit de jaren ’70, waarbij de voetjes zéker van de vloer zullen gaan!

 • Stef Bos & Band

  Bloudruk
  za 22 jun 2024

  Zoekend naar de samenhang
  In de chaos
  Zoekend naar de verbinding
  In de verdeeldheid
  Zoekend naar de stilte
  In de storm
  Zoekend naar het onverwachte
  In het voorspelbare 

   

   

  Zoekend naar een Bloudruk
  Met woorden 
  Muziek
  Verhalen 
  Zoals hij dat al jaren doet
  En zingt
  En zoekt en vindt
  Met nieuw werk en oudere songs
  Van daar waar hij naartoe gaat 
  Tot daar waar hij begon

 • Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

  Meneer Monster
  Hilarische slapstick voorstelling voor iedereen vanaf 2.
  2+
  zo 23 jun 2024

  Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.

  'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' is een hilarische slapstickvoorstelling van de makers van  o.a. De Gruffalo en De Waanzinnige Boomhut theaterreeks, naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch.

  Een fysieke, bijna woordeloze Meneer Monster productie voor 2+ en ouder over onrecht wat je aan wordt gedaan en of je gelijk halen vervolgens wel zo verstandig is.

 • End of Season

  Introdans
  Een zomers gala vol variété, onverwachte ontmoetingen en virtuoze choreografieën
  za 29 jun 2024

  Om de zomer feestelijk in te luiden presenteert Introdans aan het einde van het theaterseizoen ook dit jaar weer een wervelend End of Season Gala. Naast diverse toppers uit het Introdans-repertoire bevat het programma dit keer ook enkele verrassende ontmoetingen met bijzondere gasten. Voor de Introdans-dansers – van wie er een aantal dit jaar hun danscarrière beëindigt – is het Gala dé kans om (nog één keer) te schitteren en al hun talenten te etaleren. Introdans-directeur Roel Voorintholt: “Waar we voorheen tijdens End of Season met name hoogtepunten uit het voorbije seizoen dansten, willen we nu vooral een swingend, zomers feestje bouwen. Met variété, nieuwe, onverwachte samenwerkingen en virtuoze choreografieën.”

  Nieuwe creaties

  De bekende musical- en theaterchoreograaf Daan Wijnands (recent onder meer Hij gelooft in mij, Hello Dolly, All Stars en Alex Klaassens’ Showponies) creëert een nieuw werk voor het End of Season Gala. Het wordt een bruisende, revue-achtige choreografie, waarbij een aantal vertrekkende dansers die vele jaren aan Introdans verbonden zijn geweest in een stralend zonnetje zullen worden gezet.

  Voorts brengt Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn speciaal voor dit End of Season Gala weer een bijzondere ontmoeting tot stand. Ditmaal tussen enkele Introdans-dansers en een groep bekende dragqueens onder aanvoering van de flamboyante Ma’MaQueen (alias voor Dennis Bijleveld), die in een nieuwe, spetterende choreografie samen het toneel zullen delen.

  De pers over het werk van Daan Wijnands:

  • ‘Daan Wijnands wordt bejubeld om zijn creatieve choreografieën in musicals’ – NRC
  • ‘Gaaf is ook het aandeel van choreograaf Daan Wijnands: dit zijn geen gelikte showballetjes, maar strakke, hoekige choreografieën’ – de Volkskrant

  Bon Appétit en Three

  Ook worden tijdens dit End of Season Gala twee creaties gedanst van Robert Battle, artistiek directeur van het befaamde Alvin Ailey American Dance Theatre. Het eerste werk, Bon Appétit, zit vol tribal- en latin-invloeden. Met een subtiele knipoog verwijst Battle naar het kannibalisme, maar de choreografie is vooral een abstracte, ritmisch uiterst krachtige vertaling van Steve Reichs meesterlijke Music for pieces of wood.

  Het tweede werk, Three, werd genomineerd voor de Zwaan voor ‘Meest Indrukwekkende Dansproductie’, de belangrijkste choreografieprijs van Nederland. Het is een hilarisch en atletisch powerstuk, waarbij drie mannen losgaan in een ‘muscular jam session’. ‘Een zo geslaagde en absolute versmelting van hiphop, breakdance en moderne dans kregen we niet eerder te zien’, aldus de jury van de Zwanen. En ook: ‘Nergens ontbreekt het aan scherpte, de fysieke beheersing is grandioos, het plezier spat eraf en de concentratie is weergaloos.’

  De pers over Three:

  • ‘Drie onstuimige bravourehaantjes combineren knap getimede, hiphopachtige etnische moves met atletisch ballet. Het is een feest van golvende torso's en bizar breakende ledematen, met humor op de koop toe’ – Trouw
  • Op een energieke samplebeat springen, draaien en flexen de dansers hun lichaam in de vreemdste bochten. Enerverend en humoristisch: daar hadden we meer van gelust’ – Het Parool

  Pure en Wrapped

  Met Sidi Larbi Cherkaoui’s magische Pure en het duet uit Inbal Pinto’s absurdistische Wrapped is het End of Season-galafeest compleet. Cherkaoui is een meester in het creëren van bijzondere duetten, waarbij hij zich in het verleden onder meer liet inspireren door flamenco en Indiase dans. Voor het tegelijkertijd lyrische en virtuoze Pure maakte hij gebruik van Japanse tekens: de vrouw in het duet beschildert haar lichaam ermee, waarmee ze niet alleen iets creëert, maar ook iets – haar puurheid – vernietigt. Teder maar tevergeefs probeert de man dit proces te keren.

  Wrapped, van de Israëlische choreografe Inbal Pinto, werd onder meer bekroond met een prestigieuze Amerikaanse Bessie Award. In deze publieksfavoriet versmelt Pinto humor en poëzie in een visueel rijke, denkbeeldige wereld tot, zoals zij zegt, een ‘urban legend’.

  De pers over Pure:

  • ‘Een heel gave parel’– Dagblad van het Noorden
  • ‘Toppunt van intimiteit is Pure (..) een zeer secuur duet, waarbij de dansers elkaar als porselein behandelen’ – ConcertNews.be

  De pers over Wrapped:

  • ‘Door de retrokostuums vol rode spatten en het toneelbeeld vol groen-gouden en zilverkleurige stoffen waan je je soms tussen schilderijen uit de renaissance, met tot leven gewekte stillevens. Dan weer ben je op de thee bij je buurmeisje. Wrapped is een heerlijke “hap frisse lucht”, zoals de Amerikaanse pers schreef’ – de Volkskrant

Bekijk ook deze overzichten