Slagerij van Kampen

40 jaar jubileumtour
za 11 mei 2024 20:00
za 11 mei 2024
20:00
  • za 11 mei 2024
    20:00
    Rabobankzaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

In deze 40 Jaar Jubileumtour smelten het prachtige verleden en het krachtige, indrukwekkende heden samen tot een fantastische live-ervaring. De hartverwarmende energie van de bandleden, de prachtige visuele effecten en de overweldigende oerdrift van de drums zorgen wederom voor een onuitwisbare indruk. Slagerij van Kampen: een tijdloos ritmisch fenomeen!

Een Edison Award, een gouden cd, vele theatertournees, tv-optredens en een liveoptreden voor Nelson Mandela: Slagerij van Kampen heeft de afgelopen 40 jaar prachtige successen geboekt. Ze staan bekend als dé inspiratie van vele percussiegroepen over de hele wereld.

Het typische Van Kampen-geluid, een unieke stijl van synchroon drummen met ongekend veel variaties, is gebaseerd op de stijl van de legendarische Burundi Drummers. Oprichter Willem van Kruijsdijk: “Al vroeg was ik onder de indruk van de Burundi Drummers, ik moet een jaar of twaalf zijn geweest toen ik ze voor het eerst hoorde. Van deze unieke manier van unisono drummen gaat een enorme oerkracht uit." Na 40 jaar is deze oerkracht nog steeds onmiskenbaar te zien, te horen en te voelen in de optredens van Slagerij van Kampen.

Credits

Band: Olaf Fase, Boudine van Slobbe, Clara de Mik, Johan Boere, Robin van Vliet
Oprichters: Mies Wilbrink en Willem van Kruijsdijk
Artistieke leiding: Eric Dieteren
Producent en publiciteit: ICON Entertainment BV
Tourneeplanning: Theaterbureau de Mannen