Talking Hands

Filiaal theatermakers
9+
wo 1 mei 2024 19:00 - 19:50
wo 1 mei 2024
19:00 - 19:50
  • wo 1 mei 2024
    19:00 - 19:50
    Rabobankzaal
  • Inclusief koffie/thee/ranja

Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de allereerste handafdrukken in oude grotten naar de stille handen van onze tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Talking Hands is een bijzondere cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal helemaal geïntegreerd wordt. Met een diverse en veelzijdige cast; de tolk NGT is ook professioneel danser en de acteurs zijn even handig voor als achter de camera’s. De jonge Syrische Ud speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. De live muziek wordt gecombineerd met de stille muziek van sign dancing. Kortom, een poëtische, grappige en muzikale voorstelling (met weinig tekst) over wat ons mensen verbindt door alle tijden heen en over veelzeggende handen.

Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar en extra leuk als je ook een beetje gebarentaal kan.

Filiaal theatermakers is het Utrechts jeugdtheatergezelschap. Ons gezelschap geeft ruimte aan verbeelding, zodat je meer ziet dan alleen je eigen werkelijkheid. We laten niet alleen zien wàt we maken, maar ook hoe we het maken. Die transparantie prikkelt de verbeeldingskracht. Dat doen we interdisciplinair met spel, (live)muziek en zang, poppen, objecten en (live video) beeld. Het Filiaal Theatermakers reist nationaal en internationaal, van Groningen tot Goes en van Sydney tot Shanghai. Rond elke productie worden kunstprojecten voor leerlingen ontwikkeld. Niet alleen ter voorbereiding op een theaterervaring, maar ook om ze op een andere manier naar de wereld te laten kijken.

"De vloeiende manier waarop De Kok de taal gebaart, leidt tot een begoochelende choreografie – je kan je ogen bijna niet van hem afhouden."

NRC

Credits

De voorstelling is gemaakt door:
Monique Corvers (tekst en regie), Ramses Graus (video) en Gábor Tarján (compositie)

Cast
Mauricio de Kok, Jawa Manla, Barend van Daal, Eileen Graham en Gábor Tarján  

Verder werken mee
Hiske de Goeje (vormgeving), Eva Arends (object- en kostuumontwerp)