Prikkelarm naar het theater

Theater Orpheus stelt elk seizoen een theaterprogramma samen voor een prikkelarme theaterbeleving.

Voor wie hinder ervaart door de prikkels van drukte, geluiden, verlichting en andere zintuiglijke waarnemingen maakt een prikkelarm theaterbezoek het verschil. Wij willen dat iedereen zonder problemen kan genieten van het prachtige aanbod van Orpheus.

Tijdens een prikkelarm theaterbezoek is het aanbod aangepast aan mensen die minder goed tegen prikkels kunnen. We letten er bijvoorbeeld op dat er tijdens de voorstelling geen gebruik gemaakt wordt van harde geluiden, knipperende lichten of erg drukke filmpjes. Daarnaast worden er waar mogelijk prikkelarme faciliteiten aangeboden.

Tijdens een theaterbezoek met prikkelarme faciliteiten bezoek je het reguliere theateraanbod. De voorstelling is dus niet aangepast. Wel worden er faciliteiten aangeboden die het bezoek prikkelarmer maken.

Visuele voorbereiding

We proberen je zo goed mogelijk voor te bereiden op je bezoek aan Orpheus, zodat je een bezoek aan een concert of voorstelling met zo min mogelijk overbodige prikkels ervaart. Daarom hebben we een document opgesteld die je aan de hand van foto's en tekst uitleg geeft over hoe je bezoek aan Orpheus eruit gaat zien.

Download de visuele voorbereiding

Wat kan je verwachten?

We zetten graag een aantal belangrijke punten omtrent een prikkelarm bezoek aan Orpheus voor je op een rijtje:

  • De voorstelling is niet aangepast, je bezoekt dus het reguliere theateraanbod. Wel hebben we de voorstellingen geselecteerd die het beste geschikt zijn voor een prikkelarme ervaring.
  • Je bezoekt de voorstelling samen met regulier publiek. Er wordt dus wel geapplaudisseerd, en ook kun je ander geroezemoes, geluid of andere prikkels van publiek verwachten. We proberen je zoveel mogelijk in de wat meer besloten plekken in de zaal te placeren (bijvoorbeeld op het balkon), maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Voor een prikkelarm bezoek bieden we een eigen entree aan, een speciale prikkelarme ontvangstruimte en een eigen zaalingang, zodat je zo min mogelijk kan worden gestoord door andere bezoekers.
  • Er is begeleiding aanwezig die je wegwijst naar de zaal en de prikkelarme faciliteiten.
  • Er zijn geen oordoppen of koptelefoons aanwezig. We adviseren deze zelf mee te nemen als je gevoelig bent voor geluidsprikkels.

Boeken van tickets

Let op: het boeken van tickets voor voorstellingen met prikkelarme faciliteiten is niet mogelijk via de website. Bel voor het bestellen van kaarten met de Theaterkassa: 055 527 03 00. 

Als een voorstelling regulier is uitverkocht, worden de speciaal gereserveerde tickets voor prikkelarm bezoek 2 dagen voor de voorstelling vrijgegeven voor regulier publiek.

Bel voor het bestellen van kaarten met de Theaterkassa: 055 527 03 00. 

Voorstellingen in dit thema