Orphée et Eurydice

Nederlandse Reisopera
do 16 mei 2024 20:00
do 16 mei 2024
20:00
  • do 16 mei 2024
    20:00
    Hanoszaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

De opera Orphée et Eurydice vertelt het bekende verhaal van Orpheus, die zijn geliefde Eurydice terug wil halen uit het dodenrijk. De Opheus-mythe draait rond eeuwige thema’s als kunst, dood en liefde, waarbij de nadruk vaak op de laatste ligt; Orpheus riskeert voor zijn gestorven geliefde zelfs zijn eigen leven. Maar tegen het goddelijk gebod in kijkt hij om naar Eurydice en verliest haar daarmee opnieuw. Maar in de versie van componist Gluck eindigt de opera met een happy end. De figuur Amor en de kracht van de liefde worden bezongen en Orpheus wordt met zijn Eurydice op aarde verenigd.

Het bekende Orpheusverhaal is in Glucks versie teruggebracht tot de essentie. Een compact drama voor drie personages: Orphée, Eurydice en L’Amour. Na de plotselinge dood van zijn jonge echtgenote reist Orpheus af naar de onderwereld om haar terug te halen uit het schimmenrijk. Tijdens zijn reis wordt de mythische zanger tegengehouden door geesten uit de dodenwereld, maar zijn gezang weet hem uiteindelijk naar de Elysische velden te brengen, waar hij Eurydice aantreft. Zij weigert Orpheus te volgen en haar bestaan in vergetelheid te verruilen voor het aardse tranendal. Wanneer zij hem uiteindelijk toch volgt, kijkt Orpheus achterom en met de overtreding van het eerder opgelegde verbod, verliest de bedroefde echtgenoot voor de tweede maal zijn geliefde. Aan het einde geeft de altijd zegevierende liefdesgod Amor de treurende Orpheus zijn geliefde terug.

Theaterhart: extra randprogramma voor de beste theaterbeleving!

Bij deze voorstelling zijn speciale Theaterhart tickets bij te boeken: Een Theaterhart ticket biedt je, voor € 5,- extra, een randprogramma voor de beste theaterbeleving. Met een Theaterhart ticket maak je jouw theaterbezoek nóg specialer.

Kom alles te weten over de voorstelling van de Nederlandse Reisopera in deze inleiding voorafgaand aan de voorstelling, en neem een exclusief kijkje op het podium.

Credits

Team & cast

Muzikale leiding Sascha Goetzel
Regie Jennifer Williams
Choreografie Pim Veulings
Scenograaf NN
Kostuumontwerp Sanne Oostervink
Lichtontwerp Alex Brok

Orphée Yaroslav Abaimov
Eurydice Kristina Bitenc
L’ Amour Lucia Martin Carton
Dansers NN

Met koor Consensus Vocalis
Met orkest Phion

 

Bij de buren

Wil je meer zien van dit gezelschap? Kijk dan ook eens naar de voorstellingen van de Nederlandse Reisopera bij onze ‘buren’ in de Deventer Schouwburg.