P.J.M. Bond

Hemingway en Parijs
Orpheus Speelt Buiten
vr 30 aug 2024 19:30 - 20:45
vr 30 aug 2024
19:30 - 20:45
  • vr 30 aug 2024
    19:30 - 20:45
    Orpheus
  • Exclusief consumpties

Het is tijd voor een nieuwe verhalenverteller, het is tijd voor literaire Americana van de bovenste plank: het is tijd voor P.J.M. Bond.

Bond zorgt voor een frisse en unieke wind in het songwriter-circuit, waarin confessional songwriting de boventoon viert.

Eind 2023 debuteerde Bond met zijn debuutalbum: In Our Time geïnspireerd door Ernest Hemingway’s gelijknamige verhalenbundel, gepubliceerd in 1925. Voor ieder verhaal schreef Bond een song, 17 in totaal. Het album is uniek in haar combinatie van muziek en literatuur. Liner notes zijn geschreven door Jan Donkers, Nederlands’ grootste popjournalist, en beroemd Hemingway academicus J. Gerald Kennedy.

Op In Our Time toont Bond zich bovendien een waar multi-instrumentalist, want hij verzorgde niet alleen de gitaar- en pianopartijen, maar ook dwarsfluit, harmonium, jew harp, mondharmonica, orgels en meer.

Naast zijn liefde voor de muziek van de Amerikaanse West Coast uit de 70’s, heeft Bond een ongeëvenaarde liefde voor Amerikaanse literatuur. In 2018 behaalde hij een onderzoeksmaster aan de Universiteit van Amsterdam.

Zijn obsessie met literatuur zorgt voor een verrassende cocktail aan invloeden, die terug te horen zijn in de muziek. Muzikaal gezien hoor je inspiraties als Randy Newman, James Taylor of Sufjan Stevens, maar tekstueel schrijft Bond zoals Hemingway schreef: zijn muziek neemt je mee naar knarsende bergpaden, een donkere Madrileense kroeg die ruikt naar sherry en olijfolie, of diepgroene dennenbossen.


P.J.M. Bond verdiende zijn sporen met zijn band Dandelion, waarmee hij twee albums uitbracht: Everest (2016) en Laika, Belka, Strelka (2019). Daarnaast speelt Bond al jaren als sessiemuzikant bij onder andere VanWyck, Judy Blank, Yorick van Norden, Her Majesty, en AlascA. In 2021 debuteerde Bond met een solo-EP getiteld Sunset Blues.

Orpheus Speelt Buiten!

Op 10 vrijdagen van 28 juni t/m 30 augustus programmeert Orpheus buiten op ons eigen terras. Van cabaret tot singer-songwriter en van solotoneel tot klassieke muziek. Deze zomer spelen we buiten en jij kunt erbij zijn. Soms 's middags en dan weer 's avonds. Er is een buitenbar aanwezig en er zijn verschillende snacks te bestellen voor je hapje en je drankje. Het hele programma vind je op www.orpheus.nl/buiten. Vergeet niet je stoel te reserveren!