Theaterhart: Slachthuis Vijf

Minicollege Kurt Vonnegut door Gilles Groot
Randprogramma
di 7 mei 2024 19:00 - 19:40
di 7 mei 2024
19:00 - 19:40
  • di 7 mei 2024
    19:00 - 19:40
    Altioszaal
  • Inclusief koffie/thee

Wil jij meer beleven? Of meer weten over de achtergronden bij een voorstelling? Boek dan een Theaterhart ticket bij de voorstelling Slachthuis Vijf van Theater Rotterdam! 

 

Een Theaterhart ticket biedt je, voor € 5,- extra, een randprogramma voor de beste theaterbeleving.

 

Begrijp de voorstelling nog beter met een minicollege Kurt Vonnegut door Gilles Groot.

In samenwerking met Theater Rotterdam en Boekhandel Broekhuis organiseren we een minicollege voorafgaand aan de voorstelling. Regisseur, docent en schrijver Gilles Groot gaat breder in op het macabre, hilarische en troostende werk van Vonnegut en ontrafeld een van de meest indrukkende anti-oorlog boeken uit de geschiedenis: Slachthuis Vijf. 

In 1969, als de Vietnam-oorlog in volle gang is, publiceert Kurt Vonnegut op 47-jarige leeftijd Slachthuis vijf. Hij schrijft over de trauma’s die hij meemaakte tijdens WO II, over het bombardement op Dresden wat hij overleefde en over een man die wordt doodgeschoten omdat hij een theepot heeft gestolen. Het maakt Slachthuis vijf een verplichte dans met de dood, doordrenkt van ontnuchterende humor, in een enigszins telegrafisch-schizofrene sfeer van de verhalen over de planeet Tralfamadore met zijn vliegende schotels.